Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεκινούν τον μήνα Οκτώβριο 2016.

Αναλυτικά:

 

Για παιδιά 2- 4 ετών

•             Ανακαλύπτοντας τις τέχνες  

Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Η εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Χρόνη με τη συμβολή έμπειρων μουσικοπαιδαγωγών, δημιουργεί ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν κομμάτια του εαυτού τους και να γευτούν τις χαρές που δίνει η επαφή με την τέχνη και η συμμετοχή στην ομάδα.

Σε κάθε κύκλο, μέσα από νέες θεματικές ενότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης, καθώς και τον κόσμο που τα περιβάλλει και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους εικαστικά αντικείμενα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί.

Kάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

Την  1 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται δωρεάν εργαστήρια γνωριμίας στις 10:00, 11:30 και στις 13:00. Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής.

Ημερομηνίες:

8, 15, 22, 5 Νοεμβρίου

Σάββατο,  10.30-11.30 & 12.00-13.00

Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80 €

Για παιδιά 4- 6 ετών

•             Ελληνική Μυθολογία

Ζωγράφισε τους αγαπημένους σου αρχαίους Έλληνες ήρωες και εξιστόρησε τις περιπέτειες τους σε ένα ζωγραφικό ταξίδι με αναφορές στους αρχαιοελληνικούς μύθους και στα Ομηρικά Έπη .Με τον ζωγράφο Δημήτρη Νοταρά.

Ημερομηνίες:

6 Οκτωβρίου  Οι θεοί του Ολύμπου

13 Οκτωβρίου  Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή

20 Οκτωβρίου  Ο Τρωικός πόλεμος

27 Οκτωβρίου  Η Οδύσσεια

3 Νοεμβρίου   Η Αργοναυτική Εκστρατεία

10 Νοεμβρίου   Οι περιπέτειες του Θησέα

Πέμπτη 18.00-19.30

Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο:75€

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Για παιδιά 6- 12 ετών

•             Πλάθοντας χώρους με χρώμα

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά ανακαλύπτουν την δύναμη του χρώματος στη ζωγραφική.

Με εκκίνηση έργα μεγάλων ζωγράφων και με εργαλεία τις γραμμές, τα σχήματα, τις υφές και τον πλούτο των χρωματικών συνδυασμών, δημιουργούν τις δικές τους  ζωγραφικές συνθέσεις.

Μέσα από τον πειραματισμό με ποικίλες τεχνικές εξοικειώνονται σταδιακά με τις βασικές έννοιες του σχεδίου και της ζωγραφικής. Στόχος είναι να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση με τα υλικά, με τον εαυτό τους και με τις εικόνες που δημιουργούν ,μέσα από μια βιωματική και κυρίως ευχάριστη εμπειρία .Με την εικαστικό Χριστίνα Καλμπαρη.

Ημερομηνίες:

5 Οκτωβρίου    Ταξιδεύοντας στις θάλασσες του Raoul Dufy

12 Οκτωβρίου    Τα πολύχρωμα ζώα του Franz Marc

19 Οκτωβρίου    Οι χοροί του Fernard Leger

26 Οκτωβρίου     H Georgia O’ Keeffe και τα πελώρια λουλούδια

2 Νοεμβρίου     Τα χρυσά ψηφιδωτά του Gustav Klimt

9 Νοεμβρίου     Τα θεόρατα κύματα του Hokusai

Τετάρτη, 18.00-19.30

Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο:75€

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Για παιδιά 6 – 13 ετών

•             ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), που ήρθε στην Ελλάδα από τον ΑΚΤΟ -σε συνεργασία με τη DESIGNEMBASSADOR.COM- συνεχίζει τη δράση του και το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών.

Το καλοκαίρι, δεκάδες παιδιά πήραν μέρος στα καλοκαιρινά εργαστήρια και δημιούργησαν με τέχνη και φαντασία πρωτότυπες κατασκευές που τα ενθουσίασαν.

Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Δυνατότητα παρακολούθησης : Σάββατo ή Κυριακή.

Ημερομηνίες:

8, 15, 22 Οκτωβρίου,5 Νοεμβρίου

Σάββατο, 13.30-15.00

9, 16, 23 Οκτωβρίου,6 Νοεμβρίου

Κυριακή, 12.00-13.30

Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 80 €

Για παιδιά 8 – 12 ετών

•             Ταξίδι  στις χώρες της Αναγέννησης

Μέσα από το ταξίδι του χρόνου, με χρώματα και σχέδια, τα παιδιά ανοίγουν τα μαγικά τους φτερά για να πετάξουν με την μηχανή του χωροχρόνου από την επιστημόνo -χώρα στην ζωγράφο-χώρα. Με την ομάδα «Τέχνης Ρίζωμα».

