H ομάδα χορού YELP danceco παρουσιάζει τη σπουδή Lexicon και φιλοξενεί την Ομάδα Σύγχρονου Χορού Blue Bling dance co στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Το Lexicon είναι μια σπουδή- μια συλλογή κινητικών λεξιλογίων, ένα κινησιολογικό λεξικό με συγγραφείς τη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα και τη χορεύτρια Μαριλένα Πετρίδου. Η κίνηση αποστασιοποιημένη και γυμνή, ανεξάρτητη από την αφηγηματικότητα και τα εργαλεία σκηνικής σύνθεσης. Ο χορευτής με εργαλείο το σώμα του και την εικόνα της κίνησής του.

Η ομάδα Blue Bling dance co. θα παρουσιάσει την χορογραφία Όλα Όσα Είναι….Μία σόλο χορογραφία από τον  Ζέχα Τιμόθεο που πραγματεύεται την ολότητα και πολυδιάστατη πραγματικότητα του εαυτού ως μία ενιαία ιστορία. Όταν το παρελθόν και το μέλλον συναντώνται στο παρόν. Κύκλοι που κλείνουν και κύκλοι που ανοίγουν…σε μια γενεαλογική κυκλική συνέχεια ύπαρξης.

Η YELP danceco ιδρύθηκε από τη Μαριέλα Νέστoρα στο Λονδίνο. Υπό την καλλιτεχνική της διεύθυνση, η ομάδα έχει συνεργαστεί με χορευτές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έχει δώσει παραστάσεις στο Μάριμπορ – Σλοβενία,  Ζάγκρεμπ – Κροατία,  Κάσσελ- Γερμανία,  Λονδίνο – Αγγλία, Μονπελιέ- Γαλλία όπως και στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Από το 2001 εδρεύει στην Αθήνα.