Το Θέατρο «Θυμέλη» Έλλης Βοζικιάδου  ανακοινώνει το πρόγραμμα των παραστάσεων που θα φιλοξενήσει στην Παιδική Σκηνή του την χειμερινή σεζόν 2016- 2017.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

 

«ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ» του Χ. Κ. Άντερσεν

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΠΙΟΤΡ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ, ΙΓΚΟΡ ΣΤΡΑΒΙΝΣΚΙ,  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΤΣΗΣ 

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΛΣΑ ΒΩΚΟΥ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ – ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΝΑΣ

Ηθοποιοί: Βασιλική Αγγέλη, Μαρία Δημητριάδου, Γιώργος Μαγκίνης, Βλοτίνα Νουλέλη,  Πολυτίμη Καλομοίρη, Μαρία Ιωάννου

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένα παπάκι διαφορετικό από τα άλλα, σκάει από το αυγό του και τους ξαφνιάζει όλους. Είναι τόσο άσχημο που κανένας δεν θέλει να το βλέπει…. Έτσι αναγκάζεται να πάρει δρόμο και να φύγει μακριά, ελπίζοντας ότι θα βρει κάποιους που ίσως μπορέσουν να υποφέρουν την ασχήμια του. Το παπάκι όμως μεγαλώνει κι ύστερα από πολλές περιπέτειες αλλά με επιμονή, θάρρος και ελπίδα κατορθώνει τελικά να γίνει από «ασχημόπαπο» …….. ένας πανέμορφος κύκνος…!!!

Έργο οικολογικό, συναισθηματικό και διασκεδαστικό κατά του bullying που αναδεικνύει πραγματικές αξίες, χαρίσματα και ικανότητες τονώνοντας την αυτοπεποίθηση των παιδιών.  Επενδεδυμένο με υπέροχη κλασσική μουσική και πρωτότυπα τραγούδια καθώς και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια παρασύρει τα παιδιά σε μια μαγική ατμόσφαιρα διασκεδάζοντάς τα και γεμίζοντάς τα συναισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς.

Διάρκεια: 90΄

Κατάλληλο για παιδιά 2,5 -10 ετών.

Από 16 Οκτωβρίου 2016 μέχρι Κυριακή Βαΐων, κάθε Κυριακή 11.30′ και για έκτακτες προγραμματισμένες παραστάσεις εντός κι εκτός θεάτρου.

Καθημερινές παραστάσεις για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά (όλες οι τάξεις).

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (άνεργοι – πολύτεκνοι: 5 ευρώ)

Β’ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

 

Το θέατρο «Θυμέλη» απέκτησε την δική του Κουκλοθεατρική Σκηνή! Μετά τις επιτυχίες των κουκλοθεατρικών παραστάσεων «Η Τοσοδούλα» του Χ. Κ. Άντερσεν και «Η Σπασμένη Κούκλα» σε διασκευή του γνωστού θεατρικού έργου του Μπ. Μπρεχτ «Ο Κύκλος με την Κιμωλία» συνεχίζει την πορεία του με νέες μοναδικές παραστάσεις.

Η φετινή θεατρική σεζόν ξεκινά με την παράσταση:

«Ο ΚΟΝΤΟΡΕΒΙΘΟΥΛΗΣ» διασκευή του γνωστού παραμυθιού

ΚΕΙΜΕΝΟ- ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΙΝΗΣΗ – ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΚΟΥΚΛΑΣ: ΜΑΡΙΑ  ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΡΝΑ ΚΟΥΤΣΗ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΝΑΣ

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο αγαπημένος παιδικός ήρωας  Κοντορεβιθούλης γίνεται μια μικρή, χαριτωμένη κούκλα και ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Θυμέλη για να μας μαγέψει με τα κατορθώματά του. Μαζί με τα αδέρφια του, τον Ντοματούλη και τον Πατατούλη,  αποφασίζουν να φύγουν από το σπίτι τους για να βοηθήσουν τους φτωχούς γονείς τους.  Πού θα τους οδηγήσει άραγε αυτή η περιπέτεια;

Ένα  παραμύθι που βοηθά  τα παιδιά να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να έχουν θάρρος, αισιοδοξία και αγάπη, αναδεικνύοντας την αξία της προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Το έργο παρουσιάζεται με κούκλες άμεσης κίνησης (μαπέτ) και μια κούκλα ανθρώπινων διαστάσεων, με ευρηματικό σκηνικό και παραδοσιακή μουσική.

