Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42

ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42

Η γκαλερί ART ZONE 42 έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό την 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, με τίτλο: MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.

Η έκθεση διαρκεί τρεις εβδομάδες κατά τις οποίες ξετυλίγεται διαδοχικά η φιλοσοφία ενός ολοκληρωμένου έργου, με διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα. Η καλλιτέχνης είναι η ίδια μέρος του έργου, ενόσω ο χρόνος διαπερνά στην ουσία τρεις εκθέσεις: το ΜΑΖΕΙ, το ΠΟΤΕ και το ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Ο χώρος της έκθεσης θα μεταλλάσσεται στον χρόνο με διαφορετικές εικαστικές παρεμβάσεις κάθε φορά και θα περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής, performance, και παρουσίαση ποιημάτων άρρηκτα δεμένων με την εικόνα. Ο «θεατής» θα έχει την ευκαιρία να συνδιαλαγεί με την καλλιτέχνη και στις τρεις πλευρές του έργου της.

Η Έλλη Γρίβα, στο πλαίσιο της νέας της ατομικής έκθεσης, χωρίς να διαχωρίζει το εικαστικό από την ποίηση, έχει δημιουργήσει παράλληλα το βιβλίο «MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ» (εκδ. Άλλωστε) με εικόνες και ποιήματα , που θα παρουσιαστούν από την ίδια στην έκθεση.

Επίσης, για ορισμένο χρονικό διάστημα, θα υπάρχει στον χώρο ΤΟ ΜΑ-ΖΕΙ, ένα ζωγραφισμένο επιτραπέζιο διαδραστικό παιχνίδι. Είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με αναφορές στα παλιότερα κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια, μόνο που εδώ δεν υπάρχει νίκη. Είναι ένα παιχνίδι αγαπησιάρικο, συντροφικότητας, ανοίγματος, επικοινωνίας και αλληλεγγύης. Οι «παίκτες» καλούνται να παίξουν μόνο επειδή επιθυμούν να συνδεθούν και να φτάσουν στο ΜΑ-ΖΕΙ. Για την καλλιτέχνη ΤΟ ΜΑ-ΖΕΙ είναι πρώτα φιλοσοφία ζωής και μετά τέχνη - δηλαδή τρόπος να υπάρχει-χουμε. Η Έλλη Γρίβα δημιουργεί ζωγραφίζοντας ένα ενδοσκοπικό παιχνίδι που σε αυτήν την εποχή μιλάει για το Όραμα σαν Στόχο. ΤΟ ΜΑ-ΖΕΙ είναι η απάντηση στην ερώτηση - σε κάθε ερώτηση!

Μία έκθεση σε 3 πράξεις, όπου για την καλλιτέχνη το «Μαζ(ε)ί» γίνεται πλέον ρήμα. Σημαίνει, συμβολίζει ,ταυτοποιεί. Μία έκθεση όπου ο Ενιαίος Κόσμος, Λέξεις, Εικόνες, Σώμα , Χώρος, Χρόνος - Ενοποιούνται. Για την Έλλη Γρίβα το τελευταίο αυτό πρότζεκτ, πέρα από την 16η ατομική της έκθεση, αποτελεί και το πρότζεκτ της ζωής της, ως φιλοσοφία.

Web Site: http://elligrivaberlin.wixsite.com/artandpoetry
Fb Page: https://www.facebook.com/elligrivartist/posts/510615645788896
Fb Profile: https://www.facebook.com/newelligriva
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UClofu1y02CR6pVnmHYLWSsA

Σχετικές ειδήσεις
The Future is Nostalgic, έκθεση του Raed Yassin στις Kalfayan Galleries
16.01.2017 16:26
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί της Αθήνας την τρίτη ατομική έκθεση του Λιβανέζου καλλιτέχνη Raed Yassin με τίτλο ‘The Future is Nolstagic’. Τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 19.00 – 21.00.
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων: Έκθεση του Χαράλαμπου Κατσατσίδη στην γκαλερί Art Zone 42
10.06.2016 14:19
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 8.00 μ.μ., η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την ατομική έκθεση ‘On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων’ του ζωγράφου Χαράλαμπου Κατσατσίδη.
Ατομική έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη στη γκαλερί Artis Causa
12.04.2016 13:53
Μια πολύ σημαντική έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στις 20:00 στη γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιλογή έργων διαφόρων εποχών, τεχνικών και μέσων του πολύ γνωστού καλλιτέχνη Μιχάλη Κατζουράκη. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μέρος της μεγάλης του αναδρομικής έκθεσης πέρυσι στο Μουσείο Μπενάκη.