Η Eleftheria Tseliou gallery εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την έκθεση ‘Tom Sawyer‘, μια συνεργασία της Μαργαρίτας Μυρογιάννη με τον Γιώργο Χατζημιχάλη. Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2016.

Το θέμα της έκθεσης ‘Tom Sawyer’ είναι το άσπρισμα του μεγάλου φράχτη που αποτελεί σημείο αναφοράς στο βιβλίο του Mark Twain ‘ Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ ‘. Οι δύο καλλιτέχνες που συνεργάζονται για πρώτη φορά, έχοντας φτιάξει και εγκαταστήσει τον φράχτη στο έργαστήριο, ασχολήθηκαν με τη διαδικασία του ασπρίσματος του.

Η έκθεση αυτή ερευνά τα όρια μεταξύ του φράχτη που έβαψαν οι φίλοι του Tom Sawyer αντ’ αυτού, μετατρέποντας έτσι τη τιμωρία σε χαρά και κέρδος και ενός έργου Τέχνης σήμερα.

Η Μαργαρίτα Μυρογιάννη φωτογράφισε την αλλαγή της επιφάνειας του φράχτη καθώς τον άσπριζε ενώ ο Γιώργος Χατζημιχάλης αντιμετώπισε το ίδιο θέμα με τρόπο ζωγραφικό.

Στην έκθεση αυτή θα εκτεθεί ο φράχτης, κοινό έργο των δύο καλλιτεχνών, απόσπασμα απο τη ταινία ‘Tom Sawyer’ του 1917 σε σκηνοθεσία William Desmond Taylor και μια φωτογραφία του Tom Sawyer σε ηλικία 35 ετών.