Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Sara Gazarek Quartet live στο Gazarte

Sara Gazarek Quartet live στο Gazarte

Ένα από τα πιο "hot" ονόματα της jazz σκηνής, η Sara Gazarek έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα μοναδικό live στη σκηνή του GAZARTE, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

Η Sara Gazarek ξεχωρίζει όχι μόνο για το φωνητικό της ταλέντο αλλά και για την προσωπικότητά της η οποία είναι έκδηλη στο μουσικό αποτέλεσμα. Κρατώντας τα βασικά στοιχεία της παραδοσιακής jazz εντάσσει με τον δικό της τρόπο σύγχρονα στοιχεία τόσο σε επίπεδο σύνθεσης όσο και ερμηνείας δίνοντας έναν πολύ ενδιαφέροντα ήχο και δημιουργώντας το απόλυτο soundtrack με αγαπημένα jazz standards. Περπατώντας στα μονοπάτια της Ella Fitzgerald, μαγνητίζει το κοινό και μετατρέπει κάθε της live σε μία μοναδική εμπειρία.

H αγάπη της για την jazz ξεκίνησε την εποχή του Λυκείου όταν ο διευθυντής του σχολείου Scott Brown, ένας από τους σημαντικούς μέντορές της στην πορεία, την έστρεψε προς αυτή την κατεύθυνση. Η στιγμή στην οποία της έγινε ξεκάθαρο ότι έπρεπε να ασχοληθεί με αυτή τη σκηνή ήταν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Νέα Υόρκη για το διαγωνισμό "Essentially Ellington Competition", από το Lincoln Center Jazz Orchestra όπου της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο "Ella Fitzgerald Charitable Foundation Vocal Soloist". Μέχρι το 2003, ο κόσμος άρχισε να ανακαλύπτει το ταλέντο της κερδίζοντας το εκλεκτό βραβείο "Downbeat Student Music" ως "Outstanding Collegiate Jazz Vocalist", μία διάκριση που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Concord Jazz Festival Tour (με τους: Oleta Adams, Karrin Allyson και Diane Schuur). Το λανσάρισμα του “Blossom & Bee” σηματοδοτεί την πορεία της και τη θέση της με έναν ήχο και concept το οποίο διαρκώς εξελίσσεται.

Σε μία "κοινότητα" με εξαιρετικά ταλαντούχους νέους ερμηνευτές, η Sara Gazarek ξεχωρίζει σαν μία "extravagant" περίπτωση. Χαρισματική, με την πανέμορφη, "ημιδιαφανή" φωνή της, το εξαιρετικό "pitch" και την εύπλαστη αίσθηση του χρόνου, η Sara Gazarek καταφέρνει να προκαλέσει την αυστηρή πειθαρχία με έναν πιο γλυκό ήχο, επενδύοντας με έντονο συναίσθημα και λυρισμό σε κάθε κομμάτι που ερμηνεύει.

Οι Κυριακές στο GAZARTE, έχουν χρώμα... jazz!

Σχετικές ειδήσεις
Το Takis Barberis Group live στο Gazarte
29.12.2016 10:37
Το Takis Barberis Group ανεβαίνει στη σκηνή του Gazarte την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, για να μας χαρίσει μία μοναδική jazz βραδιά, στο πλαίσιο των Jazz Sundays.
O Jose Feliciano live στο gazarte
15.11.2016 15:54
Ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος μουσικός Jose Feliciano, έρχεται για ένα live στο main stage του gazarte στις 28 Νοεμβρίου 2016.
Ο Bill Evans live στο Gazarte!
31.10.2016 17:31
O διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας και παραγωγός θα ανέβει στη σκηνή του gazarte για ένα live υψηλού επιπέδου πέρα από τα κλασικά όρια της jazz. Μέσα από ένα "παιχνίδι" δεξιοτεχνίας αναμειγνύει περίτεχνα στοιχεία της soulgrass, jazz, funk και roots μουσικής με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου μουσικού είδους!
Nir Felder Trio live στο Gazarte
19.10.2016 12:31
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, υποδεχόμαστε το μουσικό αυτό "φαινόμενο" για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σκηνή του GAZARTE!
Poldoore & Sax - Mononome live στο Gazarte
06.04.2016 11:27
O Poldoore, o «μάγος» του beat making, έρχεται στο Gazarte για ένα ξεσηκωτικό live!