Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Βραδιά παραμυθιών

Βραδιά παραμυθιών
Τρεις νέοι και διακεκριμένοι συνθέτες, οι Θανάσης Δεληγιάννης, Κώστας Παντελίδης και Σάββας Τσιλιγκιρίδης, επέλεξαν από τα Παραμύθια της Αγάπης της Αλίκης Τέλλογλου ένα ο καθένας, τα επένδυσαν με μουσική , βίντεο, κίνηση και αφήγηση και τα παρουσιάζουν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Περιγραφή Έργων:

Πώς γεννιούνται τα παραμύθια , οι ιστορίες και τα τραγούδια
Με αφορμή το παραμύθι της Αλίκης Τέλογλου ‘Πώς γεννιούνται τα παραμύθια, οι ιστορίες και τα τραγούδια’, δημιουργήθηκε μία performance χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα (μουσική, κείμενο , βίντεο). Jason Alder, μπάσο κλαρινέτο, Θανάσης Δεληγιάννης, φωνή , Αναστασία Μακροπούλου, άρπα, Σπύρος Μάνεσης, πιάνο

Η πιο ψηλή κορφή της γης
Μαγεμένο από την ομορφιά ενός βουνού, το παλικάρι οδεύει προς την κορυφή του. Στο δρόμο του γνωρίζει μέρη όμορφα, μέρη διαφορετικά. Δάση, βράχια, χιόνια… Γεμίζοντας την ψυχή του με την ομορφιά αυτή, επιστρέφει σοφός πια στο χωριό του για να μοιραστεί τα όσα είδε με τους συγχωριανούς του.  Κώστας Παντελίδης, μουσική σύνθεση , Παναγιώτης Μπερετζίκης, σκηνοθεσία βίντεο, Ελένη Δημοπούλου & Γρηγόρης Σαββόπουλος,  αφήγηση, Ειρήνη Αμανατιάδου, κλαρινέτο, Γιώργος Γαλιάτσος, πιάνο

Tο Παραμύθι της Λαλιάς του Σύμπαντος
Είναι ωραίο που στον κόσμο του Παραμυθιού όλα μπορούν να συμβούν. Tα λόγια τρέχουν και συντάσσονται ατενώς σε μια περίεργη διάταξη, αφήνοντας ανοιχτούς μικρούς διαδρόμους. H μουσική περνά ενδιάμεσα, περιγράφει, προτείνει, συμπληρώνει και μορφοποιεί αυτά που παρατηρεί. Δανείζεται στοιχεία από μια άλλη Τέχνη, την Γλυπτική, για να δώσει μορφή σε μια από τις βασικές φιγούρες του παραμυθιού, ένα έργο του Θεσσαλονικιού γλύπτη Xαράλαμπου Tερζόπουλου.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου live στο Oropos Summer Fest
08.08.2016 15:34
Μετά από μια ηθελημένη χειμερινή ενδοσκόπηση, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να σταθούν με αυθεντικότητα και καλή διάθεση στο μουσικό γίγνεσθαι του φετινού καλοκαιριού.
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγουδά για την Άκτ-ειν στο Βεάκειο
09.06.2016 13:38
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα βρίσκονται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016.
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου live στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ
23.05.2016 11:54
Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του θα βρεθούν στη Λάρισα για μία συναυλία, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου live στο Θέατρο Βράχων
12.05.2016 17:08
Μετά από μια ηθελημένη χειμερινή ενδοσκόπηση, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να σταθούν με αυθεντικότητα και καλή διάθεση στο μουσικό γίγνεσθαι του φετινού καλοκαιριού.
Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Οι συναυλίες του καλοκαιριού
25.04.2016 12:54
Μετά από μια ηθελημένη χειμερινή ενδοσκόπηση, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα προσπαθήσουν για άλλη μιά φορά να σταθούν με αυθεντικότητα και καλή διάθεση στο μουσικό γίγνεσθαι του φετινού καλοκαιριού.