Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Δυτικά Βήματα

Δυτικά Βήματα
Η ομάδα συν+εργασια παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση Δυτικά Βήματα σε χορογραφία και σκηνοθεσία Αιμιλίας Μπουρίτη και Νέλλης Πουλοπούλου, με ζωντανή μουσική από τους Ross Daly και Πέτρο Κούρτη. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Ιάπωνας butoh χορογράφος και χορευτής Atsushi Takenouchi.

Η παράσταση εμπνέεται από τα «δυτικά» βήματα της πορείας των μυστών του παρελθόντος από τον Κεραμεικό στην Ελευσίνα, στην έναρξη των Ελευσινίων μυστηρίων. Πρόκειται για μια συμβολική πορεία των καλλιτεχνών με σκοπό την εσωτερική τους πραγμάτωση.

Η Ιερά Οδός, ένας δρόμος ιερός, που στο παρελθόν οδηγούσε στην κάθαρση, είναι τώρα ο Ιερός δρόμος του κυκλοφοριακού χάους, που οδηγεί στις δυτικές πόλεις της Αττικής με τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες, την άναρχη δόμηση και γενικά την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής . Η Δυτική Αττική όμως την ίδια στιγμή δηλώνει παρόν στη σημερινή πραγματικότητα, με την ιστορία της και τις αναζητήσεις της.

Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη της σημασίας της Ιεράς Οδού καθώς και η συνειδητοποίηση της σημερινής της υπόστασης. Τα καλλιτεχνικά μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσει η ομάδα είναι χοροθεατρικά, ακροβατικά, μουσικά. Παράλληλα η χρήση νέων τεχνολογιών παραγωγής ήχου και εικόνας θα βοηθήσει στη σύνδεση του αρχαίου κόσμου με τον σύγχρονο.

Σχετικές ειδήσεις
Των λαών η ανεξήγητη υπομονή: παράσταση στο Gazarte για Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα
20.01.2017 17:31
Με το σύνθημα «Των Λαών η Ανεξήγητη Υπομονή» έρχεται στο Gazarte από το Βερολίνο η πρωτότυπη μουσικό-θεατρική παράσταση που συνενώνει τις «Συνομιλίες Φυγάδων» και το «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο-ποίηση Bertolt Brecht και μελοποίηση Hanns Eisler, με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Andreas R. Bartsch.
Οι Δαιμονισμένοι του Ντοστογιέφσκι στη σκηνή Κοτοπούλη - Rex του Εθνικού Θεάτρου
17.01.2017 12:25
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει -σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή- μια παράσταση βασισμένη στο κορυφαίο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι, Οι Δαιμονισμένοι.
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
30.09.2016 13:34
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τη τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Α. Σ. Κ. Τ., στο οποίο θα στεγασθεί για 2 χρόνια το θεατρικό ρεπερτόριο του σκηνοθέτη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Women of Passion, Women of Greece: για 2η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ
02.09.2016 10:17
Η θεατρική παράσταση “Women of Passion, Women of Greece”, που συγκίνησε Έλληνες και ξένους θεατές με την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά, το δυνατό κείμενο, τη μοναδική ερμηνεία, τη ζωντανή μουσική και το εντυπωσιακό οπτικό περιβάλλον συνεχίζει έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:15.
The Dome Experience Traces: μια παράσταση – εγκατάσταση ντοκιμαντέρ στο Μπάγκειον
24.02.2016 12:32
Στο πλαίσιο του Dome Event, η plays2place productions σε συνεργασία με την Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 OMONOIA και σε συμπαραγωγή με το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, παρουσιάζουν το The Dome Experience Traces: μια παράσταση – εγκατάσταση ντοκιμαντέρ, σε δραματουργία και σκηνοθεσία Μάρθας Μπουζιούρη και Γιολάντας Μαρκοπούλου.