Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Η σκληρή ανθρωπιά του Joe Abercrombie

Η σκληρή ανθρωπιά του Joe Abercrombie

Το ΦανταstiCon 2016 η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν την συζήτηση με άξονα την τριλογία του Joe Abercrombie Τα Χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας με τον μεταφραστή, συγγραφέα, αφηγητή Ανδρέα Μιχαηλίδη.

 

Στη λογοτεχνία φαντασίας, ο βρετανός Joe Abercrombie θεωρείται ένας από τους μάστορες της ανατροπής: ανατροπές στα στερεότυπα, ανατροπές στην πλοκή, ανατροπές στην όλη ιδέα που έχει σχηματίσει ο αναγνώστης, μέχρι την τελευταία στιγμή. Ανάμεσα στα κύρια χαρακτηριστικά της γραφής του είναι κόσμοι σκληροί και βρόμικοι, χαρακτήρες έντονα ατελείς και διόλου ηρωικοί – στοιχεία που συνθέτουν βαθιά ανθρώπινες και αφτιασίδωτες ιστορίες.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του ΦανταstiCon 2016 που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.fantasticon.gr

 

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί  το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με τίτλο Μισός βασιλιάς,  ενώ ετοιμάζεται το δεύτερο μέρος με τίτλο Μισός κόσμος ημερομηνία κυκλοφορίας: 10/11/2016) 

Σχετικές ειδήσεις
Τα φετινά βραβεία «Διδώ Σωτηρίου» και «Δαίδαλος» της Εταιρείας Συγγραφέων
25.10.2016 14:25
Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα βραβεία «Διδώ Σωτηρίου» και «Δαίδαλος» της Εταιρείας Συγγραφέων θα απονεμηθούν εφέτος στον συγγραφέα, μεταφραστή και επιμελητή εκδόσεων Ζήση Σαρίκα και στον αρχιτέκτονα και ιστορικό του βιβλίου Κωσταντίνο Σπ. Στάικο.
Η τριλογία της πόλης - Λούλα Αναγνωστάκη
18.07.2016 09:24
Η Κάπα Εκδοτική παρουσιάζει τρία μονόπρακτα της σπουδαίας θεατρικής συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη σε μία νέα έκδοση με τίτλο Η τριλογία της πόλης.
Βερολινέζικα χρονικά - Γιόζεφ Ροτ
27.05.2016 10:57
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Βερολινέζικα χρονικά του Γιόζεφ Ροτ σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου.
Μισός βασιλιάς - Joe Abercrombie
17.03.2016 12:03
Από τις εκδόσεις μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Joe Abercrombie, Τα χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας. Μισός βασιλιάς σε εετάφραση του Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Η τριλογία της λιτότητας - Γιώργος Ν. Μανιώτης: Παρουσίαση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
08.01.2016 10:01
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ και ο συγγραφέας Γιώργος Ν. Μανιώτης μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Η τριλογία της λιτότητας» την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016, στις 19:00, στo Θέατρο (2ος όροφος) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.