Η Melenia Art Gallery εγκαινιάζει στο Βουκουρέστι, την καινούργια έκθεση φωτογραφίας της ανερχόμενης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας Βένιας Μπεχράκη, με τίτλο Strange Weathers.

Η θέση της γυναίκας για άλλη μια φορά βρίσκεται στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής διερεύνησης στο έργο της Βένιας Μπεχράκη και σχολιάζεται με αδιόρατη ειρωνεία και χιουμοριστική διάθεση. Οι δημόσιοι χώροι ενοποιούνται με τους ιδιωτικούς και στερεότυποι ρόλοι γυναικών συντρίβονται και ταυτόχρονα μοιάζουν να παραπαίουν ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, την ίδια ώρα που οι οικιακές εργασίες εντάσσονται σε πεδία μάχης. Η Βένια Μπεχράκη δανείζεται στοιχεία από ρόλους γυναικών σε ταινίες δράσης και από γυναίκες υπερήρωες, τα οποία εισάγει σε παραδοσιακά γυναικεία στερεότυπα με αποτέλεσμα τις πλέον παράδοξες καταστάσεις.

Κινούμενη ανάμεσα στο performance, την τεχνική της χειραφέτησης του φωτογραφικού υλικού, τη σύνθεση των κλασικών έργων ζωγραφικής και την κινηματογραφική αναπαράσταση της πραγματικότητας, δημιουργεί έργα που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της ‘φωτογραφίας’ και επαναπροσδιορίζουν την εικόνα ως πεδίο ψυχαναλυτικής αναζήτησης.