Διάρκεια: 60’

Κατάλληλο για παιδιά από 2 έως 8 χρονών.

Από 22 Οκτωβρίου 2016 κάθε Σάββατο 12.00′ και για έκτακτες προγραμματισμένες παραστάσεις εντός κι εκτός θεάτρου.

Καθημερινές παραστάσεις για Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ το παιδί και 4 ευρώ ο ενήλικας (άνεργοι – πολύτεκνοι: 4 ευρώ το άτομο)

Η κουκλοθεατρική μας πρόταση για τα Χριστούγεννα είναι η παράσταση:

 

«Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ», Χριστουγεννιάτικη παράσταση με κούκλες και ηθοποιούς

ΚΕΙΜΕΝΟ- ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΙΝΗΣΗ – ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΚΟΥΚΛΑΣ: ΜΑΡΙΑ  ΜΠΑΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΡΝΑ ΚΟΥΤΣΗ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΝΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΚΙΝΗΣ

 

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Χριστούγεννα: η μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών… Τα δύο αρκουδάκια της ιστορίας μας όμως γίνονται κι αυτά παιδάκια για να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων περιμένοντας τον άγιο Βασίλη…. Θα έρθει άραγε;

Η παράσταση φέρνει το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, τη μαγεία και τη χαρά των γιορτών και την προσμονή του Αϊ-Βασίλη που αναδεικνύει την ανάγκη για συμβολισμούς αξιών, όνειρα και εκπλήρωση επιθυμιών, έννοιες που τόσο συγκινούν την παιδική ψυχή. Διαδραματίζεται σε υπέροχο γιορτινό κλίμα με εντυπωσιακό σκηνικό και  χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με κούκλες άμεσης κίνησης κι έναν ηθοποιό.

Διάρκεια: 60’

Κατάλληλο για παιδιά από 2 έως 8 χρονών.

Από 27 Νοεμβρίου 2016 κάθε Κυριακή ώρα 16.00′ μέχρι 8 Ιανουαρίου.

Έκτακτες εορταστικές παραστάσεις: 26, 27, 28, 29, 30/12 ώρα 16.00’ και 2, 3, 4, 5, 6/1 ώρα 16.00’.

Καθημερινές παραστάσεις για Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ το παιδί και 4 ευρώ ο ενήλικας (άνεργοι – πολύτεκνοι: 4 ευρώ το άτομο).

Με 20 εισιτήρια και άνω, προσφέρεται το φουαγιέ για πάρτι με extra χρέωση 2€/άτομο(παράσταση και πάρτι συνολικά 6€/άτομο!)

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ – ΧΑΝΣ – ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

Η βραβευμένη παράσταση της χρονιάς 2013-14 με χαρούμενο φινάλε!

