Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη, «Chevalier», μία συμπαραγωγή των καναλιών Novacinema, προτάθηκε επίσημα από την Ελλάδα με σκοπό να διεκδικήσει μια θέση στην τελική πεντάδα των υποψηφιοτήτων, στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας, στην 89η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ 2017.

Το «Chevalier» έχει ήδη διαγράψει μία λαμπρή φεστιβαλική πορεία, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, ανδρικής ερμηνείας για όλο το καστ από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο, καθώς και το βραβείο σεναρίου ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ενώ έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ του Λοκάρνο, του Τορόντο και της Νέας Υόρκης.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια παρέα αντρών η οποία επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα σκάφος. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. Το Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής. Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου , Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς.

Η ταινία θα προβληθεί αποκλειστικά και σε Ά τηλεοπτική προβολή από τα κανάλια Novacinema.