Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο - Φώτης Γιάντσιος

Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο - Φώτης Γιάντσιος

Από τις εκδόσεις Βάρφη κυκλοφορεί το παιδικό-εφηβικό μυθιστόρημα , Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο του Φώτη Γιάντσιου σε εικονογράφηση Άννας Καρνή.

 

Ο Ευκλείδης είναι ένα αγόρι 11 χρονών από την Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, με περίεργο μυαλό και μια αγάπη για τα μαθηματικά και τα μυστήρια που έχει κληρονομήσει από τον παππού του.

Όταν η περιέργειά του τον οδηγήσει στο πάντα κλειδωμένο υπόγειο, ανάμεσα σε χάρτες και μπαούλα, θα ανακαλύψει ένα μυστικό που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του.

 

Ένα βιβλίο που ταξιδεύει αλλά και προκαλεί τους αναγνώστες του, καθώς ο Ευκλείδης επισκέπτεται μυθικές βιβλιοθήκες και θρυλικές πόλεις, λύνοντας τους γρίφους που βρίσκονται στον δρόμο του, προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα συστατικά για το φάρμακο του παππού του... ή για κάτι άλλο;


Ένα μυθιστόρημα με γρήγορο ρυθμό, γεμάτο περιπέτεια και μαγικές τοποθεσίες, με εικονογράφηση μοναδικής ομορφιάς από την Άννα Καρνή, που φέρνει στη ζωή τις Πολιτείες όπου ταξιδεύει ο Ευκλείδης. Μαθηματικοί γρίφοι και προβλήματα θα προκαλέσουν τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους αναγνώστες, αναγκάζοντάς τους να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους και την εξυπνάδα τους, ακολουθώντας τα βήματα του πρωταγωνιστή.

Ο συγγραφέας Φώτης Γιάντσιος είναι απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. «Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο» είναι το πρώτο του βιβλίο. 

Σχετικές ειδήσεις
Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι - Κέλλυ Μαλαμάτου
24.10.2016 12:50
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις GEMA το εικονογραφημένο βιβλίο της Κέλλυς Μαλαμάτου "Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι" σε εικονογράφηση εικονογράφηση Γιούρι Κουμάντα.
Το μυστικό της χαμένης βασίλισσας, της Αναστασίας Αναστασούδη στο θέατρο Σοφούλη
16.09.2016 13:51
Το Θέατρο Σοφούλη φιλοξενεί την παιδική παράσταση "Το Μυστικό της Χαμένης Βασίλισσας" της Αναστασίας Αναστασούδη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:30 & στις 18:00.
4 1/2 φίλοι και το μυστικό του κάστρου - Γιόαχιμ Φρίντριχ
02.09.2016 12:36
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, 4 1/2 φίλοι και το μυστικό του κάστρου του Γιόαχιμ Φρίντριχ σε εικονογράφηση Ρεγγίνα Κεν και σε μετάφραση Ιωάννας Αγγελάκη.
Το μυστικό του βασιλιά Λεωνίδα - Θάνος Κονδύλης
19.07.2016 10:02
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το μυστικό του βασιλιά Λεωνίδα του Θάνου Κονδύλη.
Η Δόνα Τερηδόνα και το Μυστικό της Γαμήλιας Τούρτας ξανά στην Παραμυθοχώρα!
04.01.2016 16:32
Μετά τις απολαυστικές περιπέτειες της Μάγισσας Φουφήχτρας, ένα ακόμα αγαπημένο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά ζωντανεύει στη σκηνή της Παραμυθοχώρας!