Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η σκληρή ανθρωπιά του Joe Abercrombie

Η σκληρή ανθρωπιά του Joe Abercrombie

Το ΦανταstiCon 2016 η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν την συζήτηση με άξονα την τριλογία του Joe Abercrombie Τα Χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας με τον μεταφραστή, συγγραφέα, αφηγητή Ανδρέα Μιχαηλίδη.

 

Στη λογοτεχνία φαντασίας, ο βρετανός Joe Abercrombie θεωρείται ένας από τους μάστορες της ανατροπής: ανατροπές στα στερεότυπα, ανατροπές στην πλοκή, ανατροπές στην όλη ιδέα που έχει σχηματίσει ο αναγνώστης, μέχρι την τελευταία στιγμή. Ανάμεσα στα κύρια χαρακτηριστικά της γραφής του είναι κόσμοι σκληροί και βρόμικοι, χαρακτήρες έντονα ατελείς και διόλου ηρωικοί – στοιχεία που συνθέτουν βαθιά ανθρώπινες και αφτιασίδωτες ιστορίες.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του ΦανταstiCon 2016 που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.fantasticon.gr

 

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί  το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με τίτλο Μισός βασιλιάς,  ενώ ετοιμάζεται το δεύτερο μέρος με τίτλο Μισός κόσμος ημερομηνία κυκλοφορίας: 10/11/2016) 

Σχετικές ειδήσεις
Η ποιήτρια Elizabeth Bishop στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
24.01.2017 10:38
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ανθολόγηση ποιημάτων της Αμερικανίδας ποιήτριας Elizabeth Bishop στην έκδοση που κυκλοφορεί με επιμέλεια, μετάφραση και επίμετρο του συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Παναγιωτίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Δεν είσαι εδώ (Τριλογία της Κρήτης) - Πολυχρόνης Κουτσάκης
23.11.2016 12:56
Το βιβλίο του Πολυχρόνη Κουτσάκη, Δεν είσαι εδώ (Τριλογία της Κρήτης), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Η τριλογία της πόλης - Λούλα Αναγνωστάκη
18.07.2016 09:24
Η Κάπα Εκδοτική παρουσιάζει τρία μονόπρακτα της σπουδαίας θεατρικής συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη σε μία νέα έκδοση με τίτλο Η τριλογία της πόλης.
Βερολινέζικα χρονικά - Γιόζεφ Ροτ
27.05.2016 10:57
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Βερολινέζικα χρονικά του Γιόζεφ Ροτ σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου.
Μισός βασιλιάς - Joe Abercrombie
17.03.2016 12:03
Από τις εκδόσεις μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Joe Abercrombie, Τα χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας. Μισός βασιλιάς σε εετάφραση του Ανδρέα Μιχαηλίδη.