Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία - Νοσταλιγικοι ήρωες & ηρωίδες

Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία - Νοσταλιγικοι ήρωες & ηρωίδες

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, κάνουν πρεμιέρα για το σχολικό έτος 2016-2017 το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο  Κάτι Γίνεται και μας θυμίζουν ήρωες και ηρωίδες των παιδικών μας χρόνων.

 

Μαζί ξαναδιαβάζουμε ιστορίες που γράφτηκαν πολλά πολλά χρόνια πριν, που έχουν αγαπηθεί από διαφορετικές γενιές και έχουν συγκινήσει εκατομμύρια αναγνώστες. Ήρωες και ηρωίδες που όλοι τους γνωρίζουμε με το μικρό τους όνομα, που έχουμε γελάσει με τις περιπέτειές τους και έχουμε τρομάξει με τις αγωνίες τους ήρθε η ώρα να ξανα-συστηθούν στο κοινό.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 

11.00 π.μ.  «Τρελαντώνης»

Αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών του δρόμου, βασισμένα στις σκανταλιές και τις περιπετειώδης μέρες του Τρελαντώνη (εκδόσεις Μεταίχμιο) από την ψυχαγωγική ομάδα ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ.  Τα παιδιά μαθαίνουν παιχνίδια από την εποχή που οι μικροί έπαιζαν σε αλάνες και πλατείες και θυμούνται ξανά αυτά τα παιχνίδια που απαιτούν σωματική και πνευματική συμμετοχή και φυσικά ομαδικότητα.

Για παιδιά ηλικίας από 5 ως 10 ετών

Είσοδος ελεύθερη

 

5.00 μ.μ «Πίτερ Παν»       

Εργαστήρι τσίρκου για παιδιά από την εκπαιδεύτρια τσίρκου και ψυχαγωγό Μαριάνθη Μότα, βασισμένο στην ιδιαίτερη έκδοση του Πίτερ Παν (εκδόσεις Πατάκη). Με παιχνίδια ισορροπίας, δοκιμασίες ενάντια στον Κάπτεν Χουκ, τρελές αταξίες στη χώρα του Ποτέ-Ποτέ και ονειρικά ζογκλερικά τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα καμώματα του πιο πολυδιαβασμένου ήρωα όλων των εποχών.

Για παιδιά ηλικίας από 3 ως 6 ετών.

Είσοδος ελεύθερη - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

6.30 μ.μ.  «Πίπη Φακιδομύτη»

Θεατρική διαδραστική παράσταση από την εταιρεία θεάτρου TheatrAction. Οι εξωφρενικές περιπέτειες της αγαπημένης ηρωίδας θα ζωντανέψουν με τη συμμετοχή των παιδιών σε μια απολαυστική αναπαράσταση της ζωής στη Βιλεκούλα, όπου η Πίπη και οι φίλοι της έχουν την ικανότητα να κάνουν συναρπαστική την κάθε στιγμή!Η δράση βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της Άστριντ Λίντγκρεν ''Η Πίπη Φακιδομύτη'' (εκδόσεις Ψυχογιός)

Για παιδιά ηλικίας 6 ως 10 ετών.

Είσοδος ελεύθερη - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Ενδιάμεσα των απογευματινών  εκδηλώσεων θα υπάρχουν εκπλήξεις για αγόρια και κορίτσια,για μικρούς και μεγάλους!

 

Όλες οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν περίπου μία ώρα!

 

Εκτός όμως από τους επισκέπτες, στο φεστιβάλ αυτό θα αισθανθούν κι άλλα παιδιά ήρωες και ηρωίδες!

Την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο Κάτι Γίνεται θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία που μπορούν να προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντάς τα από το βιβλιοπωλείο είτε φέρνοντάς τα από το σπίτι τους) τα οποία θα χαρίσει στην Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι, για να τα χαρούν κι άλλοι μικροί αναγνώστες.

Σχετικές ειδήσεις
Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Φεβρουαρίου
01.02.2017 11:03
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του συνεχίζονται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο Ονειροπαγίδα, όπου θα συναντήσουμε ήρωες και ηρωίδες βιβλίων που αγαπήθηκαν τόσο ώστε να μεταφερθούν στον κινηματογράφο και να πάρουν σάρκα και οστά!
Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
04.01.2017 09:49
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του συνεχίζονται το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο βιβλιοπωλείο Βιβλιο…Ιδέες και ζωντανεύουν αγαπημένους ήρωες και ηρωίδες βιβλίων που αγαπούν τα μυστήρια και τους γρίφους!
«Να ονειρεύεσαι πάντα...»: Εκδηλώσεις για παιδιά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
29.12.2016 12:10
Κλασικές, μοντέρνες, μαχητικές, δυναμικές, επικές, αστείες, ρομαντικές, οι Πριγκίπισσες της Disney είναι ηρωίδες βγαλμένες από τη φαντασία που γνωρίζουν πώς να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
Ήρωες & Ηρωίδες Χριστουγέννων στις συναντήσεις του Bookpoints στη Θεσσαλονίκη
24.11.2016 12:17
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του συνεχίζονται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Παραμυθούπολη και ζωντανεύουν αγαπημένους ήρωες και ηρωίδες μέσα από τις αράδες των Χριστουγεννιάτικων βιβλίων.
Ήρωες & Ηρωίδες στις συναντήσεις του Bookpoints στη Θεσσαλονίκη
15.09.2016 17:13
Το Bookpoints, το φεστιβάλ για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, συνεχίζεται φέτος με νέα θεματική, νέες ιδέες αλλά τον ίδιο, ίσως και μεγαλύτερο ενθουσιασμό και σας προσκαλεί με χαρά στις νέες του συναντήσεις με βιβλία!