Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Μπλε: Μέρος πρώτο, της Άννας Λεμονάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μπλε: Μέρος πρώτο, της Άννας Λεμονάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ένα έργο για το άγχος, τις κρίσεις πανικού και τη θάλασσα! Έντονα εμπνευσμένη από τη δουλειά της Ανχέλικα Λίντελ, η Άννα Λεμονάκη υπογράφει μια τριλογία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, εξερευνώντας το τρίπτυχο Φόβος, Αγάπη, Θάνατος. Το Μπλε, μέρος πρώτο, που έκανε την πρεμιέρα του στις 20 Ιανουαρίου στο Théâtre des Grottes στη Γενεύη, παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Το έργο

Η Μία δεν μπορεί άλλο, έχει τριανταρήσει και τα ’χει παίξει, όχι λόγω ηλικίας, αλλά λόγω καταστάσεων, έχει μαγκωθεί, κουράστηκε, βαρέθηκε τα πλάτσα πλάτσα πλούτσα, δε θέλει ούτε να ελέγχεται άλλο, ούτε να ελέγχει, φτάνει...

H Μία βγάζει τα εντός εκτός και θέλει να φέρει τα πάνω κάτω εκείνη, και όχι οι φόβοι της. Να ’ναι καλά το ροκ ’ν’ ρολ και η αλμύρα, απαραίτητα συστατικά για μια βουτιά με τα όλα της.

Έγραψαν για την παράσταση:

«Ένα ανθρώπινο στολίδι. To Μπλε είναι ένα εργοτάξιο με πολλαπλές φόρμες, σε σκηνοθεσία της Άννας Λεμονάκη και της Λευκής Παπαχρυσοστόμου. Υπάρχει η ιστορία, στα ελληνικά και στα γαλλικά, ένα ολόκληρο τοπίο. Οι εικόνες της Βάνας Κοσταγιόλα που δείχνουν με ειρωνεία ότι το άγχος είναι επίσης μια  τεράστια αγορά. H μουσική του Σάμουελ Σμίντιγκερ, απαραίτητη ενέργεια ροκ που επαναστατεί. Γιατί η Άννα κατάφερε να απελευθερωθεί από αυτό που αποκαλεί το Σύνδρομο του Ποσειδώνα, από τα κύματα που βράζουν. Βγήκε από τον ανεμοστρόβιλο και τώρα μπορεί να τραγουδήσει Cry Baby, αγαπημένο τραγούδι του πατέρα.»

Le Temps

«Η Άννα Λεμονάκη είναι αγχώδης. Όπως πολλοί άνθρωποι σήμερα, η Ελληνίδα συγγραφέας και ηθοποιός που ζει στη Γενεύη, υποφέρει από διαταραχή πανικού. Στο Μπλε σε σκηνοθεσία της Λευκής Παπαχρυσοστόμου, διηγείται το τραύμα της και βρίσκει στη ροκ μουσική την ενέργεια που χρειάζεται για να το ξεπεράσει.»

RTS, Les matinales d’ Espace

«H ηθοποιός ελληνικής καταγωγής Άννα Λεμονάκη, με τη στήριξη του θεάτρου Saint Gervais για θεατρική συγγραφή, υπερασπίζεται στη σκηνή ένα έργο ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και τη φαντασία, ευνοώντας το αληθινό και την επαφή με το κοινό.»

Tribune de Genève

Το έργο θα παιχτεί στα ελληνικά με κάποια μικρά κομμάτια στα γαλλικά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Λευκή Παπαχρυσοστόμου, Άννα Λεμονάκη
Μουσική: Σάμουελ Σμίντιγκερ
Βίντεο: Bάνα Κοσταγιόλα
Σχεδιασμός φωτισμών: Renato Campora
Κοστούμια: Λουκία Χουλιαρά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Λεμονάκη, Σάμουελ Σμίντιγκερ
Voice-over: Dr. Guido Bondolfi, Thierry Crozat, Claire Forclaz, Emmanuel Gouabault, Τάσος Μουντάκης

Διάρκεια: 70 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Η Ωραία του Πέραν επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
21.09.2016 10:55
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί την Ωραία του Πέραν - μία παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου - για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία.
Ο μικρός Χίτλερ, του Arnold Bernfeld στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
20.09.2016 13:52
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η παράσταση Ο μικρός Χίτλερ, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Θέατρο του Νέου Κόσμου: Προσφορά όλα τα εισιτήρια μέχρι 24/9 με 7€
14.09.2016 14:48
Πλούσια και ενδιαφέρουσα η χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Με σταθερή προσήλωση στην ουσία της τέχνης και την υψηλή ποιότητα, 21 διαφορετικές παραστάσεις περιμένουν το θεατρόφιλο κοινό και φέτος.
Μεγάλοι Δρόμοι, από την ομάδα T.d.S ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
23.12.2015 16:53
Μεγάλοι δρόμοι: Η δουλειά με την οποία συστήθηκε στο κοινό την περασμένη χρονιά η Ομάδα T.d.S (Terre de Semis), μετά την πρώτη της επιτυχημένη παρουσίαση, επανέρχεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 17 Μαρτίου 2016.
Η Ωραία του Πέραν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
03.12.2015 14:18
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου και η GOO Theatre Company παρουσιάζουν σε συμπαραγωγή την παράσταση «Η Ωραία του Πέραν» από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.