Ημερομηνίες:

2 Οκτωβρίου,

Κυριακή, 10:00-11:30

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

•             Ανακαλύπτω, Παρατηρώ, Αγγίζω, Δημιουργώ, Βιώνω

Τα παιδιά, μέσα από ένα παιχνίδι ανακάλυψης των γεωμετρικών σχημάτων, σε έναν προκαθορισμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο (χρώματος λευκού), εξοπλισμένο με έπιπλα από ανακύκλωση χαρτονιού (επίσης λευκού χρώματος), τοποθετούν αυτοκόλλητα. Έτσι μέσω της διαδραστικής διαδικασίας ανακαλύπτουν, παρατηρούν αγγίζουν και δημιουργούν βιώνοντας μια  εκπαιδευτικά καινοτόμα προσέγγιση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και δημιουργούν ένα χώρο-παλέτα κι έργο μαζί, μια τρισδιάστατη πολύχρωμη επιφάνεια σε φυσικό μέγεθος.

Ημερομηνίες:

16 Οκτωβρίου

Κυριακή, 10:00-11:30

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Για παιδιά 8 – 13 ετών

•             Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά

Στο Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά, εκείνο που περισσότερο απ όλα επιδιώκεται η αφύπνιση και η οργάνωση της φαντασίας των παιδιών, ώστε να βρίσκονται στην απαιτούμενη ετοιμότητα για μια καλύτερη και δημιουργική εκμετάλλευση του αιφνίδιου και του απροσδόκητου που είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσουν. Παράλληλα, στόχος είναι η αφύπνιση της ευαισθησίας, η όξυνση της παρατηρητικότητας και η καλλιέργεια της ικανότητας των παιδιών για μια άμεση ανταπόκριση και αποτύπωση συμβάντων του εσωτερικού τους κόσμου, σε συνδυασμό με την εκμάθηση τεχνικών γραφής γενικά αλλά και ειδικότερα ανταποκρινόμενων στην ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού ώστε να είναι σε θέση να καταθέσει στο χαρτί όλα όσα τον ώθησαν στην γραφή με ένα τρόπο απολύτως προσωπικό. Με τον ποιητή, κριτικό λογοτεχνίας, Κώστα Γ. Παπαγεωργίου.

Ημερομηνίες:

3, 10, 17, 24, 31 Οκτωβρίου, 7, 14, 21 Νοεμβρίου 2016

Δευτέρα, 18.00-20.00 

Συνολικό κόστος συμμετοχής :100 € /Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Για παιδιά 12 – 14 ετών

•             Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate)    

Στην εποχή της ταχύτατης ενημέρωσης και καθώς οι νέοι σήμερα καλούνται να ανταγωνιστούν στη παγκόσμια αγορά εργασίας, η επικοινωνία και η κριτική σκέψη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις και δεξιότητες. H Καλλίνα Μπασλή, προπονήτρια της Ελληνικής Ομάδας Σχολικού Debate για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προτείνει σε εφήβους, μέσα από τη διαδικασία του debate και της ρητορικής, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον.

Μέσω δύο κύκλων πέντε εβδομαδιαίων συναντήσεων και μιας ανοιχτής παρουσίασης, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναπτύσσουν και να αντικρούουν επιχειρήματα, πώς να δομούν τον προφορικό και γραπτό λόγο, να υποστηρίζουν τις ιδέες τους με παραδείγματα, ενώ, παράλληλα θα εξασκήσουν και τις ρητορικές τους δεξιότητες μέσω παρουσιάσεων και ομιλιών. Σε κάθε σεμινάριο οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, ενώ θα συζητήσουν εύρος θεμάτων εστιάζοντας σε πολιτιστικά, κοινωνικά, και ηθικά θέματα της Ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια παρουσίαση, ανοιχτή στο κοινό, στην οποία οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα debate που θα έχουν προετοιμάσει.

Πώς να συντάξετε μια ομιλία

Η ρητορική αποτελεί τη βάση των δεξιοτήτων επικοινωνίας , με στόχο να μεταφέρει αποτελεσματικά ο ομιλητής μηνύματα στο κοινό ,να ενημερώσει ,και να επιχειρηματολογήσει

Ημερομηνίες:

1,8,15, 22 Οκτωβρίου,5 Νοεμβρίου,17 Δεκεμβρίου

Σάββατο,  17.00 – 19.00

Συνολικό κόστος συμμετοχής : 90 €

Προγράμματα για παιδιά και γονείς στο πλαίσιο των περιοδικών εκθέσεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Για παιδιά 5-12 ετών και γονείς

•             Ιστορίες με χρώματα αρμονικά

Mε την προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη.

