Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Δυτικά Βήματα

Δυτικά Βήματα
Η ομάδα συν+εργασια παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση Δυτικά Βήματα σε χορογραφία και σκηνοθεσία Αιμιλίας Μπουρίτη και Νέλλης Πουλοπούλου, με ζωντανή μουσική από τους Ross Daly και Πέτρο Κούρτη. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Ιάπωνας butoh χορογράφος και χορευτής Atsushi Takenouchi.

Η παράσταση εμπνέεται από τα «δυτικά» βήματα της πορείας των μυστών του παρελθόντος από τον Κεραμεικό στην Ελευσίνα, στην έναρξη των Ελευσινίων μυστηρίων. Πρόκειται για μια συμβολική πορεία των καλλιτεχνών με σκοπό την εσωτερική τους πραγμάτωση.

Η Ιερά Οδός, ένας δρόμος ιερός, που στο παρελθόν οδηγούσε στην κάθαρση, είναι τώρα ο Ιερός δρόμος του κυκλοφοριακού χάους, που οδηγεί στις δυτικές πόλεις της Αττικής με τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες, την άναρχη δόμηση και γενικά την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής . Η Δυτική Αττική όμως την ίδια στιγμή δηλώνει παρόν στη σημερινή πραγματικότητα, με την ιστορία της και τις αναζητήσεις της.

Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη της σημασίας της Ιεράς Οδού καθώς και η συνειδητοποίηση της σημερινής της υπόστασης. Τα καλλιτεχνικά μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσει η ομάδα είναι χοροθεατρικά, ακροβατικά, μουσικά. Παράλληλα η χρήση νέων τεχνολογιών παραγωγής ήχου και εικόνας θα βοηθήσει στη σύνδεση του αρχαίου κόσμου με τον σύγχρονο.

Σχετικές ειδήσεις
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
30.09.2016 13:34
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τη τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Α. Σ. Κ. Τ., στο οποίο θα στεγασθεί για 2 χρόνια το θεατρικό ρεπερτόριο του σκηνοθέτη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Women of Passion, Women of Greece: για 2η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ
02.09.2016 10:17
Η θεατρική παράσταση “Women of Passion, Women of Greece”, που συγκίνησε Έλληνες και ξένους θεατές με την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά, το δυνατό κείμενο, τη μοναδική ερμηνεία, τη ζωντανή μουσική και το εντυπωσιακό οπτικό περιβάλλον συνεχίζει έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:15.
«Λαβύρινθος» στο Bios
16.12.2015 15:22
Στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2015, το Bios παρουσιάζει μια παράσταση - ζωντανή εγκατάσταση με τίτλο «Λαβύρινθος».
Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης, μια μουσική παράσταση στο Vault
30.11.2015 11:07
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την μουσική παράσταση “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ”, μια σκοτεινή μουσική ιστορία, εμπνευσμένη από το Nightmare Before Christmas, του Tim Burton, από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και κάθε Παρασκευή, έως 8 Ιανουαρίου 2016 (για 6 παραστάσεις).
Lady Day - η κυρία με τις γαρδένιες στο Altera Pars
10.11.2015 15:47
Η περιπετειώδης ζωή της Μπίλι Χόλιντεϊ ανεβαίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2015 στη σκηνή του Altera Pars με ζωντανή, τζαζ μουσική δια χειρός του Γιάννη Κασσέτα, σε μια παράσταση με τίτλο "Lady Day -η κυρία με τις γαρδένιες".