Η Θεατρική ομάδα ριSκο και το Αβέρτο Θέατρο παρουσιάζουν το έργο του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Ζαν Πωλ Σαρτρ, ΝΟ ΕXIT (“Κεκλεισμένων των θυρών”) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου στο “Θέατρο Αυλαία” στη Θεσσαλονίκη από τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Μια παράσταση πάνω στο κλασικό κείμενο του Ζαν Πωλ Σαρτρ με ένα σύγχρονο, και τραγικά, επίκαιρο θέμα την προσωπική ελευθερία σε σχέση με τα όρια της. Με πολύ χιούμορ που μερικές φορές ξεπερνά τα όρια της ιλαροτραγωδίας, οι τρεις «χαρακτήρες» του έργου, σε ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον, οδηγούνται σταδιακά στην «αλληλοεξόντωσή» τους, που δεν είναι τίποτα άλλο από την παραδοχή της δυσκολίας της ειλικρινούς επικοινωνίας και της κατάρρευσης της προσωπικής εικόνας μέσα από το βλέμμα του άλλου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Ζαν Πωλ Σαρτρ
Μετάφραση: Θεατρική ομάδα ριSκο
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνικά: Θεατρική ομάδα ριSκο
Κοστούμια: Χριστίνα Μανώλα
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης

ΔΙΑΝΟΜΗ (με τη σειρά εμφάνισης):

ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΙ: Σιδέρης Νανούδης –Δημήτρης Τσάκας
ΖΟΖΕΦ ΓΚΑΡΣΕΝ: Ορέστης Παλιαδέλης
ΙΝΕΖ ΣΕΡΑΝΟ: Λίλη Λαμπούδη
ΕΣΤΕΛΛΑ ΡΙΓΚΩ: Έλενα Δαμίγου

Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Βούλγαρη
Teaser: Σιδέρης Νανούδης
Σχεδιασμός έντυπου υλικού – αφίσα: Αντώνης Ντεβετζιδάκης
Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Δαμίγου Έλενα
Συμπαραγωγή: Αβέρτο Θέτροα – Θ.Ο.ριSκο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ριSko

Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Στη δημιουργία της οδήγησαν τόσο η εμπειρία των μελών της από διάφορα θεατρικά εργαστήρια και θεατρικές ομάδες της πόλης, όσο και η επιθυμία να κάνουν θέατρο στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ομάδα που επιμένει να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας. Εμψυχωτής της ομάδας και σκηνοθέτης, στις περισσότερες παραστάσεις της, ο Βαγγέλης Οικονόμου. Η θεατρική ομάδα ριSκο, χωρίς μόνιμη θεατρική στέγη, φιλοξενείται στο “Αβέρτο Θέατρο” με το οποίο συνεργάζεται από την ίδρυσή του.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

“Η δολοφονία της οδού Αποντάκα” (“Los Asesinos”) Χοσέ Τριάνα, μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, 2010. Β’ εκδοχή” “Studio Κοιτώνες” πρ. Στρατόπεδου Κόδρα, 2011.
“Homo apographycus” Μιχαήλ Άνθη (συμμετοχή: “Απογραφή πληθυσμού” στα 46α Δημήτρια, 2011), σε σκηνοθεσία Φανής Αραμπατζίδου.
“Τα εργαζόμενα κορίτσια… δε γερνούν ποτέ!” (“Factory girls”) Frank McGuinness “Studio Κοιτώνες”, 2011.
 “Τίποτα δικό μου” (“Have I none”) Edward Bond “Studio Κοιτώνες”, 2012. (Συμμετοχή: “Ανοιχτή σκηνή –Φωνές της πόλης” του  Δήμου Θεσσαλονίκης,  Θέατρο “Άνετον”, 2013).
“Παιχνίδια Φόβου” (“Trio”) Kado Kostzer –Alfredo Arias “Studio Κοιτώνες”, 2013.
“Παιχνίδια Φόβου” Β΄εκδοχή, (Συμμετοχή: “Θεατρικές Πρεμιέρες” του Δήμου Καλαμαριάς, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, 2013).
“Ο τίγρης” (“The tiger”) Murray Schisgal  “Studio Κοιτώνες”, 2014.
“Γυναίκες χωρίς οξυγόνο!” (“Divorciadas, Evangelicas y Vegeterianas”) Gustavo Ott. (Συμμετοχή: “Ανοιχτή σκηνή –Φωνές της πόλης” του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θέατρο “Άνετον”, 2014).  Επανάληψη: “Studio Κοιτώνες”.
“Seven -Ένα έργο για τη Γάζα” Κάρυλ Τσέρτσιλ  (Συμμετοχή στην πρωτοβουλία της Ομάδας Θεάτρου Ars Moriendi, για τα παιδιά στη Γάζα, σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα “Άνετον”, 2014).
“Η παρεξήγηση” (“Le maletendu”) Αλμπέρ Καμύ (Συμμετοχή:“Θεατρικές Πρεμιέρες” του Δ. Καλαμαριάς, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, “Ανοιχτή σκηνή –Φωνές της πόλης” του Δ. Θεσσαλονίκης, Θέατρο “Άνετον”, “Εβδομάδα θεάτρου” της Κ.Ε.Π.Α  Δ. Βέροιας, Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 2015 & Θέατρο “Αυλαία” 2016).