Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Σωματόκοσμοι

Σωματόκοσμοι
H gallery Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει τη νέα δουλειά της ζωγράφου Anne Kern με τίτλο Körperwelten-Σωματόκοσμοι σε επιμέλεια Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Η Anne Kern αναφέρει για το έργο της : Ένας διάσημος φιλόσοφος είπε κάποτε: Τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου. Θέλω να δείξω αυτά τα όρια, παρουσιάζοντας τον άνθρωπο σαν ανοιχτό  σύστημα που συνδέεται με το περίπλοκο περιβάλλον μέσω της - επίσης - περίπλοκης εσωτερικής του ύπαρξης της σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής του ύπαρξης.

Η ματιά μου οξύνθηκε σ΄ αυτή την αλληλοεπίδραση και παρατήρησα ότι δημιουργούνται πολύ διαφορετικά σχήματα – και όχι μόνο αυτά που μας είναι οικεία. Το όνειρο μου είναι να μπορέσω κάποτε να τα απεικονίσω στην εκπληκτική τους απλότητα. Αυτό που προτείνω προς το παρόν στον θεατή είναι να βρεθεί σ΄ ένα ταξίδι αναγνωριστικό από έξω προς τα μέσα για να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη πρόσβαση στην εμπειρία του κόσμου.

Σχετικές ειδήσεις
Giles: ομαδική έκθεση στη Gagosian Gallery
12.09.2016 14:45
Η Gagosian Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Giles” σε επιμέλεια της Άρτεμις Μπαλτογιάννη, με πηγή έμπνευσης το κωμικό μυθιστόρημα “Giles Goat-Boy” που έγραψε ο John Barth το 1966.
Eye phone: έκθεση του Κώστα Βέργα στην Image Gallery
04.03.2016 15:35
Η Image Gallery παρουσιάζει τη νέα δουλειά του φωτογράφου Κώστα Βέργα με τον τίτλο eye phone.
Δέησις: Έκθεση της Δήμητρας Ξενάκη στην Myrό Gallery
08.02.2016 12:13
Η Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Δήμητρας Ξενάκη στην Θεσσαλονίκη, υπό τον τίτλο “Δέησις” και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις οκτώ το βράδυ (20.00), στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.
Έκθεση της Άννας Αμπαριώτου στη gallery genesis
11.11.2015 09:59
Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση της Άννας Αμπαριώτου με τίτλο “Η Σωφρονία, ένα σενάριο, ο Δούρειος αμνός και άλλα συμβάντα”, σε επιμέλεια έκθεσης της Ίριδας Κρητικού.
Missing: έκθεση του Βασίλη Ζωγράφου στην Eleftheria Tseliou gallery
04.11.2015 14:40
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Ζωγράφου με τίτλο Missing. Η έκθεση ξεκινά το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2015.