Το Σάββατο 2 Μαΐου ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Κ. Κερεστετζής, θα ξεναγήσει το κοινό της Αθήνας στην Έκθεση Σπουδή στο Prado, που φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, με έργα σπουδές πάνω σε μεγάλους ζωγράφους που φιλοτέχνησε ο ίδιος.

Ο Κωνσταντίνος Κ. Κερεστετζής ξεκίνησε να φιλοτεχνεί τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση το 1990, όταν ήταν ακόμη σπουδαστής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Συνέχισε, όμως, να ασχολείται με αυτά έως το 2007, όταν ήταν πια ολοκληρωμένος δημιουργός.

Στις σπουδές του απομονώνει λεπτομέρειες ευρύτερων συνθέσεων μεγάλων καλλιτεχνών, αφομοιώνει τα διδάγματά τους, μελετά την κίνηση του πινέλου τους, την ένταση του χρώματος, την πληρότητα των συνθέσεών τους. Παράλληλα, ωστόσο, μπολιάζει τα έργα αυτά με τη δική του τεχνοτροπία, τις προσωπικές του καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Επιλέγοντας τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αποδίδοντάς τες με διαφορετικά υλικά (μολύβι, κάρβουνο, μελάνι) απ’ ότι οι δάσκαλοι της ζωγραφικής ( El Greco, Vélasquez, Goya, Tiziano, Tintoreto, Dürer), αναπτύσσει ένα γόνιμο εικαστικό διάλογο μαζί τους. Γι’ αυτήν ακριβώς τη συνομιλία, αλλά και την προσωπική του οπτική γωνία και αντίληψη πάνω στα σπουδαία έργα του Prado, θα μας μιλήσει ο Έλληνας καλλιτέχνης.