Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Γη σε 100 Χρόνια, της Δανάης Θεοδωρίδου στο Bios

Η Γη σε 100 Χρόνια, της Δανάης Θεοδωρίδου στο Bios

Το Bios.tesla main μας προσκαλεί στην performance της Δανάης Θεοδωρίδου, Η Γη σε 100 Χρόνια, η οποία θα παρουσιαστεί για 4 ημέρες, με 4 θεατές σε κάθε παράσταση , από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2016.
 
Στη Γη σε 100 Χρόνια τέσσερις θεατές συναντούν τέσσερις ηθοποιούς, ένας προς έναν. Η περφόρμανς εκτυλίσσεται γύρω από την κατασκευή ενός παζλ του χάρτη της γης ως μια άσκηση-εικασία για τη ζωή στον πλανήτη μας. Στη διάρκειά της, η γη, κομμένη σε κομμάτια, δομείται συνεχώς σε διαφορετικούς συνδυασμούς, σε μια προσπάθεια αμφισβήτησης της ιδέας του Τζέιμσον πως σήμερα μπορούμε πολύ πιο εύκολα να φανταστούμε το τέλος του κόσμου απ’ το να φανταστούμε μια εναλλακτική πρόταση στον καπιταλισμό (Οι Aρχαιολογίες του Mέλλοντος, 2005).

Μέσα από απροσδόκητους χάρτες των συλλογικών μας φαντασιακών που ξαναδημιουργούν χώρες, θάλασσες, ηπείρους, και τη ζωή μας σ’ αυτές, η προσπάθεια είναι να φανταστεί κανείς πώς θα μοιάζει η γη στο μέλλον, γεωγραφικά, γεωλογικά, κοινωνικά και πολιτικά και ν’ αναλογιστεί πάνω σε κοινούς και ατομικούς προβληματισμούς σχετικά με το παρόν και το μέλλον του πλανήτη μας.

Μετά τη δημιουργία του One Small Step for a Man: Hello, Goodbye (Φεστιβάλ Αθηνών, 2016), Η Γη σε 100 Χρόνια αποτελεί τη δεύτερη δουλειά της Δανάης Θεοδωρίδου στο πλαίσιο της τριετούς έρευνάς της πάνω στην έννοια του κοινωνικού φαντασιακού.

Συντελεστές:

Ιδέα, σκηνοθεσία: Δανάη Θεοδωρίδου

Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Κατερίνα Ζησούδη, Δανάη Θεοδωρίδου, Κωνσταντίνος Ρεπάνης

Δραματουργική υποστήριξη: Kate Adams

Με την υποστήριξη των: BUDA, wpZimmer, Bains Connective (Βέλγιο), PACT Zollverein (Γερμανία), BIOS (Ελλάδα)

Δανάη Θεοδωρίδου

Η Δανάη Θεοδωρίδου είναι σκηνοθέτις και ερευνήτρια του σύγχρονου θεάτρου, χορού και περφόρμανς και ζει στις Βρυξέλλες. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υποκριτική στο Κ.Θ.Β.Ε. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη σύγχρονη δραματουργία στο Roehampton University (Λονδίνο) και παρουσιάζει την καλλιτεχνική και ερευνητική της δουλειά σε όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία τρία χρόνια η καλλιτεχνική της δημιουργία έχει ως κεντρική της ενδιαφέρον την έννοια του κοινωνικού φαντασιακού. Διδάσκει σε διάφορα πανεπιστήμια και σχολές θεάτρου και χορού, και δημοσιεύει κείμενα της διεθνώς. Είναι συνδημιουργός του τριετούς ερευνητικού προγράμματος Dramaturgy at Work και μία από τις συγγραφείς του βιβλίου The Practice of Dramaturgy: Working on Actions in Performance (Valiz, 2016).

Περισσότερες πληροφορίες: www.danaetheodoridou.com

Σχετικές ειδήσεις
Τo Βιβλίο του Εαυτού μου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Πασσαλή στο Bios
20.12.2016 12:59
O Χρήστος Πασσαλής, μέλος της ομάδας Βlitz, και σε συνεργασία με τους Eλένη Βεργέτη, Νίκο Φλέσσα και Βάσια Ατταριάν, επιχειρεί να στήσει από τις 7 Ιανουαρίου στο Βiοs μια ιδιαίτερη παράσταση/περφόρμανς χωρισμένη σε κεφάλαια με το γενικό τίτλο «Το Βιβλίο του εαυτού μου».
Killing in the name of, από την ομάδα Attact στο Bios
11.11.2016 13:25
Οι Attact παρουσιάζουν στο Bios την παράσταση Killing in the name of, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουρκουμέλη, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
«Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ» για 4η χρονιά στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
30.09.2016 12:15
Η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος συνεχίζει για τέταρτη χρονιά κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:30, από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 την παράσταση «ΕΓΩ, Η ΜΑΡΘΑ ΦΡΟΥΝΤ» της Γιούλης Ζήκου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.
One Small Step for a Man: Hello, Goodbye, της Δανάης Θεοδωρίδου στην Πειραιώς 260
08.07.2016 14:05
Η Δανάη Θεοδωρίδου παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση One Small Step for a Man: Hello, Goodbye.