Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το αφήγημα, Πιάνεις χώμα της Χριστίνας Φραγκεσκάκη.

της δεκαετίας του ’90, και ο Γκεζίμ με τη μητέρα και το μεγάλο του αδελφό φεύγουν από την πατρίδα τους, μια κατεστραμμένη χώρα των Βαλκανίων, και φτάνουν σ’ ένα τουριστικό νησί του νότιου Αιγαίου. Εκεί θα χάσουν τη γλώσσα τους, θα αλλάξουν θρησκεία, όνομα, επάγγελμα, θα γίνουν άλλοι, προκειμένου να κερδίσουν τη νέα τους ζωή.

Ο πατέρας, ο Αγκρόν Πρέντσε, που έρχεται να τους συναντήσει στο τέλος του πρώτου χρόνου, αντιστέκεται στη νέα συνθήκη παγιδευμένος στη νοσταλγία, αδυνατώντας να αποχωριστεί όλα όσα αποτελούν γι’ αυτόν το «πριν», παραμένοντας ανήσυχος και ξένος.

Ο θάνατος, το πένθος, οι τελετουργίες του πένθους, τα ταφικά έθιμα, θα γίνουν τελικά ο δρόμος που θα διαβούν για να βρουν εκείνο που θέλουν πιο πολύ: Κάπου να σταθούν κι από κει να δουν τον καινούργιο κόσμο.

Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη γεννήθηκε στη Ρόδο και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Νίσυρο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το Πιάνεις χώμα είναι το πρώτο της βιβλίο για ενήλικες. Έχουν προηγηθεί έξι βιβλία για παιδιά και νέους. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου και με το βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.