Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας «Απ’ τη γραφή στο λόγο»

5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας «Απ’ τη γραφή στο λόγο»

Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα την Παρασκευή 25, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», ένα χώρο για την αφήγηση και το παραμύθι.

 

Το φεστιβάλ φέτος έχει θέμα «Απ’ τη γραφή στο λόγο» και καλεί τους συγγραφείς να μοιραστούν με το κοινό - μικρούς και μεγάλους - ιστορίες τους που δεν έχουν βγει ακόμα στο φως, ιστορίες που θα ήθελαν να «δοκιμάσουν» πριν γίνουν βιβλίο.

 

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν συγγραφείς βιβλίων για παιδιά, συγγραφείς λογοτεχνίας για ενήλικες, ποιητές, πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς, όλοι όσοι έχουν μια ιστορία κρυφή και κρυμμένη στο συρτάρι τους.

 

Σε έναν χώρο που σχετίζεται άμεσα με την αφήγηση, η πρόκληση για τους συμμετέχοντες συγγραφείς είναι: για να παρουσιάσουν την ιστορία τους θα πρέπει να ξεχάσουν χειρόγραφα και σημειώσεις και να την αφηγηθούν, οι ίδιοι ή κάποιος αφηγητής που θα επιλέξουν και θα συνεργαστούν μαζί του.

 

Εκτός από τις αφηγηματικές συμμετοχές των συγγραφέων στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν δύο τρίωρα εργαστήρια δημιουργικής γραφής για ενήλικες καθώς και παρεμβάσεις καταξιωμένων συγγραφέων παιδικού και εφηβικού βιβλίου.

 

Μια αλλιώτικη παράσταση αφήγησης, μια ξεχωριστή συνάντηση συγγραφέων, αφηγητών και κοινού, ένα πειραματικό φεστιβάλ που στόχο έχει να «συμφιλιώσει» αφήγηση και λογοτεχνία , παιδική λογοτεχνία και λογοτεχνία ενηλίκων, γραπτό και προφορικό λόγο.

 

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του 5ου Φεστιβάλ Αφήγησης  Αθήνας είναι της Εύης Γεροκώστα.

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς μπορούν να επικοινωνήσουν στο e-mail:  info@e-mythos.eu για να τους αποσταλεί η αίτηση και οι όροι συμμετοχής του φεστιβάλ.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στις 12:00 το βράδυ. 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Ιταλοί κλόουν Lucchettino στο 4ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης!
18.01.2017 15:15
Συνεχίζεται στο “Εργαστήρι Μαιρηβή” το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, με προσκεκλημένους τους Ιταλούς κωμικούς – κλόουν Lucchettino, με την παράσταση: “Lucchettino Classic", τα Σάββατα 4 και 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 7μ.μ.
 H Κατρίν Καγιάρντ στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης
31.10.2016 12:28
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, για το μήνα Νοέμβριο προσκεκλημένη είναι η Ελβετίδα αφηγήτρια Κατρίν Καγιάρντ με δύο παραστάσεις αφήγησης: “Μελλοντικά παιχνίδια Κοσμοργασμού” το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στις 9 μ.μ. και “Αλεπουδιές” την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στις 6μ.μ. Οι παραστάσεις είναι στα Γαλλικά με συναφήγηση – μετάφραση από τον Στέλιο Πελασγό.
4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης ξεκινά στο Εργαστήρι Μαιρηβή
21.09.2016 15:30
Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» διοργανώνει για 4η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης. Στο φεστιβάλ, κάθε μήνα, μια ομάδα καλλιτεχνών από διαφορετική γωνιά του κόσμου, παρουσιάζει και επικοινωνεί, ψυχαγωγεί και εμπνέει, ως φορέας μιας ξεχωριστής τέχνης αλλά και πολιτισμού, μικρούς και μεγάλους θεατές.
7ο Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
13.04.2016 14:46
Το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ξεκινά την Τετάρτη 13 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.
3ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια»
10.03.2016 15:17
Το 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια» θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 20 Μαρτίου 2016, με διεθνή συμμετοχή (Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Τουρκία).