Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Lexicon και Όλα Όσα Είναι…

Lexicon και Όλα Όσα Είναι…
H ομάδα χορού YELP danceco παρουσιάζει τη σπουδή Lexicon και φιλοξενεί την Ομάδα Σύγχρονου Χορού Blue Bling dance co στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Το Lexicon είναι μια σπουδή- μια συλλογή κινητικών λεξιλογίων, ένα κινησιολογικό λεξικό με συγγραφείς τη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα και τη χορεύτρια Μαριλένα Πετρίδου. Η κίνηση αποστασιοποιημένη και γυμνή, ανεξάρτητη από την αφηγηματικότητα και τα εργαλεία σκηνικής σύνθεσης. Ο χορευτής με εργαλείο το σώμα του και την εικόνα της κίνησής του.

Η ομάδα Blue Bling dance co. θα παρουσιάσει την χορογραφία Όλα Όσα Είναι….Μία σόλο χορογραφία από τον  Ζέχα Τιμόθεο που πραγματεύεται την ολότητα και πολυδιάστατη πραγματικότητα του εαυτού ως μία ενιαία ιστορία. Όταν το παρελθόν και το μέλλον συναντώνται στο παρόν. Κύκλοι που κλείνουν και κύκλοι που ανοίγουν…σε μια γενεαλογική κυκλική συνέχεια ύπαρξης.

Η YELP danceco ιδρύθηκε από τη Μαριέλα Νέστoρα στο Λονδίνο. Υπό την καλλιτεχνική της διεύθυνση, η ομάδα έχει συνεργαστεί με χορευτές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έχει δώσει παραστάσεις στο Μάριμπορ - Σλοβενία,  Ζάγκρεμπ - Κροατία,  Κάσσελ- Γερμανία,  Λονδίνο - Αγγλία, Μονπελιέ- Γαλλία όπως και στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Από το 2001 εδρεύει στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Η Στέγη εκτός: Έλληνες διεθνείς, Έλληνες διεθνώς
16.02.2017 17:21
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της.
Με την παράσταση «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» κλείνει το Φεστιβάλ Ρεματιάς
19.09.2016 14:59
Μια παράσταση – ντοκουμέντο για τους αγώνες των λαών, Το όνομά μου είναι Rachel Corrie των Άλαν Ρίκμαν, Κατερίνα Βίνερ, είναι η τελευταία εκδήλωση που φιλοξενεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης.
Η Στέγη ταξιδεύει το καλοκαίρι στο εξωτερικό
06.07.2016 16:54
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της, με την υποστήριξη της περιοδείας παραστάσεών της.
Το κτήνος στο φεγγάρι του Ρ. Καλινόσκι στο Θέατρο Πέτρας
29.06.2016 16:24
Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, την Κυριακή 17/7/2016 στις 21:30 στο μικρό θέατρο Πέτρας (σκηνή Πήτερ Μπρουκ) θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο «το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρ. Καλινόσκι, σε μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου από τον ερασιτεχνικό θίασο «Αρσαβίρ Καζαντζιάν» του Πολιτιστικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Χαμαζκαΐν».
Η Αποστολή, του Χάινερ Μύλλερ από την ομάδα Σημείο Μηδέν στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
05.04.2016 10:50
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζοντας για μία παράσταση, την νέα παραγωγή της, που είναι "Η Αποστολή" του Χάινερ Μύλλερ.