Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το "Μπαρ Φλωμπέρ" του Αλέξη Σταμάτη στο Παρίσι

Το

Στις 8 Οκτωβρίου 2016  στην Πρεσβευτική κατοικία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη «Μπαρ Φλωμπέρ».

 

Το «Μπαρ Φλωμπερ», που κυκλοφόρησε  στην Ελλάδα το 2000 (εκδόσεις Κέδρος)  και επανεκδόθηκε το 2012  (Εκδόσεις Καστανιώτη), έγινε αμέσως μπεστ σελερ και μέχρι σήμερα έχει μια αδιάλειπτα επιτυχημένη παρουσία στα βιβλιοπωλεία με τουλάχιστον μια νέα έκδοση ανά χρόνο. Ταυτόχρονα, το βιβλίο αυτό είχε μια μοναδική - για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας - πορεία, αφού εκδόθηκε επτά φορές σε επτά ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία (δύο φορές, την δεύτερη από τις εκδόσεις Hachette Livre de Poche και ακολούθως Calman Levy Livre de Poche), Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Σερβία, Πορτογαλία, Βουλγαρία.

Την εκδήλωση αυτή θα παρουσιάσει ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς (Georges Corraface), ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από το μυθιστόρημα μαζί με την αναγνωρισμένη Ελληνίδα ηθοποιό Εύα Σιμάτου. Ο Fabrice de Rotrou, πρώτος εκδότης του βιβλίου στα γαλλικά (εκδόσεις Alter Edit), θα σχολιάσει το βιβλίο.  Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν εκλεκτοί καλεσμένοι από το χώρο της λογοτεχνίας και της τέχνης γενικότερα,  αλλά και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής παροικίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία και να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα του βιβλίου, Αλέξη Σταμάτη.

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος (ΥΠΠΟ).

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
18.11.2016 11:07
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άπαρσις το ανατρεπτικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ευαγγελινού με τίτλο «Το Αίμα Πίσω» και θα παρουσιαστεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο White Rabbit-Βιβλιοθήκη Βολανάκη.
Στον Bob Dylan το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016
13.10.2016 16:30
Το φετινό βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στον Bob Dylan "για τη δημιουργία νέων ποιητικών εκφράσεων μέσα από τη μέγαλη αμερικανική παράδοση του τραγουδιού", όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία.
Ο έβδομος ελέφαντας - Αλέξης Σταμάτης
11.10.2016 09:43
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη επανακυκλοφορεί το μυθιστόρημα σε νέα συμπληρωμένη έκδοση, Ο έβδομος ελέφαντας του Αλέξη Σταμάτη.
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στον Αντώνη Γεωργίου και το
06.04.2016 15:28
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας είναι μια φρέσκια ωραία πρωτοβουλία της Κοινότητας (ξεκίνησε το 2009) με σκοπό να προβάλλει πανευρωπαϊκά συγγραφείς που ξεχωρίζουν μέσα στη χώρα τους.
Παρουσίαση του βιβλίου
15.03.2016 09:31
Οι εκδόσεις "Πεδίο" διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Πρώτη φορά Αριστερά" με κείμενα των Γιάννη Μηλιού, Στάμου Παπαστάμου, Τάσου Παππά και Γεράσιμου Προδρομίτη την Τρίτη 15 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου.