Στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ένα από τα γνωστά γεωμετρικά αφαιρετικά έργα του Γιάννη Μόραλη θα εκτίθεται μαζί με έργα αντίστοιχης θεματογραφίας, ζωγραφισμένα από παιδιά 6 έως 12 ετών!

Με επίκεντρο το έργο του Γιάννη Μόραλη, συνεχίζεται η συνεργασία του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο. Αφορμή για μια νέα συνεργασία υπήρξε αυτή τη φορά η έκθεση του Γιάννη Μόραλη Μια Ανίχνευση που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Σϋγχρονης Τέχνης της Άνδρου το καλοκαίρι του 2008.

Στην έκθεση- αφιέρωμα στο Γιάννη Μόραλη, τα έργα που θαύμασαν οι επισκέπτες της, είχε επιλέξει ο ίδιος ο καλλιτέχνης: μέσα από 48 λάδια και 70 σχέδια, αποκαλύπτεται εκ νέου ένας από τους μεγάλους Έλληνες ζωγράφους του 20ου αιώνα που κατάφερε να γεφυρώσει την παράδοσή μας με τα σύγχρονα ρεύματα.

Από την Παρασκευή 8 Μαίου στις 8.00 μ.μ. το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης παρουσιάζει το Ερωτικό έργο του Γιάννη Μόραλη το 2002, από κοινού με έργα παιδιών που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου το καλοκαίρι του 2008, ανιχνεύοντας με τη σειρά τους μέσα από τη λιτή θεματολογία, τους αφαιρετικούς όγκους, τα συμπυκνωμένα επίπεδα χρώματα και τα σχηματικά γραφήματα, το εικαστικό ιδίωμα, τη γλώσσα και τη γραφή του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου.