Στο μπλε του Αιγαίου και στο κόκκινο του Λονδίνου μας ταξιδεύει η έκθεση ζωγραφικής του Φρέντυ Κάραμποττ με τίτλο Red & Blue που εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Σκουφά.

Στην πρώτη ενότητα κυριαρχεί το απέραντο βαθύ μπλε του Αιγαίου, το εκτυφλωτικό φως στο λευκό των νησιώτικων σπιτιών, που λειτουργεί καταλυτικά αφήνοντας τις φωτοσκιάσεις να διαγράψουν  τα σχήματα. Ο καλλιτέχνης απεικονίζει το κάθε θέμα του με αφαιρετικό τρόπο, με μια λιτότητα που ξεκουράζει και ηρεμεί.

Στη δεύτερη ενότητα αποτυπώνεται με ακρίβεια το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του Λονδίνου με κυρίαρχη αναφορά στα γνωστά διώροφα λεωφορεία, στους μαντεμένιους τηλεφωνικούς θαλάμους, στις κυλινδρικές γραμματοθυρίδες, στις κρεμαστές πινακίδες, στην αρχιτεκτονική των pubs, στις χαρούμενες ομπρέλες των cafés, καθώς και στο πλούσιο πράσινο των πάρκων, προσθέτοντας ζωντάνια στη χρωματικά παρεξηγημένη μεγαλούπολη. 

 Ο Φρέντυ Κάραμποττ γνωστός στο ευρύ κοινό από τον χώρο της διαφήμισης γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1942-45, παιδί ακόμα, παίρνει μέρος στην Εθνική Αντίσταση, φυλακίζεται και οδηγείται αιχμάλωτος στη Γερμανία. Σπούδασε γραφιστική στις σχολές Chelsea και St. Martin’s του Λονδίνου.  Επιστρέφοντας  στην Ελλάδα εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρείες ως καλλιτεχνικός διευθυντής, ενώ διετέλεσε καλλιτεχνικός σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (1958-1967). Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το Α΄ Παγκόσμιο Βραβείο Προβολής (Χρυσή Τουλίπα) και το Β΄ Βραβείο Αφίσας Θαλάσσιου Τουρισμού στον Διεθνή Διαγωνισμό Τουριστικής Αφίσας στο Λιβόρνο της Ιταλίας. Το 1965 τιμάται με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος από την Ελληνική Πολιτεία για την ιδιαίτερη συμβολή του στην ανάπτυξη της γραφιστικής τέχνης στη χώρα μας.