Για 4η συνεχή χρονιά η Σάσα αφηγείται τις ιστορίες της ανάμεσα στα εκθέματα!

Σσσσς! Έκπληξη! Μαγικά απογεύματα γεμάτα ιστορίες ανάμεσα σε έργα σπουδαίων καλλιτεχνών! Ελάτε να περπατήσουμε ανάμεσα στα εκθέματα και να αφουγκραστούμε μαζί τα μυστικά τους. Να ανακαλύψουμε αινίγματα και να κάνουμε «μαντεψιές»… Να φανταστούμε ότι ζωγραφιστοί ήρωες ζωντανεύουν τα βράδια και πρωταγωνιστούν στις δικές τους περιπέτειες. Ελάτε να ακούσετε ιστορίες για τους καλλιτέχνες και για τις δημιουργίες τους. Πολλές ιστορίες, θρύλους, παραμύθια, τραγούδια από το στόμα μια αληθινής παραμυθούς! Μικροί και μεγάλοι, συμμετέχουν ενεργά και έρχονται σε μια δημιουργική επαφή με τα έργα των καλλιτεχνών. Η διαδρομή με τρόπο παιγνιώδη ανάμεσα στα εκθέματα δημιουργεί μια ουσιαστικότερη μετάβαση στην ήρεμη στιγμή της αφήγησης και αποτελεί ερέθισμα για ευρύτερη γνωριμία με το έργο του εκάστοτε δημιουργού.

Concept, σχεδιασμός προγράμματος, επιλογή κειμένων, αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη

Ημερομηνία:

8 Οκτωβρίου Σπύρος Παπαλουκάς -SYNOPSIS

Σάββατο, 19.00-20.00

Κόστος συμμετοχής: 10 €

Για παιδιά 6 – 12 ετών:

•             Παίζω με τις τέχνες με αφορμή μια έκθεση 

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκινά με αφορμή μια εικαστική έκθεση για να αναζητήσει σχέσεις με τη μουσική, το θέατρο και τη λογοτεχνία. Τα παιδιά, περνώντας από τη μια τέχνη στην άλλη, εμβαθύνουν στη σχέση τους με το πρωτότυπο έργο , ενώ παράλληλα γίνονται τα ίδια δημιουργοί νέων έργων. Βασικό εργαλείο του προγράμματος είναι το παιχνίδι και κεντρικός στόχος η χαρά της δημιουργίας , μέσα από το παιχνίδι με τις τέχνες.

Σχεδιασμός προγράμματος: Παναγιώτης Τσιρίδης

Πιάνο: Ρένια Χρυσουλάκη

Ημερομηνία:

16 Οκτωβρίου Σπύρος Παπαλουκάς SYNOPSIS

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης 15€ (1 παιδί και 1 συνοδός)

Για παιδιά 8-12 ετών και γονείς:

•             Μία νύχτα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!  (Museum Sleepover)

Η δράση στοχεύει στη μύηση και εξοικείωση των παιδιών με τους μουσειακούς χώρους και τη θεματολογία της τρέχουσας έκθεσης. Τα παιδιά ξεναγούνται στην έκθεση, συμμετέχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα από μουσειοπαιδαγωγούς, και βιώνουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης.

15 Οκτωβρίου –Σπύρος Παπαλουκάς SYNOPSIS

18:00 (απόγευμα Σαββάτου) – 10:00 (πρωί Κυριακής)

Κόστος συμμετοχής: 80 € (περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διανυκτέρευση, δείπνο, πρωινό, καθώς και εκπλήξεις)

Παιδικές Παραστάσεις και Αφηγήσεις

Για παιδιά 3 – 6 ετών

•             Συνέβη σε μία βίδα

Ένα γνωστό σε όλους, συνηθισμένο, αντικείμενο πρωταγωνιστεί σε αυτήν την ιστορία. Πρόκειται για μια Βίδα που αναζητά την αποστολή της. Όπως όλοι οι ήρωες των λαϊκών παραμυθιών, απομακρύνεται από την πατρίδα της, το οικείο της περιβάλλον και αγωνίζεται να αποδείξει τις δυνατότητές της. Στην προσπάθειά της αυτή ζει πρωτόγνωρες εμπειρίες, χαρές και απογοητεύσεις. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με γνωστά έργα της παγκόσμιας τέχνης, τα οποία, με την τεχνική του animation, ζωντανεύουν και αποκτούν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Λαμβάνουν και τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε έργο τέχνης που προβάλλεται, ενώ καλούνται να συμμετάσχουν, τόσο με τις παρατηρήσεις τους, όσο και σωματικά, ακολουθώντας τις αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις της Βίδας.

