Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μεγάλες προσωπικότητες στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σοφοκλή Ξυνή

Μεγάλες προσωπικότητες στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σοφοκλή Ξυνή

Σοφοκλής Ξυνής: «Το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας στην εκπαίδευση θα έχει καταλυτικά θετικά αποτελέσματα στην οικονομία και την πολιτιστική διπλωματία της χώρας μας»

Στο κατάμεστο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, ιστορικών προσωπικοτήτων του αθλητισμού και εκπροσώπων των ΜΜΕ, αλλά και πλήθους αποφοίτων και στελεχών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητή, συγγραφέα και προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλή Ξυνή, «Ελλάδα, Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης».

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι κκ.: Μάρκος Μποναζούντας (καθηγητής ΕΜΠ, Χάρβαρντ, ΜΙΤ και προσωπικός μαθητής του κ. Ξυνή, που ταξίδεψε από τη Μάλτα αποκλειστικά για την παρουσίαση του βιβλίου), Φώτης Παπαθανασίου (διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη) και Κωνσταντίνος Λούλης (γνωστός αλευροβιομήχανος, ο οποίος πρόσφατα δώρισε την έπαυλή του στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»), ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος και επικεφαλής των σπουδών Δημοσιογραφίας στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, Κώστας Χαρδαβέλλας.

Στις 264 σελίδες του βιβλίου του, που αποτελεί πρόταση-τομή για διέξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, ο καθηγητής Σ. Ξυνής κατέγραψε το όραμά του να γίνει η χώρα μας Διεθνές Πνευματικό Κέντρο, γεγονός που θα συντελέσει σε σημαντικό βαθμό στην οικονομική ανάκαμψη αφενός και αφετέρου στην αναβάθμιση του διεθνούς κύρους της χώρας μας ως πολιτιστικής υπερδύναμης.

Για πρώτη φορά σε βιβλίο όλα τα διεθνή στατιστικά στοιχεία για την εκπαίδευση

 

Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης (ο όμιλος ΞΥΝΗ φέτος «κλείνει» τα 60 του χρόνια), ο κ. Σοφοκλής Ξυνής κατάφερε μετά από συστηματική μελέτη να συγκεντρώσει -για πρώτη φορά σε ένα επιστημονικό σύγγραμμα!- όλα τα στατιστικά στοιχεία από χώρες που επενδύουν στην εκπαίδευση και στην υποδοχή αλλοδαπών φοιτητών, όπως η Ολλανδία και η Αυστραλία, καταδεικνύοντας πως το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας στην εκπαίδευση θα έχει καταλυτικά θετικά αποτελέσματα στην οικονομία και στην πολιτιστική διπλωματία της χώρας μας.

«Το 2000 οι διεθνείς φοιτητές ήταν 1,8 εκατομμύρια και το 2015 έφτασαν τα 4 εκατομμύρια. Η Ολλανδία, για παράδειγμα, από 13.000 αλλοδαπούς φοιτητές το 1999, το 2015 έφτασε τους 90.000, γεγονός που τις απέφερε έσοδα 3,2 δισ ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Ξυνής.

Ο κ. Ξυνής τόνισε εξάλλου, πως το βιβλίο αυτό αποτελεί το επιστέγασμα ενός 30ετούς αγώνα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ για την εξωστρεφή αναδιάταξη της ελληνικής εκπαίδευσης, ενώ επεσήμανε πως το θέμα τη προσέλκυσης ξένων φοιτητών αφορά τόσο στα ιδιωτικά κολέγια και ΙΕΚ όσο και στα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα οποία μέσω ειδικών προγραμμάτων θα μπορούν να υποδέχονται αλλοδαπούς. «Η υποδοχή ξένων φοιτητών βοηθά πρώτον τα ίδια τα ιδρύματα, αλλά έχει παράλληλες ωφέλειες στην κατανάλωση, στον τουρισμό, στην αγορά ακινήτων, στην περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και στο πολιτιστικό κύρος της χώρας», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια της παρουσίασης, το λόγο πήρε ο επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Λούλης, ο οποίος τόνισε ότι η μετατροπή της χώρας μας σε εκπαιδευτικό κόμβο της Μεσογείου, θα έδινε προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας.

Μάρκος Μποναζούντας: «Ανάγκη προγραμματισμού της Παιδείας σε ορίζοντα 50ετίας»

Την ανάγκη προγραμματισμού της Παιδείας σε ορίζοντα 50ετίας υπογράμμισε ο Μάρκος Μποναζούντας, καθηγητής ΕΜΠ, Harvard & ΜΙΤ, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί έμφαση σε λίγους τομείς, στους οποίους η Ελλάδα θα μπορούσε να διαπρέψει.

