Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Πρώτες φωτογραφίες από την «Δωδέκατη Νύχτα» του Εθνικού Θεάτρου

Πρώτες φωτογραφίες από την «Δωδέκατη Νύχτα» του Εθνικού Θεάτρου

"Αχ, Έρωτα θεέ, τι άπληστος, τι ακόρεστος που είσαι!
Ενώ όλα τα χωράς, όλα τα δέχεσαι, σαν θάλασσα,
ό,τι θα καταπιείς, όσο ακριβό κι υπέροχο κι αν είναι,
μέσα σε μια στιγμή
ξεπέφτει, ευτελίζεται, και δεν σου φτάνει.
Τόσο γεμάτος με μορφές της φαντασίας είν' ο έρωτας,
που είναι από μόνος του η τέλεια φαντασίωση."


«Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι προτιμάτε»

μτφρ.: Νίκος Χατζόπουλος (Εκδόσεις Νεφέλη)

 

Το επετειακό φετινό αφιέρωμα του Εθνικού Θεάτρου στον μεγάλο ελισαβετιανό θεατρικό συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαιξπηρ (που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο με τον «Ριχάρδο Γ‘» και το «Δωμάτιο του Σαίξπηρ») κλείνει με ένα από τα δημοφιλή και πολυπαιγμένα έργα του, την «Δωδέκατη νύχτα». Η σαιξπηρική κωμωδία αναμένεται να παρουσιαστεί από 20 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου και σε σκηνοθεσία του νεαρού και ραγδαία ανερχόμενου σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά -ο οποίος καταπιάνεται πρώτη φορά με έργο του Σαίξπηρ- ενώ τους ήρωες θα "ζωντανέψει" επί σκηνής ένα επιτελείο εκλεκτών ηθοποιών (Εύη Σαουλίδου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Νίκος Χατζόπουλος, Έμιλυ Κολιανδρή, Αινείας Τσαμάτης , Μιχάλης Σαράντης, Ελίνα Ρίζου, Άρης Μπαλής κ. α.). 

 

Όπως σε όλες τις μεγάλες δημιουργίες του, έτσι και στη «Δωδέκατη νύχτα», ο Σαίξπηρ, πίσω από το παιχνίδισμα της περιπέτειας, της μεταμφίεσης και της γοητευτικής ποιητικής σύλληψης, επεξεργάζεται μια κοσμοθεωρία, που επαναπροσδιορίζει τις αρχετυπικές έννοιες του έρωτα, της εξουσίας και των συμβάσεων που ορίζουν τη ζωή των ανθρώπων.

 

Δείτε παρακάτω τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης, οι οποίες μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, και ετοιμαστείτε να ζήσετε μία νύχτα περιπέτειας, μεταμφιέσεων ή  ...ό,τι προτιμάτε!

 

©Patroklos Skafidas


©Patroklos Skafidas


Μείνετε συντονισμένοι, καθώς θα ακολουθήσουν αναλυτικές πληροφορίες για την παράσταση!Διαβάστε επίσης: Εθνικό Θέατρο: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2016 - 2017 

Σχετικές ειδήσεις
Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου λόγω απεργίας
29.11.2016 17:22
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου λόγω της απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Κυμβελίνος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων
21.10.2016 16:39
Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέαρεο Εξαρχείων την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
Η
04.10.2016 17:25
Χρονιά Σαίξπηρ η φετινή και το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό (που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο με τον «Ριχάρδο Γ‘» και το «Δωμάτιο του Σαίξπηρ»), ανοίγοντας την Κεντρική Σκηνή, στις 20 Οκτωβρίου με τη «Δωδέκατη νύχτα».
Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου λόγω απεργίας
06.05.2016 16:47
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου λόγω της 48ης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Μετακλήσεις από το εξωτερικό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
28.03.2016 14:03
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου υποδέχεται δύο παραστάσεις από το εξωτερικό, το έργο «Some use for your broken clay pots» του Ελβετού Christophe Meierhans και το «Please, continue (Hamlet)» του Καταλανού Roger Bernat και του Ελβετού Yan Duyvendak.