Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, από τις 7 έως και τις 29 Μαΐου θα φιλοξενεί την ετήσια έκθεση δημοσιογραφικής φωτογραφίας, αναδεικνύοντας σε χιλιάδες επισκέπτες τα σημαντικότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα του 2008, που βραβεύτηκαν στον 52ο παγκόσμιο διαγωνισμό World Press Photo 2008, ανάμεσα στα οποία και το βραβευμένο έργο του Έλληνα φωτορεπόρτερ Γιάννη Κολεσίδη.

Η διεθνούς κύρους έκθεση, που περιοδεύει σε περισσότερες από 100 πόλεις του κόσμου, παρουσιάζει φέτος 196 έργα που τιμήθηκαν ως οι καλύτερες φωτογραφικές στιγμές του 2008 με τα ετήσια βραβεία World Press Photo, του σημαντικότερου θεσμού για τον κόσμο της δημοσιογραφικής φωτογραφίας και ενημέρωσης.

Τα βραβευμένα έργα ξεχώρισαν ανάμεσα σε 96.268 συμμετοχές 5.508 φωτογράφων από 124 χώρες, σε 10 θεματικές κατηγορίες φωτορεπορτάζ (επικαιρότητα, ειδησεογραφία, σύγχρονα θέματα, πρόσωπα της ειδησεογραφίας, θέματα από την καθημερινή ζωή, φύση και περιβάλλον, αθλητισμός, αθλητικά στιγμιότυπα, πορτραίτα, τέχνη & ψυχαγωγία).

Ο Γιάννης Κολεσίδης και η εξαιρετική φωτογραφία του από τα γεγονότα του Δεκέμβρη απέσπασαν το 2ο βραβείο στην κατηγορία Άνθρωποι στα Γεγονότα (People in the News).