Σενάριο, σκηνοθεσία και αφήγηση: Χριστίνα Παλαιολόγου

Animation: Γρηγόρης Περίκο

Μουσική, τραγούδι: Κατερίνα Μακρή

2, 9, 16, 23 Οκτωβρίου 2016.

Κυριακή, 12:00-13:00

Κόστος συμμετοχής: 10 €

Για ενήλικες

 

•             Το άγνωστο Βυζάντιο

Όταν σκεφτόμαστε τον βυζαντινό πολιτισμό, η πρώτη μας σκέψη πηγαίνει στην εκκλησιαστική και χριστιανική παράδοση. Ωστόσο, η προσεκτική μελέτη της μακραίωνης πορείας της βυζαντινής αυτοκρατορίας φέρνει στην επιφάνεια ένα πλήθος από ενδιαφέρουσες εκφάνσεις, που σχετίζονται με την κοσμική (= μη εκκλησιαστική) φυσιογνωμία του ελληνικού Μεσαίωνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το παρόν μάθημα θα προσπαθήσει ν’ απαντήσει ευσύνοπτα σε ερωτήματα όπως: Τι γνωρίζουμε για τα ανάκτορα και τα δημόσια έργα που κοσμούσαν την Κωνσταντινούπολη; Τι ξέρουμε για το καρναβάλι και τις δημόσιες εκδηλώσεις στο Βυζάντιο; Τι ακριβώς ήταν το βυζαντινό θέατρον; Ποια ήταν η θέση της γυναίκας και ποιες οι αντιλήψεις των τότε ανθρώπων για την ομορφιά και τον έρωτα; Υπήρχε χιούμορ και σάτιρα στο Βυζάντιο; Αρωγοί μας θα είναι τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι αναπαραστάσεις σε κοσμικά και εκκλησιαστικά κτήρια (τοιχογραφίες και αγιογραφίες), οι μικρογραφίες των χειρογράφων, καθώς και οι γραπτές πηγές. Ο κύκλος των μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με δύο θεματικές που σχετίζονται με τον τρόπο δεξίωσης του Βυζαντίου στη νεότερη Ελλάδα: την ένταξη του ελληνικού Μεσαίωνα στην ιδέα περί «συνέχειας του Ελληνισμού» και την παρουσία του Βυζαντίου στον ελληνικό κινηματογράφο.  Διδάσκων: Δρ. Κωνσταντίνος Χρυσόγελος

3 Οκτωβρίου 2016    Δημόσια κτήρια, μνημεία και σπίτια

10 Οκτωβρίου 2016   Δημόσιες γιορτές, καρναβάλι, εκδηλώσεις, πανηγύρια

17 Οκτωβρίου 2016    Θέατρον

24 Οκτωβρίου 2016    Γέλιο, χιούμορ, σάτιρα, γελοιοποίηση

31 Οκτωβρίου 2016    Έρωτας

7 Νοεμβρίου 2016     Εκπαίδευση, κουζίνα

14 Νοεμβρίου 2016      Βυζάντιο και Νέος Ελληνισμός(18ος-19ος αι.)

21 Νοεμβρίου 2016     Βυζάντιο και νεοελληνικός Κινηματογράφος

Δευτέρα, 18.00-19.30

Κόστος συμμετοχής 150€, μεμονωμένη 25€

•             Τέχνη και Αρχιτεκτονική

Παρουσιάζεται η πολύμορφη πορεία της μοντέρνας και σύγχρονης αρχιτεκτονικής του 20ου και 21ου αιώνα  θα παρουσιαστεί στον κύκλο αυτό. Η ιστορία της αρχιτεκτονικής προσεγγίζεται μέσα από την τέχνη και τον τρόπο με τον οποίο η αρχιτεκτονική επηρέασε την τέχνη και αντίστροφα. Θα γνωρίσουμε σύγχρονους αρχιτέκτονες και κτίρια που ανέτρεψαν την καθιερωμένη αντίληψή μας ως προς την αρχιτεκτονική κατασκευή, τη διαμόρφωση του αστικού ιστού και τη μεταμόρφωση της χρήσης του χώρου. Με την Ιστορικό τέχνης Χριστίνα Πετρηνού.

