Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Cinderella: όσα δεν ξέρετε, από τις Γλυκές Ρέγγες στο Θέατρο Eliart

Cinderella: όσα δεν ξέρετε, από τις Γλυκές Ρέγγες στο Θέατρο Eliart

Οι Γλυκές Ρέγγες, η ομάδα Κωμικού Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού, παρουσιάζουν την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου (ώρα 21.00) στο Θέατρο Ελιάρτ την παράσταση με τίτλο «Cinderella: όσα δεν ξέρετε».

«Μια φορά κι ένα καιρό,
ήταν μια όμορφη και καλόκαρδη κοπέλα
που ζούσε σε ένα μεγάλο σπίτι
με τη μητριά της και τις δύο κόρες της…»

Είναι αλήθεια πως ένα παραμύθι, κατά την αφήγηση , εξελίσσεται πάντα σ’ έναν δικό του, ξεχωριστό, μαγικό κόσμο.   Μπορεί, επίσης, να έχει πάντα την ίδια αρχή, όπως μας την έμαθαν, όμως κάθε φορά που τελειώνει, εμείς γνωρίζουμε γι’ αυτό, περισσότερα από ποτέ.  ‘Όσο για τους ήρωες του παραμυθιού… δεν χωρά αμφιβολία…! Οι ήρωες είναι αυτοί, που μας οδηγούν από το ψέμα στην αλήθεια της ζωής .

Ποιος δεν γνωρίζει λοιπόν, τη Σταχτοπούτα ή αλλιώς, τη Cinderella;  Aκόμα και οι Γλυκές Ρέγγες την γνωρίζουν και γι’ αυτό το λόγο, θέλησαν να την αφηγηθούν στο κοινό τους με έναν δικό τους, ξεχωριστό τρόπο.  Η αφήγηση δεν περιλαμβάνει μόνο την ιστορία, που όλοι γνωρίζουμε, αλλά περιγράφει και όλα όσα δεν ξέραμε μέχρι σήμερα, στην πλοκή και εξέλιξή της ή, με άλλα λόγια… όσα κανείς δεν ‘τόλμησε’ ποτέ να εκφράσει γι’ αυτήν, μέσα από σκηνές κωμικού θεατρικού αυτοσχεδιαμού (Ιmprov Τheatre).

Οι «Γλυκές Ρέγγες» είναι μια ομάδα ανθρώπων, που με την τρομερή τους ενέργεια, τον ανεξάντλητο ενθουσιασμό και την αγάπη τους για τον κωμικό θεατρικό αυτοσχεδιασμό έχουν πετύχει να διαγράψουν μέχρι σήμερα μια πολύ επιτυχημένη πορεία παραστάσεων, αλλά και να κάνουν τον αυτοσχεδιασμό, τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους.

Με βάση το παραμύθι της Σταχτοπούτα, οι ιδέες και προτάσεις των θεατών θα ‘’αναγκάσουν’’ την ομάδα Γλυκές Ρέγγες να συμπληρώσει και να εμπλουτίσει το γνωστό παραμύθι, παρουσιάζοντας σκηνές, γεμάτες χιούμορ και φαντασία, ενώ το κοινό επιτέλους, θα γνωρίσει …όσα δεν έτυχε ποτέ να ξέρει γι’ αυτό.

Οι Β. Αριανούτσου, Γ. Βομπίρη, Π. Δαμουλή, Ι. Τροβάς, Κλ. Χατζηγιάννη και Ε. Χριστοδουλάκη είναι οι αυτοσχεδιαστές, που δημιουργούν την παράσταση.

Για τις δραστηριότητες της Ομάδας μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της σελίδας στο facebook: www.facebook.com/glykesregges ή να επικοινωνείτε με τις Γλυκές Ρέγγες μέσω του e-mail: glykesregges@gmail.com

Ζήστε τη «μαγεία» του improv theatre!

Σχετικές ειδήσεις
Οι Δέκα Μικροί Νέγροι της Αγκάθα Κρίστι, στο θέατρο Eliart για δεύτερο χρόνο
07.11.2016 15:12
Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε την προηγούμενη χρονιά η παράσταση «Δέκα μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, ανεβαίνει πάλι ανανεωμένη, με νέα διανομή στο Θέατρο ELIART.
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
Θάρρος και Αλήθεια: η πρωτότυπη διαδραστική παράσταση ξανά στο Τρένο στο Ρουφ
09.09.2016 16:26
«Θάρρος και αλήθεια» είναι απλά δύο λέξεις; ή ένα παιχνίδι που μας φέρνει ασυναίσθητα αντιμέτωπους με όλα τα θέλω και τα πρέπει της ζωής μας;
Θάρρος και αλήθεια, μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ
08.06.2016 14:38
Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στην καινούργια υπαίθρια θεατρική σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ παίζουμε «Θάρρος και αλήθεια».
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.