Από την Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο μπαμπάς μου … ο ήρωας μου! του Παναγιώτη Δημητρόπουλου σε εικονογράφηση Αγγελικής Δρακάκη.


– Κοίτα, μπαμπά, κοίτα!
– Τι συμβαίνει, κορίτσι μου; Δεν βλέπω τίποτα περίεργο.
– Δες το παιδάκι στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Είναι ο Στέφανος, ο συμμαθητής μου.
– Ο κύριος που βαδίζει στο πλάι του είναι ο μπαμπάς του.
Μα είναι αλλιώτικος. Όχι σαν κι εσένα.
– Αλλιώτικος; Γιατί;
– Να… αυτός ο κύριος -όλα τα παιδιά το λένε- δεν είναι
o αληθινός μπαμπάς του.

Μια συναρπαστική ιστορία για τη φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία των οικογενειακών δεσμών και την πατρική αγάπη.

Ένα θαυμάσιο βιβλίο που καταδεικνύει πως γονιός δεν είναι απαραίτητα όποιος γεννά παιδιά, αλλά εκείνος που συνειδητά ζει για τα παιδιά του.

Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν και να συζητήσουν με τα παιδιά για την υιοθεσία και τον ρόλο της οικογένειας, προβάλλοντας έτσι το αληθινό νόημα της αγάπης.

Η ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και οι συγγραφείς της μέσα από τα βιβλία της σειράς «Βιβλία για καλό σκοπό» ενώνουν τις δυνάμεις τους και ενισχύουν το έργο φορέων με ανθρωπιστική δραστηριότητα.

Με την αγορά κάθε βιβλίου 2 ευρώ διατίθενται στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ”ΦΛΟΓΑ” για τη στήριξη της εκστρατείας καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου.

O συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος, γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 1976, στα Χανιά.
Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Σεραφειμίδου, Διοικητική υπαλληλο της ΕΡΤ και έχουν ενα κοριτσάκι, την Καλλιόπη, εννέα ετών.
Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα έζησε στην Αμαλιάδα.
Το 1997 επιτυγχάνει σε Πανελλαδικό Δια­γωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και κατάσσεται με τον βαθμό του Λοχία στον Ελληνικό Στρατό όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα και φέρει τον βαθμό του Αρχιλοχία (ΠΖ). Έχει λάβει μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο ΚΟΣΟΒΟ και εχει τιμηθεί με εύφημο μνεία από το ΝΑΤΟ το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ για την προσφορά του αυτήν.
Από το 2010 έχει εισαχθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Πολιτισμού και βρίσκεται στο 3ο έτος της φοίτησής του.
Είναι Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Σύλλογου Κοντοπούλων Κεραμειών.
Το 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων.
Πλούσια η δράση του στα κινήματα Γονέων σε Χανιά και Παλλήνη Αττικής.
Άλλα συγγραφικά του έργα:
1. Το χρυσαφένιο κουκούτσι, εκδόσεις Περίπλους, 2014
2. Η Μαγεμένη ευχή, εκδόσεις Anima, 2015

Η εικονογράφος Αγγελική Δρακάκη, γεννημένη στα Χανιά της Κρήτης όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα, ασχολείται με τη ζωγραφική απο μικρή ηλικία.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σχεδίου, χρώματος και σύνθεσης με δασκάλους γνωστούς καλλιτέχνες της πόλης.
Είναι μέλος σε μία εικαστική ομάδα από το 2006 με ενεργό δράση στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.
Τον τελευταίο χρόνο ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου και ως μητέρα δίδυμων κοριτσιών αντλεί από αυτά την έμπνευσή της.