Θεατρική διασκευή: Διονύσης Κούτσης

Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου

Μουσική: Διονύσης Κούτσης

Σκηνικά: Γιώργος Πολυχρονιάδης

Kοστούμια: Έλσα Βώκου

Φωτισμοί:Νίκος Τσελές

Ηχοληψία:Γιάννης Χαρανάς

Ηθοποιοί: Βασιλική Αγγέλη, Γιώργος Μαγκίνης, Μαρία Δημητριάδου, Πολυτίμη καλομοίρη, Μαρία Ιωάννου, Ιωάννα Κούτση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κόσμος χαρούμενος στους δρόμους. Ένα κοριτσάκι πουλά σπίρτα. Δύο «κοσμικές» κυρίες που το συναντούν, του φέρονται περιφρονητικά και το προτρέπουν να γυρίσει σπίτι. Δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή του: είναι ορφανό κι ο μέθυσος πατριός του το στέλνει να πουλά σπίρτα. Μόνος φίλος του είναι ο Γιόχαν, ο κουλουράς, που προσπαθεί να το διασκεδάσει με τ’  αστεία του. Όταν ο Γιόχαν φεύγει, έρχεται μια ζητιάνα. Το κοριτσάκι την κοιτά επίμονα γιατί μοιάζει με τη γιαγιά του. Η γριά ζητιάνα το συμπαθεί και του διηγείται μια ιστορία. Μόλις η μικρούλα μείνει και πάλι μόνη, εμφανίζονται δύο πλουσιοκόριτσα και γελούν μαζί της, έτσι κακοντυμένη και ξυπόλητη που είναι. Το κοριτσάκι φεύγει όλο ντροπή. Τότε τα πλουσιοκόριτσα καταλαβαίνουν ότι φέρθηκαν σκληρά και θέλουν να επανορθώσουν, γι’  αυτό ρωτούν τον κουλουρά για το κοριτσάκι και τρέχουν να το βρουν. Ένα καλικαντζαράκι μας λέει με χαριτωμένο τρόπο τα δικά του. Πέφτει η νύχτα. Το κοριτσάκι δεν έχει πουλήσει τίποτα. Παγωνιά. Ο κουλουράς φέρνει στο κοριτσάκι την παντόφλα που είχε χάσει το πρωί. Εκείνο, για να μην παγώσει, τη φοράει στο ένα πόδι κι ανάβει ένα σπίρτο για να ζεσταθεί. Τότε αντικρίζει ένα όραμα: ένα πλούσιο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Μόλις σβήνει το σπίρτο το όραμα χάνεται. Το κοριτσάκι ανάβει και δεύτερο σπίρτο. Στη φλόγα του ζωντανεύει ένα στολισμένο έλατο και πιάνει κουβέντα μαζί του. Όταν το σπίρτο σβήσει και το έλατο χαθεί, το κοριτσάκι ανάβει κι άλλο σπίρτο. Τώρα ζωντανεύει η κούκλα της βιτρίνας. Κι αυτό όμως το όραμα δεν κρατά περισσότερο από το σπίρτο. Τώρα το κοριτσάκι ανάβει πολλά σπίρτα μαζί. Στο άναμά τους εμφανίζεται η μορφή της γιαγιάς του. Μιλώντας της τρυφερά, το κοριτσάκι αποκοιμιέται στον πάγκο. Παρουσιάζονται όλα τα πρόσωπα του έργου και την ξυπνούν με γλυκά λόγια και δώρα. Μήπως όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακό όνειρο…

Μουσική – τραγούδια – χοροί εποχής, στολίζουν το έργο μαζί με τα θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια. Το έργο αυτό είναι διασκεδαστικό, ατμοσφαιρικό και ανθρώπινο με αισιόδοξο, εορταστικό φινάλε. Δίνει ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς, που ανταποκρίνεται πλήρως στις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

Video trailer παράστασης: https://youtu.be/EjUJnzJwRYI

Διάρκεια: 90΄

Tιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Ημερομηνίες παραστάσεων: από 27/11/15 μέχρι 8/1/16 κάθε Κυριακή στις 18.00’

Έκτακτες παραστάσεις: 26, 27, 28, 29, 30/12/16 και 2, 3, 4, 5, 6/1/17 ώρα 18.00’

Άνεργοι – πολύτεκνοι: 50% έκπτωση.

Ειδική τιμή για group και συλλόγους 6 ευρώ (για ελάχιστο αριθμό 20 ατόμων).

 

 

Παιδικά πάρτι

 

Η επιτυχημένη και πρωτότυπη διοργάνωση παιδικών πάρτι και εκδηλώσεων αποτελεί πλέον παράδοση στο θέατρό μας.  Στο άνετο και κομψό φουαγιέ του θεάτρου μας – ειδικά διαμορφωμένο – μπορείτε να διοργανώσετε σε συνδυασμό με την παράσταση το πάρτι γενεθλίων, τη γιορτή του παιδιού σας ή οποιαδήποτε άλλη εορταστική εκδήλωση. Με την αγορά 20 εισιτηρίων και άνω, πληρώνοντας 6 ευρώ το άτομο (τιμή γκρουπ για την παράσταση και το πάρτι) σας παρέχεται ο χώρος του φουαγιέ για το πάρτι του παιδιού σας ΔΩΡΕΑΝ, μαζί με μουσική, dj, χορό, φωτορυθμικά, θεατρικό παιχνίδι με τους ηθοποιούς της παράστασης και πολλές εκπλήξεις (για την τούρτα και το μπουφέ θα πρέπει να προνοήσετε εσείς, με φαγητό ή σνακς που θα φέρετε από το σπίτι ή με catering της επιλογής σας. Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να σας προτείνουμε συνεργαζόμενα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής ή catering με ειδικές εκπτώσεις για τους πελάτες μας.) Δώρο μια υπέροχη πρόσκληση για τους καλεσμένους σας. Μια μοναδική και πρωτότυπη πρόταση που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους!!!