Το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα παρουσιάζει για 2ο χρόνο το έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου, Η Σολομώντεια λύση.

Η Σολομώντεια λύση είναι θέατρο για παιδιά και το γέλιο είναι  εξαιρετικά αποτελεσματικό «εργαλείο» σ’ αυτό το είδος θεάτρου. Τα παιδιά πρέπει να είναι χαρούμενα και αισιόδοξα. Γιατί από εκείνα θα αλλάξει (αν αλλάξει) αυτός ο κόσμος.

Πρόκειται για μια παράσταση διασκεδαστική και ιδιαίτερη, καθώς είναι σκηνοθετημένη σαν «θέατρο μέσα στο θέατρο». Οι συντελεστές τη θεωρούν παράσταση – σταθμό στη δεκαοχτάχρονη ιστορία του Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Σολομώντεια λύση του Γ. Καλατζόπουλου είναι βασισμένη στο κινέζικο παραμύθι Ο κύκλος με την κιμωλία από το οποίο εμπνεύστηκε το αριστούργημά του ο Μπέρτολτ Μπρεχτ Ο Καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία. Το ερώτημα που θέτει η παράσταση δεν έχει εύκολη απάντηση. Σε ποιόν ανήκει ένα αγαθό; Στο φυσικό ιδιοκτήτη του ή σ’ αυτόν που το χρειάζεται, το φροντίζει και το αγαπά πραγματικά;

Μήπως αυτό θυμίζει κάτι από την υστερία μιας απάνθρωπης καταναλωτικής κοινωνίας, της οποίας όλοι έχουμε πέσει θύματα; Μήπως τα άπειρα ρούχα, τα παπούτσια και τις τσάντες, που σχεδόν καινούργια παραμένουν στις ντουλάπες μας, επειδή… πέρασε η μόδα τους, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι κυκλοφορούν ρακένδυτοι; Μήπως τα βιβλία που αδιάβαστα σκονίζονται στα ράφια της βιβλιοθήκης μας, όταν εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν αναλφάβητοι; Μήπως τους τόνους φαγητών που πετάμε, όταν εκατομμύρια σ’ όλον τον κόσμο πεθαίνουν απ’ την πείνα;

Ασφαλώς Η Σολομώντεια λύση είναι θέατρο για παιδιά και το γέλιο είναι  εξαιρετικά αποτελεσματικό «εργαλείο» σ’ αυτό το είδος θεάτρου. Τα παιδιά πρέπει να είναι χαρούμενα και αισιόδοξα. Γιατί από εκείνα θα αλλάξει (αν αλλάξει) αυτός ο κόσμος.

Πρόκειται για μια παράσταση διασκεδαστική και ιδιαίτερη, καθώς είναι σκηνοθετημένη σαν «θέατρο μέσα στο θέατρο». Οι συντελεστές τη θεωρούν παράσταση – σταθμό στη δεκαοχτάχρονη ιστορία του Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Ζωγραφική σκηνικών – Αφίσα: Ελένη Σουμή
Φωτισμοί: Χρήστος Τσαμπάς

Παίζουν:
Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Οδυσσέας Κιόσογλου, Κατερίνα Τσεβά και Πασχάλης Μερμιγκάκης