Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το φεστιβάλ «Αναιρέσεις» πηγαίνει στα Χανιά!

Το φεστιβάλ «Αναιρέσεις» πηγαίνει στα Χανιά!

Το φεστιβάλ «Αναιρέσεις» επιστρέφει στα Χανιά! Έχει πλέον μπει στη τελική ευθεία των προετοιμασιών του για να ανοίξει τις πύλες του στον φιλόξενο χώρο του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στο κέντρο της πόλης.

 

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη και το Σάββατο 1 Οκτώβρη 2016 με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης.

 

Το φεστιβάλ των «Αναιρέσεων» θα γίνει τη περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι «δανειστές» ΕΕ-ΔΝΤ επιχειρούν να επιβάλλουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Καλείται να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην πάλη για την ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του μετώπου της, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με το φετινό του σύνθημα «Δεν θα γίνουμε χαμένη γενιά. Νέοι αγωνιζόμαστε νέοι θα νικήσουμε» στοχεύει στο να αποτελέσει το φεστιβάλ της νεολαίας που αρνείται να γίνει χαμένη γενιά, όπως θέλει το σύστημα, αλλά μαθαίνει να αγωνίζεται, μαθαίνει να νικά.

 

Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα είναι μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης. Συναυλίες , θεματικά περίπτερα, εκθέσεις, συζητήσεις, βιβλιοπωλείο και μια σειρά άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται στο χώρο του φεστιβάλ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 

18:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ

"Της γης οι κολασμένοι - για μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική απάντηση στην προσφυγική κρίση"

Ομιλητές-ριες:

> Ντίνα Ρέππα, εκπαιδευτικός

μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό,

μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

> Γιάννης Κυριακάκης, οικονομολόγος

Περιφερειακός Σύμβουλος με την Ανυπόταχτη Κρήτη

 

20:30 ΔΡΩΜΕΝΟ

Stand up Comedy show με τους:

Βύρων Θεοδωρόπουλος (Byron Theodoropoulos)

Μιχάλης Μαθιουδάκης (Michael Mathioudakis)

 

21:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μάνος Μαλαξιανάκης / Manos Malaxianakis

Imam Baildi

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ

 

18:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ

"70 χρόνια από τον εμφύλιο - δυνατότητες και προοπτικές ενός λαού που αντιστέκεται"

Ομιλητές-ριες:

> Γιώργος Μιχαηλίδης, ιστορικός

μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση,

> Γιώργος Κρεασίδης

μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

21:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

The Dragons

Μωρά Στη Φωτία

Σχετικές ειδήσεις
Orange Water 2: Έκθεση «Fata Morgana» στα Χανιά
14.07.2016 10:00
Στον ενετικό ναό του Αγίου Ρόκκου, στα Χανιά, παρουσιάζεται από 15 έως 24 Ιουλίου μια ακόμη δράση του πολυσυζητημένου εικαστικού φεστιβάλ “Orange Water”.
Dance Days 6: Διεθνές Φεστιβάλ Χορού για έκτη χρονιά στα Χανιά
13.07.2016 16:10
Σας προσκαλούμε να συν-δράσουμε, να δημιουργήσουμε και να χορέψουμε παρέα 20-28 Ιουλίου 2016 στο Dance Days 6, στα Χανιά!
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Οι συζητήσεις live στο Facebook
17.06.2016 14:25
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου εγκαινιάζει μια σειρά από παράλληλες δράσεις που θα συνοδεύουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ως τα τέλη Ιουλίου με σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σύνδεσης της σκέψης με την πράξη.
Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016
31.05.2016 14:30
Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων, γνωστό πλέον στο φεστιβαλικό κοινό της Αθήνας λόγω και των ιδιαίτερων συναυλιακών προτάσεων του, επανέρχεται και φέτος στις 3 έως 5 Ιουνίου 2016 στη Γεωπονική σχολή.
Αυλαία του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας
29.02.2016 14:31
Μια εβδομάδα γεμάτη με πολλές ταινίες ,επίσημους καλεσμένους, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, και προβολές σε όλα τα σημεία της πόλης μας έφτασε στο τέλος της. Χθες Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας.