Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ιταλός συνθέτης Ennio Morricone υπέγραψε με την Decca Records ένα σημαντικό δισκογραφικό συμβόλαιο γιορτάζοντας την επαγγελματική καριέρα του που εκτείνεται σε 60 χρόνια και 600 συνθέσεις. Το νέο του άλμπουμ Morricone 60’ κυκλοφορεί στις 7 Οκτωβρίου, λίγο πριν τα 88α γενέθλιά του, και επισημαίνει την αρχή μίας μοναδικής συνεργασίας ανάμεσα στη Decca και την οικογένεια Morricone.

 

Το ‘Morricone 60’ είναι το πρώτο greatest hits άλμπουμ του Ennio Morricone, που διεύθυνε, ηχογράφησε και επιμελήθηκε ο ίδιος ο Morricone – και στοχεύει να δημιουργήσει ένα κληροδότημα που θα απολαύσουν οι fans του.  Το άλμπουμ βρίσκει τον Μαέστρο να εκτελεί μερικά από τα καλύτερα έργα του κινηματογραφικής μουσικής από το The Goodthe Bad and the Ugly στο πρόσφατο, βραβευμένο με Oscar score για το The Hateful Eight (κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος από την Decca) του Quentin Tarantino. Το άλμπουμ επισημαίνει την 60η επέτειο τουEnnio Morricone ως συνθέτη και μαέστρου και παρουσιάζει καινούργιες ηχογραφήσεις με την Czech National Symphony Orchestra, με την οποία έχει συνεργαστεί σε σημαντικά διεθνή κινηματογραφικά scores.

 

Μόλις υπέγραψε το συμβόλαιο με την Decca, ο Ennio Morricone σχολίασε:

“Μετά την επιτυχία του The Hateful Eight score είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Decca με δικό μου δισκογραφικό συμβόλαιο – ένα αξιοσημείωτο γεγονός για την 60η χρονιά της επαγγελματικής επετείου μου. Είναι θαυμάσια εμπειρία να είμαι ικανός να συνθέτω τα scores μου και να τα ηχογραφώ με την Czech National Symphony Orchestra. Η ποιότητα της εκτέλεσης του έργου μου είναι πραγματικά εξαιρετική”.

 

Η Rebecca Allen, Managing Director της Decca Records, είπε:

“Είναι μεγάλη τιμή να υπογράφουμε τον Ennio Morricone, του οποίου τα εμβληματικά scores έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και λάτρεις της μουσικής σε όλο τον κόσμο για πολλές γενιές. Περιμέναμε περισσότερα από 60 χρόνια να υπογράψουμε αυτόν τον θρυλικό καλλιτέχνη και είμαστε ενθουσιασμένοι που τον καλωσορίζουμε στην Decca Records – και επίσης που είναι 87 χρόνια δυνατός!”

 

Το νέο άλμπουμ και το συμβόλαιο συμπίπτει με την ‘60 Years of Music World Tour, που βρίσκει τον Μαέστρο να δίνει παραστάσεις σε όλη την υδρόγειο με ένα νέο πρόγραμμα, με περισσότερους από 200 μουσικούς και τραγουδιστές στη σκηνή. Ακολουθεί μία πολύ επιτυχημένη Ευρωπαϊκή arena tour στην οποία έδωσε παραστάσεις για περισσότερους από 150,000 ανθρώπους σε 22 πόλεις – λαμβάνοντας επευφημίες και αποφασιστικής σημασίας  αναγνώριση. 

 

Ο Ennio Morricone έχει συνθέσει περισσότερα από 500 scores για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση καθώς και περισσότερες από 100 original μουσικές παραστάσεις και είναι ένας από τους δύο κινηματογραφικούς συνθέτες  που έλαβαν το τιμητικό βραβείο της Ακαδημίας (Oscar) για την συνολική προσφορά τους. Στα highlights περιλαμβάνονται τα score του για τα Once Upon a Time in the West, One Upon a time in America, A Fistful of Dollars, The Untouchables και The MissionΤο score του Morricone για το The Good, The Bad and The Ugly κρατάει την δεύτερη θέση στο Top 200 των best film soundtracks που γράφτηκαν ποτέ.

Κυκλοφορεί στις 11 Νοεμβρίου 2016 από την Decca Records.