Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Κεκτημένα εδάφη της Μνήμης και του Κόσμου

Κεκτημένα εδάφη της Μνήμης και του Κόσμου
Πέτρες ηφαιστιογενείς από την περιοχή του Όρους της Αίγινας, παίρνουν μορφή στα χέρια της γλύπτριας Βένιας Δημητρακοπούλου και παρουσιάζονται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών. Η  πρόσφατη ενότητα δουλειάς της γλύπτριας φέρει τον τίτλο Κεκτημένα εδάφη της Μνήμης και του Κόσμου.

Πρόκειται για μία σειρά από πέτρινες κεφαλές λαξευμένες σε τοπικό ηφαιστιογενές πέτρωμα (ανδεσίτης, ή κοινώς μαυρόπετρα) που συνομιλούν με τις χυτευμένες ορειχάλκινες εκδοχές τους καθώς και με πήλινα αντρικά και γυναικεία προσωπεία. Η εκθεσιακή ενότητα συμπληρώνεται από μία σειρά γύψινων αντρικών κεφαλών. Κοινός τόπος αναζήτησης και αναπαράστασης των γλυπτών της ενότητας είναι η κραυγή με την επίγνωση των ποικιλόμορφων σημάνσεων και συμβολισμών που τη διέπουν από την αρχαιότητα έως σήμερα (πόνος, ιαχή, έκκληση, θρίαμβος, κ.α.).

Σχετικές ειδήσεις
Athens Photo Festival: Unstable Fields στο Μουσείο Μπενάκη
14.07.2016 10:24
Στο κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2016, υπό τον γενικό τίτλο [Mis/Dis]Placed, παρουσιάζεται η φωτογραφική ενότητα Unstable Fields / «ασταθή πεδία», η οποία αναφέρεται στην ιδέα της ρευστότητας και των συνεχών ανακατατάξεων σε μια περιοχή ή σε μια κατάσταση.
Τοπία μνήμης: έκθεση του Στρατή Γαβριήλ στην S. G. art gallery
02.06.2016 14:56
Η S. G. art gallery εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 την έκθεση του Στρατή Γαβριήλ, με τίτλο Τοπία μνήμης.
Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της: έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Μορφές
18.04.2016 10:46
Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστημίο Ιωαννίνων η International Society for Cultural - Historical and Activity Research, η Αίθουσα Τέχνης Μορφές και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα XANIaRT 2016 - Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανιών, παρουσιάζουν την εικαστική δράση Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της.
Επένθεση Μνήμης: έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
24.03.2016 10:04
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου την ατομική έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα με τίτλο «Επένθεση Μνήμης» σε επιμέλεια της Λήδας Καζαντζάκη.
Magic Mirrors: Έκθεση της Albena Mihaylova στο Hyatt Regency Thessaloniki
22.03.2016 14:37
Έκθεση ζωγραφικής της γνωστής Βουλγάρας γλύπτριας και ζωγράφου Albena Mihaylova παρουσιάζει το Myrό Antiques House στο εστιατόριο του Hyatt Regency Thessaloniki "Αμβροσία”, με διάρκεια μέχρι τις 30 Μαΐου 2015 και τίτλο “Magic Mirrors”.