Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα την Παρασκευή 25, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στο «Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς», ένα χώρο για την αφήγηση και το παραμύθι.

Το φεστιβάλ φέτος έχει θέμα «Απ’ τη γραφή στο λόγο» και καλεί τους συγγραφείς να μοιραστούν με το κοινό – μικρούς και μεγάλους – ιστορίες τους που δεν έχουν βγει ακόμα στο φως, ιστορίες που θα ήθελαν να «δοκιμάσουν» πριν γίνουν βιβλίο.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν συγγραφείς βιβλίων για παιδιά, συγγραφείς λογοτεχνίας για ενήλικες, ποιητές, πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς, όλοι όσοι έχουν μια ιστορία κρυφή και κρυμμένη στο συρτάρι τους.

Σε έναν χώρο που σχετίζεται άμεσα με την αφήγηση, η πρόκληση για τους συμμετέχοντες συγγραφείς είναι: για να παρουσιάσουν την ιστορία τους θα πρέπει να ξεχάσουν χειρόγραφα και σημειώσεις και να την αφηγηθούν, οι ίδιοι ή κάποιος αφηγητής που θα επιλέξουν και θα συνεργαστούν μαζί του.

Εκτός από τις αφηγηματικές συμμετοχές των συγγραφέων στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν δύο τρίωρα εργαστήρια δημιουργικής γραφής για ενήλικες καθώς και παρεμβάσεις καταξιωμένων συγγραφέων παιδικού και εφηβικού βιβλίου.

Μια αλλιώτικη παράσταση αφήγησης, μια ξεχωριστή συνάντηση συγγραφέων, αφηγητών και κοινού, ένα πειραματικό φεστιβάλ που στόχο έχει να «συμφιλιώσει» αφήγηση και λογοτεχνία, παιδική λογοτεχνία και λογοτεχνία ενηλίκων, γραπτό και προφορικό λόγο.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του 5ου Φεστιβάλ Αφήγησης  Αθήνας είναι της Εύης Γεροκώστα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς μπορούν να επικοινωνήσουν στο e-mail:  info@e-mythos.eu για να τους αποσταλεί η αίτηση και οι όροι συμμετοχής του φεστιβάλ.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στις 12:00 το βράδυ.