Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Μαρία Λατσίνου - Μια Ανάσα Μετά… live στο Underflow

Μαρία Λατσίνου - Μια Ανάσα Μετά… live στο Underflow

Η Μαρία Λατσίνου συγκεντρώνει στις συναυλίες της ένα αφοσιωμένο και σταθερό κοινό που την παρακολουθεί συστηματικά. Πρώτη εμφάνιση της για αυτή τη σεζόν, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Underflow Record Store & Art Gallery.

Μέσα από μια διαδικασία δημιουργικής αναζήτησης η Μαρία Λατσίνου και το συγκρότημα της φτάνουν σε ένα αποτέλεσμα που αφομοιώνει δημιουργικά στοιχεία από την rock δυναμική, την ελληνική και εν γένει μεσογειακή μελωδικότητα, την jazz έκφραση, την ουσία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Ένα αποτέλεσμα πηγαίο που δεν αντιγράφει κάποιο συγκεκριμένο στυλ αλλά προτείνει ένα καινούργιο.

Το αποτέλεσμα, πρωτότυπο και οικείο ταυτόχρονα, ακούγεται σαν κάτι που υπήρχε εκεί από πάντα αλλά δεν το είχες συναντήσει/ακούσει μέχρι τώρα. Σύγχρονο μεν αλλά με ρίζες στο παρελθόν και γνώση αυτού.

Στα συν, η εκφραστικότητα, οι φωνητικές δυνατότητες, και η  τεχνική αρτιότητα (την οποία δεν διστάζει να «τσαλακώσει» πάνω στο πάθος της ερμηνείας) της Μαρίας Λατσίνου, οι πυκνές συνθέσεις του Χρήστου Αλεξόπουλου (με μελωδίες ή/και στίχους όμως που σου αποτυπώνονται στο νου για μέρες μετά) καθώς και η ενορχηστρωτική φαντασία και η τεχνική αρτιότητα των μουσικών του συγκροτήματος που την συνοδεύει:

Μαρία Λατσίνου (φωνή), Χρήστος Αλεξόπουλος ( πιάνο , πλήκτρα), Γιώργος Ανδρουλάκης (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές), Βάσω Μιχαηλίδου (ακορντεόν), Γιώργος Λιάπης (μπάσο) και Φοίβος Βαλαβάνης (τύμπανα).

Το ντεμπούτο άλμπουμ της Μαρία Λατσίνου «Μια Ανάσα Δρόμος» κυκλοφορεί από την Puzzlemusik. Συμπεριλήφθηκε στα σημαντικότερα άλμπουμ του 2015 (στις σχετικές λίστες των Avopolis, Mixgrill, Δισκοπάθεια, Polaroid Android κ.α.).

Μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει το live άλμπουμ «Μια Ανάσα Μετά».

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρία Λατσίνου για δύο συναυλίες στην Κρήτη
01.07.2016 11:20
Αθήνα – Κρήτη… μια ανάσα δρόμος. Στις πρώτες εμφανίσεις της εκτός Αθηνών η Μαρία Λατσίνου επισκέπτεται την Κρήτη προσκεκλημένη του Cretan Diet Festival (Ρέθυμνο, 5/7). Στο πλαίσιο της μίνι – τουρνέ στην Κρήτη εμφανίζεται επίσης στο Opus Wine Bar στο Ηράκλειο την Πέμπτη 7 Ιουλίου.
Η Μαρία Λατσίνου live στο Κελάρι Athenaeum
16.05.2016 10:49
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της η Μαρία Λατσίνου συνεχίζει τις επιτυχημένες live εμφανίσεις της. Τελευταίο live της για αυτή τη σαιζόν, πριν αρχίσει τις εμφανίσεις της εκτός Αθηνών για το καλοκαίρι, την Κυριακή 22 Μαΐου στο Κελάρι Athenaeum, στο Θησείο.
Κρίστη Στασινοπούλου, Στάθης Καλυβιώτης & Σχήμα ΝΥΝ live στο Underflow Record Store & Art Gallery
20.04.2016 13:29
Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου η Κρίστη Στασινοπούλου, ο Στάθης Καλυβιώτης & το Σχήμα ΝΥΝ παίζουν για δυο βραδιές στην Αθήνα, στο Underflow.
Η Μαρία Λατσίνου επιστρέφει στο Ίλιον Plus
24.03.2016 12:11
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της η Μαρία Λατσίνου συνεχίζει τις επιτυχημένες live εμφανίσεις της. Κορύφωση αυτών η συναυλία στο ΙΛΙΟΝ plus την Κυριακή 3 Απριλίου η οποία θα ηχογραφηθεί με σκοπό τμήμα αυτής να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Puzzlemusik.
Η Μαρία Λατσίνου live στο Τρένο στο Ρουφ
26.02.2016 13:47
Επόμενος «σταθμός» στις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις της Μαρίας Λατσίνου και του συγκροτήματός της είναι η εμφάνισή τους στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ.