Ο βραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης επιστρέφει. Μετά την «Τέλεια ομορφιά», η οποία τιμήθηκε με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και τη «Νιότη», ο Πάολο Σορεντίνο δοκιμάζεται στο πρώτο του τηλεοπτικό ντεμπούτο με μία σειρά με 10 επεισόδια, που φτάνει στη χώρα μας στις 25 Οκτωβρίου από τον OTE TV, ταυτόχρονα με την πανευρωπαϊκή της τηλεοπτική πρεμιέρα. Στη συνέχεια, θα μπορούμε να το απολαμβάνουμε κάθε Τρίτη στις 23.00!

Από την Κατερίνα Ηλιάκη


Πόσα γνωρίζεις για τον πρώτο (μυθοπλαστικό) Αμερικανό Πάπα; Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει η ιστορία ενός ανθρώπου της Εκκλησίας; Και όμως, η νέα πολλά υποσχόμενη σειρά αφηγείται τη μυθιστορηματική ιστορία του Πάπα Πίου ΙΓ’ με τον μοναδικό τρόπο που βλέπει ο μεγάλος σκηνοθέτης τη ζωή. Τον ρόλο του Λένι Μπελάρντο υποδύεται ένας από τους πιο δημοφιλείς Βρετανούς ηθοποιούς, ο 43χρονος πια Τζουντ Λο ενώ συμπρωταγωνίστριά του είναι η βραβευμένη με χρυσό αγαλματίδιο Νταϊάν Κίτον, η οποία θα ενσαρκώσει μία Αμερικανίδα μοναχή που τον μεγάλωσε, ζει στο Βατικανό και συνεχίζει να τον στηρίζει και να τον συμβουλεύει. Στη σειρά, εμφανίζονται πολλοί ακόμη γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Σίλβιο Ορλάντο (The Human Factor, Ο Αλιγάτορας), ο Χαβιέ Καμάρα (Μίλα της, Τρούμαν, Δεν Κρατιέμαι), ο Τζέιμς Κρόμγουελ (The Green Mile, L.A. Confidential, Babe) και η Σεσίλ ντε Φρανς (Hereafter, Mobius).

 

«Εγώ είμαι ο Θεός…»

Χάρη στο επικοινωνιακό του χάρισμα, ο νέος και γοητευτικός Λένι Μπελάρντο καταφέρνει να πάρει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα και να ταράξει για πάντα τα νερά του αυστηρού Ρωμαιοκαθολικισμού. Ενώ η ιστορία εκτυλίσσεται, αποκαλύπτονται στοιχεία για την πολύπλευρη προσωπικότητά του που πέφτει σε αντιφάσεις. Πρόκειται για έναν μυστηριώδη και αμφιλεγόμενο χαρακτήρα: Απρόθυμος και αποφασιστικός, οπισθοδρομικός και πρωτοπόρος, μελαγχολικός και αδίστακτος… Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Λένι Μπελάρντο; Είναι ένας συντηρητικός θρησκευτικός ηγέτης ή ένας προοδευτικός Ποντίφικας; «Δεν έχω κάνει αμαρτίες που πρέπει να εξομολογηθώ. Εγώ είμαι η αντίφαση, εγώ είμαι ο Θεός» δηλώνει ήδη στο τρέιλερ της σειράς, προκαλώντας μας να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από τη σκοτεινή του προσωπικότητά…

Κάποιοι βλέπουν τον Θεό στο πρόσωπό του και άλλοι θεωρούν ότι είναι ο χειρότερος Πάπας που έχει υπάρξει ποτέ. Τα πάντα θα ανατραπούν μετά την εκλογή του και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του στην εξουσία ή αν θα πέσει θύμα όλων όσοι τον αντιπαθούν και προσπαθούν με κάθε μέσο να τον ανατρέψουν…

 

Τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς έκαναν πρεμιέρα στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές. Τα γυρίσματα έγιναν στα στούντιο της Τσινετσιτά στη Ρώμη αλλά και στη Βενετία, ενώ η σειρά είναι μια συμπαραγωγή των Sky Atlantic, HBO και Canal+. Το σενάριο συνυπογράφει ο Σορεντίνο μαζί με τους Τόνι Γκριζόνι, Ουμπέρτο Κονταρέλο και Στέφανο Ρούλι.

Όλα τα παραπάνω υπόσχονται ένα εγγυημένο τηλεοπτικό αποτέλεσμα και μία από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές του Φθινοπώρου. Μη τη χάσετε!


Δείτε παρακάτω το τρέιλερ: