Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

The fantastic journeys of Εnergy: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος

The fantastic journeys of Εnergy: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος παρουσιάζει από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016 την έκθεση The fantastic journeys of Εnergy.

Η έκθεση διαπραγματεύεται και τείνει να προσελκύσει, να παράγει και να ενισχύσει τις συζητήσεις σχετικά με τις διαφορετικές μορφές Ενέργειας ώστε να διερευνήσει τους διαφορετικούς τρόπους που η ύλη αλλάζει μεσα από τα ταξίδια της. Η ενέργεια ποτέ δεν καταναλώνεται ή χάνεται, αλλά ανάλογα με τις συνθήκες που βρίσκεται, μετατρέπεται από τη μία μορφή ή δύναμη στην άλλη και παρόμοια με ένα ταξιδιώτη που εξερευνά το φυσικό κόσμο, μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα ταξίδι αυτών των δυνάμεων.

Τα λειτουργικά εργαλεία αυτής της Έκθεσης είναι οι αμετάβλητοι νόμοι που κυβερνούν τη Φύση καθώς και η Αρχή της Αβεβαιότητας του Heisenberg, όπου στο θεμελιώδες της επίπεδο, η φύση είναι εγγενώς τυχαία. Καθοριστικές είναι οι έννοιες του χώρου, του χρόνου, την κίνησης και της αδράνειας, σε συνάρτηση με τα διάφορα είδη της Ενέργειας και τα αποτελέσματά τους: η ανθρώπινη χειρονομία και οι επιπτώσεις της στις ύλες, το φως, ο αέρας, το νερό , η φωτιά, τα fractals, τα μαγνητικά πεδία, ο ήχος , η επικοινωνία, οι οργανικές ύλες και οι φυσικοχημικές δυναμικές που διέπουν όλα τα παραπάνω. Οι στόχοι αυτοί αποτελούν εγκαταστάσεις,  έργα ζωγραφικής, σχέδια, χαρακτικά, γλυπτά , readymade, βίντεο, ήχο και δράσεις μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες εξερευνούν με ποιητική διάθεση τις χρήσεις και τους μετασχηματισμούς των διαφόρων μορφών Ενέργειας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λυδία Ανδριώτη, Θωμάς Αποστόλου , Αλέξης Βασιλικός, Lynda Benglis, Dominic Beattie, Μαρία Ευσταθίου George Eynaud, Κατερίνα Γεωργοπούλου, Yannis Kounellis, Γιώργος Λάππας, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Αίμυ Παλογιανίδου, Ρένα Παπασπύρου, Maaike Stutternheim, Takis, threeASFOUR & Jessica Mitrani, Ίρις Τουλιάτου, Κατερίνα Ζαφειροπούλου.

Επιμέλεια: Λυδία Ανδριώτη

Σχετικές ειδήσεις
ROOMS2017 plus+ στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος
08.02.2017 17:12
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος παρουσιάζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS2017 plus+”.
Rooms2017: η 17η έκθεση από την Αίθουσα Τέχνης Καππάτος στο St George Lycabettus
09.01.2017 11:21
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, για δέκατη έβδομη φορά από το 1999, την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS2017” στο Ξενοδοχείο “St George Lycabettus”, στην Δεξαμενή, Κολωνάκι, Αθήνα.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση»: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
12.05.2016 11:47
Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση» που εγκαινιάζεται στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20.00, παρουσιάζει το έργο τεσσάρων νέων εικαστικών που "συγκατοίκησαν" στα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησαν το 2015.