Από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί Το Θαύμα στο Ακρωτήρι της Γεωργίας Κοτζαµπασάκη.

«Θερµό επεισόδιο» µπορεί να χαρακτηριστεί οτιδήποτε στη ζωή ενός ανθρώπου.

Στο µυαλό ενός Έλληνα, όµως, αυτές οι δύο λέξεις οδηγούν κατ’ ευθείαν σε έναν µονάχα συνειρµό, που ριζώνει βαθιά σε πύρινα µονοπάτια πίσω στο λαβύρινθο του παρελθόντος, ανασκαλεύοντας µέσα του κάτι συγκεκριµένα ύπουλο και εχθρικό. Κάτι που ξέρει καλά και έχει µάθει να περιµένει από πάντα.

Ένα παρόµοιο «θερµό επεισόδιο» προκαλεί και η µοίρα στη ζωή της Μυρτώς Αποστόλου, µιας σύγχρονης σαραντάρας µε πρότερα επιτυχηµένη επαγγελµατική και προσωπική ζωή στη σηµερινή Αθήνα της κρίσης. Με τα µυτερά βελόνια της πλέκει γύρω της ένα αόρατο δίχτυ τόσο µπερδεµένο και πυκνό, που δεν µπορεί να ξεπλεχτεί παρά µόνο σε µια άλλη πόλη, σε µια άλλη χώρα. Εκεί όπου κατοικεί ένας άλλος λαός. Αυτός, που έχει λόγους να αντιπαθεί περισσότερο από όλους…

Σε κείνο το πιο εχθρικό έδαφος του κόσµου, πάνω στο πιο σκοτεινό και φονικό ακρωτήρι του, η Μυρτώ αναγκάζεται να ξεκινήσει µια καινούρια, αθέλητη ζωή.

Και να ζήσει, χωρίς να το περιµένει, το «θαύµα»…

Η Γεωργία Κοτζαµπασάκη γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, µε µεταπτυχιακή κατεύθυνση τη Συγκριτική Γλωσσολογία και Σηµειωτική. Δραστηριοποιείται, από το 1999, στην Επικοινωνία και τις Δηµόσιες Σχέσεις στον ιατρικό χώρο, έχοντας συνεργαστεί επί µακρόν µε σηµαντικές εταιρίες και φορείς του κλάδου. Κατά τις συνεργασίες αυτές ανέλαβε και εκτέλεσε αρκετές Πανελλήνιες Εκστρατείες Ενηµέρωσης για την πρόληψη και την αντιµετώπιση διαφόρων νοσηµάτων. Παράλληλα, από το 1990 έως σήµερα έχει διεκπεραιώσει σηµαντικό αριθµό έργων µετάφρασης και διερµηνείας ευρείας θεµατολογίας. Έχει έναν γιο 18 ετών.