Το Εθνικό Ωδείο ανοίγει τις πόρτες του κι αυτή τη χρονιά με μια σειρά από μουσικά δρώμενα κλασικής και τζαζ μουσικής , παρουσιάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων και νέων τμημάτων, ακροάσεις και συναυλίες με χορωδίες του. Καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους φίλους της μουσικής στους χώρους του, στο OPEN DAY (ανοιχτή ημέρα) που πραγματοποιεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 (12.00-17.00) στο κεντρικό του κτίριο.

Το Εθνικό Ωδείο προσφέρει ευκαιρίες  μουσικής μάθησης σε όλες τις ηλικίες, από βρέφη τριών μηνών έως υπερήλικες . Επίσης παρέχει ειδική επιμόρφωση και μεταπτυχιακή εκπαίδευση καθώς και δραστηριότητες που ξεφεύγουν από το καθιερωμένο πλαίσιο σχολικής μουσικής εκπαίδευσης.

Φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια του με ποικίλες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δράσεις  με τη συμμετοχή σπουδαστών και καθηγητών του. Συνεχίζει πάντοτε με συνέπεια το παιδαγωγικό και πολιτιστικό  έργο που του κληροδότησε ο ιδρυτής του, Μανώλης Καλομοίρης, ακολουθώντας τα σύγχρονα πρότυπα μουσικής σπουδής-καλλιέργειας, ενώ δίνει έμφαση στην ελληνική μουσική παράδοση.

Όπως κάθε χρονιά, με πρωτοβουλία της Γενικής Διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου, Χαράς Καλομοίρη και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Περικλή Κούκου, το Εθνικό Ωδείο υποδέχεται τους επισκέπτες του που μπορούν να ξεναγηθούν στους χώρους του και να ενημερωθούν γύρω από τις μουσικές σπουδές, τα νέα τμήματα του Εθνικού Ωδείου (Τζαζ μουσικής, τμήματα Junior, Μουσική Πατριδογνωσία για τη μύηση των παιδιών στην ελληνική παραδοσιακή μουσική) καθώς και για τις ενδιαφέρουσες προσφορές.

Οι φίλοι του Εθνικού Ωδείου θα έχουν τη δυνατότητα ν’ απολαύσουν ένα  ενδιαφέρον μουσικό και  εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σπουδαστές και καθηγητές του ωδείου:

12.00     Ανοιχτό μάθημα Σύνθεσης με τον καλλιτεχνικό διευθυντή  Περικλή Κούκο – Αίθουσα Συναυλιών β΄ορόφου.

13.00     Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Εθνικού Ωδείου – Αίθουσα Συναυλιών Ισογείου.

14.00     Παρουσίαση του νέου μαθήματος ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ με υπεύθυνο τον  Κωνσταντίνο Πολίτη – Αίθουσα Συναυλιών Ισογείου.

14.30     Συναυλία – Παρουσίαση του νέου τμήματος  JAZZ  με υπεύθυνο τον Άγγελο Γαβριήλ  – Café Concerto.

15.30     «Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι bb5 “Percussion system”

Μουσικό πρόγραμμα με κρουστά και άλλα παραδοσιακά όργανα

Αύλειος Χώρος.

16.00     Συναυλία με έργα κλασικής μουσικής

Έργα κλασικής μουσικής για πιάνο, βιολί, κλαρινέτο και τραγούδι παρουσιάζουν σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου των τάξεων Άννα-Μαρίας Καρκανιά, Μαρίνας Λαμπρινούδη, Βικτώριας Βούρτση, Σάββα Ζαφειρόπουλου, Λουντμίλας Λιμόροβα, Λίλλης  Νικολαΐδου, Νίκου Χατζηελευθερίου, Όλγας Μπακμανίδη κ.ά. 

Αίθουσα Συναυλιών β΄ορόφου.

Δωρεάν συμμετοχή σε Χορωδίες

 Οι ενδιαφερόμενοι  έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή  σε κάποιο από τα ακόλουθα φωνητικά σύνολα του ωδείου που παρέχονται δωρεάν (κατόπιν ακρόασης):

•             Παιδική Χορωδία

•             Μικτή Χορωδία

•             Βυζαντινή & Παραδοσιακή Χορωδία

Προσφορά Γνωριμίας

•             Παρέχεται έκπτωση 10% στα ετήσια δίδακτρα στους νέους σπουδαστές που επιλέγουν όργανα ορχήστρας.