7, 14, 21 Οκτωβρίου 2016, 4, 11, 18 Νοεμβρίου

Παρασκευή 18.00-20.00

Συνολικό κόστος συμμετοχής 90€

•             Βιωματική ξενάγηση

Η Θάλεια Βαλέτα, ηθοποιός, συγγραφέας, δραματοθεραπεύτρια και δημιουργός της τεχνικής «Metamyth © Therapy through Art», ξεναγεί βιωματικά το κοινό χρησιμοποιώντας ως δυναμικά εργαλεία τη μυθολογία, τις τέχνες, το ρυθμό και την τελετουργία, με σκοπό τη νοητική και σωματική ξεκούραση, την απόλαυση, την ευφορία και την αυτογνωσία.

Ημερομηνία:

22  Οκτώβριου 2016  Σπύρος Παπαλουκάς -Synopsis

Σάββατο, 18:00-21:00

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20 €

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 50 €

•             Εργαστήριο εικαστικού κοσμήματος για ενήλικες

Οι συμμετέχοντες αποκτούν πρακτικές γνώσεις για τη χρήση των συρμάτων και τις τεχνικές επεξεργασίας μετάλλων. Ανακαλύπτουν, επίσης, πολλά νέα υλικά που τους δίνουν τη δυνατότητα να συνθέσουν μοναδικά και ιδιαίτερα κοσμήματα. Με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ελένη Δασκαλάκη.

ΚΥΚΛΟΣ 1

4 Οκτωβρίου 2016  Κοσμήματα από σύρμα, κουμπώματα, ακροδέκτες

11 Οκτωβρίου 2016         Επεξεργασία μετάλλων και κατασκευή λαιμαριάς

18 Οκτωβρίου 2016         Μπουκέτο με φύλλα και πέτρες

25 Οκτωβρίου 2016         Κύκλος και σύνθεση μεγεθών, σφυρηλάτηση με εσωτερική αφαίρεση του μετάλλου

1 Νοεμβρίου     2016      Ατσαλόσυρμα σε σύνθεση με πέτρες και κοψίματα

8 Νοεμβρίου     2016       Τεχνική Felting, μπίλιες και κορδόνι από τσόχα

15 Νοεμβρίου   2016      Κατασκευή υφάσματος από τσόχα και επεξεργασία με βελόνα και σφουγγάρι

Τρίτη, 18:00-20:30

Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 180 € 

(τα εργαλεία παρέχονται, αλλά τα υλικά δεν περιλαμβάνονται στη τιμή)

Kάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

•             Εργαστήριο ζωγραφικής

Το ελληνικό τοπίο

Με αφορμή την έκθεση Ζωγραφικής του Σπύρου Παπαλουκά, πραγματοποιείται εισαγωγή στην σύνθεση και το χρώμα του πάνω στο τοπίο, καθώς και στον τρόπο που αντιμετώπισαν την ίδια περίοδο το θέμα οι άλλοι Έλληνες ζωγράφοι, όπως και την επίδραση του μοντερνισμού στη ζωγραφική τους. Με την εικαστικό Ελένη  Δελή.

 

ΚΥΚΛΟΣ 1   

7, 14, 21  Οκτωβρίου, 4, 11, 18  Νοεμβρίου 2016

Παρασκευή, 17.30-20.30

Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 130 €

•             Φτιάχνοντας αξεσουάρ με ευτελή υλικά σε καιρούς κρίσης

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν κοσμήματα και αξεσουάρ από ευτελή υλικά, όπως σφουγγάρια, καπάκια, σύρματα και κουμπιά. Με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων και αξεσουάρ, Χριστίνα Αγγελοπούλου («Στρίγκλες»).

23 Οκτωβρίου,

Κυριακή, 17:00-20:00

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 25 €

•             Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ο ρόλος μιας χορωδίας δεν είναι απλά ψυχαγωγικός, αλλά συνάμα μορφωτικός, παιδαγωγικός και κοινωνικός. Η χορωδία έχει ως στόχο την καλλιέργεια της φωνής και της ψυχής των συμμετεχόντων, τη γνωριμία τους με μουσικά είδη διαφορετικών εποχών και στιλ, καθώς και την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη σκηνή ,καθώς και την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης. Η Νίνα Καλούτσα διδάσκει τις βασικές αρχές του τραγουδιού με αφετηρία την σχολή του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.

Διδασκαλία χορωδίας: Μαέστρος Κατερίνα Βασιλικού

Διδασκαλία φωνής: Νίνα Καλούτσα

Ημερομηνίες:

Από 1 Οκτωβρίου 2016 έως 25 Ιουνίου 2017

(εκτός αργιών και σχολικών διακοπών)

Ακροάσεις –εγγραφές Καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σάββατο: 10:00-12:00

Ατομική συμμετοχή: 50 € / μήνα

 

Οργανώνονται επίσης ειδικά προγράμματα για σχολεία.

Ζητήστε το ειδικό φυλλάδιο.