Από πλευράς του, ο κ. Φώτης Παπαθανασίου, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη , στάθηκε στο κομμάτι της πολιτιστικής διπλωματίας, λέγοντας ότι η μετατροπή της χώρας σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης θα δημιουργήσει πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό και θα βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας.

*Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ. Ξυνή έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων: οι Ολυμπιονίκες Στέλιος Μυγιάκης, Δημοσθένης Ταμπάκος και Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο τέως υπουργός Βύρων Πολύδωρας, οι βουλευτές Απόστολος Ανδρεουλάκος, Απόστολος Κράτσας και Πέτρος Μαντούβαλος, ο στρατηγός Δημήτρης Μπάκας, ο δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο πατήρ Δημήτριος Νίκου (ως απεσταλμένος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου), σύσσωμη η ομάδα handball του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης Παναγιώτης Κατάβελος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ηλίας Ιορδανίδης, ο γεν. γραμματέας του ΠΣΑΠ Σταμάτης Συρίγος, ο γεν. γραμματέας της ΕΠΣΑ Γαβρίλος Παπαδόπουλος.

Επίσης, παρευρέθηκαν διεθνείς ποδοσφαιριστές και αθλητές, μεταξύ των οποίων οι: Μίμης Δομάζος, Γιάννης Φρονιμίδης, Μπάμπης Σταυρόπουλος, Αντώνης Τζανετουλάκος, Νίκος Πατσιαβούρας, Μιχάλης Γεροθόδωρος, Στέλιος Σαραφίδης, Σωτήρης Γκαβέλος, Τάσος Κωνσταντίνου, Φώτης Ντακουβάνος, Γιώργος Βαΐτσης, Ανδρέας Μπονόβας, Πέτρος Ξανθόπουλος.   

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.xinis.edu.gr/

Σχετικές ειδήσεις
«BELIEVE.»: Η νέα διαφημιστική καμπάνια του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε σένα! Εσύ;
05.09.2016 10:45
«Είσαι γεννημένος να πετύχεις. Απλά πίστεψέ το!»… Με αυτό το σλόγκαν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, που φέτος γιορτάζει τα 60 χρόνια δυναμικής παρουσίας και σημαίνουσας προσφοράς του στην εκπαίδευση, λανσάρει νέα διαφημιστική καμπάνια που στοχεύει να ταράξει τα εκπαιδευτικά… «νερά»!
25η Έκθεση Σπουδαστών ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας με φόντο… την Αγάπη!
14.06.2016 15:38
«Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, το κάνεις καλά»… Μια πασίγνωστη λαϊκή ρήση που έχει, φυσικά, εφαρμογή και στην Εκπαίδευση! Αυτό θα προσπαθήσουν να αποδείξουν μέσα από τα έργα τους οι σπουδαστές και σπουδάστριες όλων των ειδικοτήτων του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, στην 25η Έκθεση Σπουδαστών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 19.00, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στα Νότια Προάστια, Λ. Βουλιαγμένης 57.
Μεγάλες προσωπικότητες στο 1ο Αθλητικό Συνέδριο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
08.06.2016 14:54
Σπουδαίοι Έλληνες αθλητές με λαμπρές επιτυχίες, Έλληνες Ολυμπιονίκες, μεγάλοι αθλητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι αθλητικών φορέων και ιστορικών σωματείων, αλλά και τέως βουλευτές και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ΜΜΕ, όπως και σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, έδωσαν το «παρών» στο 1ο Αθλητικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού- Αθλητισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).
Με επιτυχία το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ
20.05.2016 15:47
Θεαματική επιτυχία σημείωσε το 1ο μεγάλο Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ στο STAR SPORT CLUB στη Βούλα, στο πλαίσιο μιας δέσμης μεγάλων πρωτοβουλιών του προέδρου του ομίλου, κ. Σοφοκλή Ξυνή, για την ανάδειξη και ενίσχυση του δίπολου «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», αλλά και για την στήριξη του έργου του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ».
Μία υποτροφία που αλλάζει τη ζωή από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ
22.04.2016 11:26
"Η υποτροφία που μου προσφέρθηκε, μου άλλαξε τη ζωή", με αυτά τα λόγια και εμφανώς συγκινημένη, η 19χρονη Κωνσταντίνα Σκυλλά από τη Χίο, παιδί πολύτεκνης οικογενείας, ευχαρίστησε ολόψυχα τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ –και προσωπικά, τον πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλή Ξυνή, για την υποτροφία που της προσέφερε, αξίας 18.160 ευρώ.