Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Αΐντα του Βέρντι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Αΐντα του Βέρντι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η όπερα «Aida» του Τζιουζέπε Βέρντι θα παρουσιαστεί στις 15, 17 και 18 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων Μουσικής- Κτήριο Μ1), στις 20.00.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε συμπαραγωγή με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την εταιρία Skull of Yorick Productions.

Στις συναυλίες συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Dariusz Mikulski (15/10) καθώς και του Χάρη Ηλιάδη (17 και 19/10), η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου, μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) και μέλη της Στρατιωτικής Μουσικής του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος».

Οι παραστάσεις της όπερας του Βέρντι, που χωρίζεται σε τέσσερις πράξεις, βασισμένες στο λιμπρέτο του Antonio Ghislanzoni, θα παρουσιαστούν με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Η σκηνοθεσία είναι της Ζαμίρα Πασκιέρι, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Αθανάσιου Κολαλά, οι φωτισμοί της Έλενας Κώτση και τα βίντεο του Marc Molinos.

Διανομή:
Αΐντα: Σοφία Μητροπούλου
Άμνερις: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Ρανταμές: Φίλιππος Μοδινός
Αμονάσρο: Armando Puklavec
Ράμφης: Βασίλης-Δεναχής Κωστόπουλος
Βασιλιάς: Κωνσταντίνος Κατσάρας
Αγγελιαφόρος: Γιάννης Μαστρογιάννης
Αρχιέρεια: Χριστίνα Μαβίνη

Διαβάστε επίσης:

51α Δημήτρια – Αστυβάλ: Όχι πια χθες, μόνο αύριο!

Σχετικές ειδήσεις
Ναμπούκο, του Giuseppe Verdi από το MET HD Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.01.2017 13:02
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί σε ακόμη μία απευθείας μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Στην παράσταση του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2017 θα απολαύσουμε την όπερα του Βέρντι, Ναμπούκο.
Η Τραβιάτα, του Τζουζέππε Βέρντι από την ΕΛΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.10.2016 17:08
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στο Μέγαρο την δημοφιλέστατη Τραβιάτα του Βέρντι, στην υψηλής αισθητικής παραγωγή του Νίκου Πετρόπουλου, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.
Η Αΐντα, του Τζουζέππε Βέρντι από την ΕΛΣ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
23.05.2016 13:49
Με την μεγαλειώδη Αΐντα του Τζουζέππε Βέρντι, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, στις 10, 11, 12, 15 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και Ηλία Βουδούρη, και σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε.
Το Ρέκβιεμ του Βέρντι από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.04.2016 14:41
Με το αριστουργηματικό Ρέκβιεμ του Τζουζέππε Βέρντι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κορυφώνονται οι φετινές εκδηλώσεις του Κύκλου Adagio-Μουσική για τις μέρες του Πάσχα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι μελωδίες του Βαμβακάρη σε τζαζ εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
21.03.2016 14:21
Από τις πενιές του μπουζουκιού στους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και από τα ακόρντα του μπαγλαμά στους αυτοσχεδιασμούς του πιάνου θα μεταφέρει το κοινό της Θεσσαλονίκης το κουαρτέτο Markos Electric στη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στις 9 μ.μ.