Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Caravan Project: Τελευταίος σταθμός το Μεταξουργείο

Caravan Project: Τελευταίος σταθμός το Μεταξουργείο

To Caravan Project ξεκίνησε το 2011 από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών και πραγματοποίησε ένα μεγάλο οδοιπορικό , με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οργώνοντας την Ελλάδα - κυρίως απομακρυσμένες περιοχές της- και συλλέγοντας ανείπωτες και αθέατες ιστορίες, με τη μορφή ντοκιμαντέρ και φωτογραφικών λευκωμάτων. Τα ντοκιμαντέρ του (12 μεσαίου μήκους και πάνω από 20 μικρο-ιστορίες) βραβεύτηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεχίζουν να λαμβάνουν διακρίσεις σε διεθνή Φεστιβάλ.

 

Caravan Project – Μεταξουργείο: κάλεσμα

 

Τελευταίος σταθμός του Caravan Project είναι η πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 η ομάδα του Caravan Project προσκαλεί τους κατοίκους του Μεταξουργείου και όχι μόνο, στον πολιτιστικό χώρο του Δυναμό (Παραμυθίας 28-30) για να γνωρίσουν το έργο του Caravan αλλά και προθέσεις για τη δράση που θα λάβει χώρα στην Πλατεία Αυδή, με τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

 

Caravan Project – Μεταξουργείο: στόχοι

 

Με όχημα την αφήγηση , μαζί με κατοίκους και φίλους της γειτονιάς του Μεταξουργείου, το caravan project ιχνηλατεί πτυχές του δημόσιου χώρου, ανθρώπινους χαρακτήρες, ασυνέχειες και μεταβάσεις. Στόχος είναι μέσα από μια σειρά εργαστηρίων (ντοκιμαντέρ – ήχος – αρχείο), κοινοτικών δράσεων και συναντήσεων να συνδιαμορφωθούν και μεταφερθούν σε μια ψηφιακή πλατφόρμα νέες γεωγραφίες – αφηγήσεις            

 

Στους ταραχώδεις καιρούς που διανύουμε, η καταγραφή και μετάδοση των ανθρώπινων ιστοριών είναι μια επαναστατική πρακτική που αυξάνει τις αντιστάσεις μας, ενδυναμώνει τους αρμούς μεταξύ μας και στροβιλίζει ξανά τη λαχτάρα μας για ζωή.

 

Caravan Project

ένας άλλος κόσμος είναι εδώ.  

Σχετικές ειδήσεις
Το Caravan Project ολοκληρώνει τις δράσεις του στο Μεταξουργείο
03.11.2016 11:43
Βραδιά λήξης το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, για το Caravan Project με προβολές, παρουσιάσεις, δράσεις και μουσική!
Caravan Project - Μεταξουργείο: Οι νέοι φίλοι, η νέα οικογένεια (αντί πρόσκλησης εθελοντών)
10.10.2016 12:26
Από 14 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου σταθμεύουμε στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο και αναζητούμε ανθρώπους, που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας και να εμπλακούν ενεργά στις δράσεις μας, συμβάλλοντας στην οργάνωση και υλοποίησή τους.
Caravan Project @ Μεταξουργείο: Το καραβάνι φτάνει στον τελικό του προορισμό
07.10.2016 10:25
Τελευταία πόλη- σταθμός του Caravan Project, ύστερα από πέντε χρόνια οδοιπορικού θα είναι η Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα η περιοχή του Μεταξουργείου. To Caravan Project ξεκίνησε το 2011 από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών και πραγματοποίησε ένα μεγάλο οδοιπορικό, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οργώνοντας την Ελλάδα - κυρίως απομακρυσμένες περιοχές της- και συλλέγοντας ανείπωτες και αθέατες ιστορίες, με τη μορφή ντοκιμαντέρ και φωτογραφικών λευκωμάτων.
Οι δράσεις του Caravan Project στη Θεσσαλονίκη
17.03.2016 10:08
Το Caravan Project έχει πλέον εγκατασταθεί με τις σκηνές του στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Προβλήτα Α’) και το κοινό έχει ήδη αρχίζει να περιηγείται στον κόσμο των ανθρώπινων ιστοριών που η ομάδα έχει συλλέξει τα τελευταία 5 χρόνια, μέσα από τα οδοιπορικά της στην Ελλάδα. Η πολυμεσική έκθεση που φιλοξενείται μέσα στα yurt θα παραμείνει ανοιχτή για όλο το κοινό καθημερινά 10:30-20:30 (εκτός Δευτέρας), μέχρι και τις 27 Μαρτίου, παρουσιάζοντας ιστορίες ανθρώπων με τη μορφή ντοκιμαντέρ, φωτογραφιών, ημερολογίων, εικαστικών εγκαταστάσεων και αφηγήσεων.
Το Caravan Project κατασκηνώνει στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης!
25.02.2016 16:29
Μετά από 1,5 χρόνο περιπλάνησης στην Ελλάδα, σε πόλεις και χωριά το Caravan Project οδεύοντας σταδιακά προς την ολοκλήρωση του 2ου μεγάλου οδοιπορικού του σταθμεύει για λίγες εβδομάδες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από τις 9 έως τις 27 Μαρτίου 2016 οι δύο κυκλικές βιοκλιματικές σκηνές (yurt) θα βρίσκονται στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης/Προβλήτα Α, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ η ομάδα του Caravan Project, πάντα με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχεδιάζει μια σειρά από ποικίλες δράσεις ανοιχτές για το κοινό της συμπρωτεύουσας.