Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Βλάσης Κάνιαρης- Ένας διάλογος

Βλάσης Κάνιαρης- Ένας διάλογος
Τo Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης και Σκέψης ITYS παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό το έργο του μεταπολεμικού καλλιτέχνη Βλάση Κάνιαρη εισάγοντας ένα διάλογο ανάμεσα στο έργο του και στα έργα διαφόρων σύγχρονων καλλιτεχνών από τον διεθνή χώρο. Η έκθεση περιστρέφεται γύρω από το έργο του Βλάση Κανιάρη˙ δεν αποτελεί ούτε αναδρομική ούτε ατομική έκθεση, αλλά μια αντιπροσωπευτική παρουσίαση του έργου του, η οποία εμπλουτίζεται με έργα καλλιτεχνών της νεότερης γενιάς από τον διεθνή χώρο. Έτσι, το έργο του Κανιάρη τοποθετείται μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, καταδεικνύοντας ότι  οι προβληματισμοί του επιβιώνουν στο έργο σημερινών καλλιτεχνών. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του Κανιάρη από διαφορετικές περιόδους, κυρίως από τη δεκαετία του 1950 έως και τη δεκαετία του 1990.

Δύο είναι οι κεντρικοί άξονες της έκθεσης: ο ένας παρακολουθεί τις αλλαγές στα υλικά, την υφή και τις φόρμες που συνθέτουν το καλλιτεχνικό ιδίωμα του Κανιάρη˙ ο δεύτερος υπογραμμίζει το ενδιαφέρον και τη συναισθηματική φόρτιση με την οποία προσεγγίζει τους ανθρώπους και την ανθρώπινη κατάσταση.

Έργα εκθέτουν οι καλλιτέχνες: Francis Alijs, Miroslaw Balka, Michael Bevilacqua, Kostis Velonis, Dryden Goodwin, Angus Fairhurst, Santiago Sierra, Christopher Wool, Helmut Middendorf, Franz West, Georg Herold, Kai Althoff, Annette Messenger κ.ά.
Σχετικές ειδήσεις
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Προς Τήνο ΙΙΙ: έκθεση για τον Βλάση Κανιάρη στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
03.06.2016 10:26
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού εγκαινιάζει στις 25 Ιουνίου την τρίτη έκθεση Προς Τήνο, η οποία είναι αφιερωμένη στον Βλάση Κανιάρη.
Αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60 στη γκαλερί Open C.A.S.E. 303
25.04.2016 12:43
Η γκαλερί Open C.A.S.E. 303 παρουσιάζει την έκθεση «Best of the ‘60s», ένα αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60, με έργα των Βασιλείου, Κανιάρη, Καρά, Κεσσανλή, Μιχαηλίδη, Ζούνη, Παύλου, Πράσινου, Πρέκα, Σόρογκα, Τσίγκου, Φασιανού, Chryssa κ.ά., από ιδιωτικές συλλογές.
Νίκος Δραγούμης, ο Ζωγράφος 1874-1933: έκθεση από το ΜΙΕΤ στην Καστοριά
24.03.2016 14:35
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση Νίκος Δραγούμης, ο Ζωγράφος 1874-1933, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Αρχοντικό Βέργου.
Η πόλη: έκθεση της Βίκυς Τσαλαματά στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
24.03.2016 11:10
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών εγκαινιάζει την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 19.00 την ατομική έκθεση της χαράκτριας Βίκυς Τσαλαματά, «Η Πόλη», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λήδας Καζαντζάκη.