Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

6ο Micro μ Festival

6ο Micro μ Festival

Οι άνθρωποι του Micro μ έχουν βαλθεί να δημιουργήσουν ένα φεστιβάλ που θυμίζει αυθόρμητο κίνημα. Κάθε χρόνο το κοινό του πρωτότυπου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους πολλαπλασιάζεται και το δίκτυο των πόλεων που συμμετέχουν γεωμετρικά μεγαλώνει. 

 

Φέτος, το 6ο Micro μ Festival, το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, τιμώντας την τάση αυτή γίνεται διηπειρωτικό εντάσσοντας στο δυναμικό του μεταξύ άλλων και την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη.

 

Σε αντίθεση πάντως με το μέγεθος του φεστιβάλ η διαδικασία του παραμένει σταθερή: Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 οι δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που έχουν προεπιλεγεί θα διαγωνιστούν ταυτόχρονα σε Ελλάδα και εξωτερικό προσκαλώντας το απανταχού κοινό του φεστιβάλ να ψηφίσει για την αγαπημένη του. Η νικήτρια ταινία θα ανακοινωθεί την ίδια ημέρα με τις γνωστές ζωντανές συνδέσεις  και ο δημιουργός της, εκτός της διεθνούς αγάπης του κοινού, θα παραλάβει ως βραβείο υπηρεσίες ύψους 1,500 ευρώ* για την επόμενη ταινία του, μια ευγενική προσφορά της RGB post production.

 

Φίλοι και τεχνικά επιτελεία στις δώδεκα πόλεις που ανοίγουν πόρτες  στην ομολογουμένως-  ευρύχωρη φανταστική αίθουσα του 6ου Micro μ Festival  βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες. Η μεγάλη μέρα που η Αθήνα, το Ηράκλειο, η Πάτρα, η Πτολεμαΐδα, η Κέρκυρα και το Παρίσι θα συναντηθούν με τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τα Χανιά, την Ξάνθη, τη Βέροια και τη Νέα Υόρκη πλησιάζει.

 

Μικρός που είναι ο κόσμος!

 

Οι δεκαπέντε ταινίες που συμμετέχουν στο φέτος φεστιβάλ είναι οι εξής:

 

«A Moment Without Fear» του Ευάγγελου Βροχίδη

«Firaq» της Kάλλι Ζήφου

«Inner Land» της Βίβιαν Παπαγεωργίου

«Manuel Du Mort» της Αναστασίας Παλισίδου

«Phantom Limb» του Μιχάλη Φελάνη

«Simon Says» του Νίκου Τσεμπερόπουλου

«Yelena» του Δημήτρη Αμπατζή

«Αλ» του Αλέξη Κουάντα

«Γενέθλια» του Δημήτρη Κατσιμίρη

«Μια Ξύλινη Φλογέρα» του Παναγιώτη Κράββαρη

«Μολών λαβέ» του Μιχάλη Μαυρομούστακου

«Ὁ Κλειδαράς» του Μιλτιάδη Χρηστίδη

«Οκτώ Δεύτερα» του Μανώλη Λεβεντέλη

«Όμορφα Χρόνια» του Κυριάκου Αναστασίου

«Ρίζωμα» του Γιάννη Ζαφείρη 

 

 

Οι Χώροι διεξαγωγής του 6ου Micro μ είναι:

 

Αθήνα: Χυτήριο σημείο πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

Θεσσαλονίκη: Κολοσσαίον, Βασιλίσσης Όλγας 150

Ρόδος: Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ, Δημοκρατίας 13

Χανιά: Studio ΟΧΟ NOU, Αγίας Κυριακής 29

Πτολεμαΐδα: Πνευματικό Κέντρο, Περγάμου 80

Κέρκυρα: ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, Σχολεμβούργου 39

Βέροια: Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ, Μητροπόλεως 57

Ηράκλειο: Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡΙΑ CYTA, Πλατεία Ελευθερίας

Ξάνθη: Λαογραφικό Μουσείο (Φ.Ε.Ξ.), Αντίκα 7

Πάτρα: Θέατρο ACT, Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65

Παρίσι: ACATTONE, 20 rue Cujas, Paris

Νέα Υόρκη: Directors Guild Theater, 110 West 57th Street, New York

 

*Οι υπηρεσίες για την επόμενη ταινία του νικητή σκηνοθέτη αφορούν υπηρεσίες post production ή ενοικίασης εξοπλισμού.

 

 

Παράλληλες Δράσεις

 

Ειδικό Αφιέρωμα «Νέοι & Εργασία, Γυναίκες & Εργασία»

 

Το 6ο Micro μ Festival πέραν της καθιερωμένης πλέον αύξησης των πόλεων που το φιλοξενούν και θέλοντας να διευρύνει τις δράσεις του θα υλοποιήσει φέτος ένα  ειδικό αφιέρωμα με θέμα «Νέοι & Εργασία, Γυναίκες & Εργασία.» Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει την προβολή έξι θεματικών ταινιών μικρού μήκους, Ελλήνων και ξένων δημιουργών καθώς και τη διοργάνωση στρογγυλής τραπέζης με ειδικό θέμα: «Τί χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει επαγγελματικά στην Ελλάδα του σήμερα».

 

Η προβολή των ταινιών θα γίνει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 με τη λήξη του διαγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στους χώρους των ελληνικών πόλεων του φεστιβάλ (Προβλεπόμενη ώρα έναρξης: 22:30).

 

Πιο αναλυτικά, οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

«Dear Keno» του Natko Stipaničev, «Product Manager» του Ηλία Φλωράκη, «Εργατική Πρωταπριλιά» του Κώστα Αθανασιάδη , «Lie Detector» του Paul Emerson, «El Empleo» του Santiago Bou Grasso, «Butterfly Co» της Ιφιγένειας Δημητρίου και το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κοψιά «Δεσμος για τους Νέους».

 

Όσον αφορά τη δεύτερη δράση του αφιερώματος, αυτή θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση ζωντανής συζήτησης με προσκεκλημένους καλλιτέχνες , κοινωνικούς επιστήμονες, νέους που διαπρέπουν επαγγελματικά αυτή την κρίσιμη εποχή. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:00 στο Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168 Αθήνα).

 

Oι συμμετέχοντες είναι οι εξής:

•             Μένια Αναγνωστοπούλου- Ηθοποιός

•             Σπύρος Γάγγας- Καθηγητής κοινωνιολογίας Deree College

•             Δημήτρης Κουρούμπαλης- Ηθοποιός

•             Κατερίνα Κώτη – Μουσικός ,Καθηγήτρια μπάσου musicfor

•             Θανάσης Νεοφώτιστός -  Σκηνοθέτης 

•             Μαργαρίτα Πετεινάκη- Ψυχολόγος/ ψυχοθεραπεύτρια, διδάκτωρ Παν/μιου City Λονδίνου, ιδρυτικό μέλος ΨΔικτύου

•             Πάνος Φαμέλης – Εικαστικός

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αμαλία Κορατζάνη – Δικηγόρος / Πιστοποιημένη Διαπραγματεύτρια από την ΑΣΟΕΕ 

 

Το αφιέρωμα ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους και η είσοδος του κοινού κατά τη διάρκεια του αφιερώματος είναι ελεύθερη.  

Σχετικές ειδήσεις
Arc For Dance Festival 2017: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
23.12.2016 14:35
Το διεθνές festival Σύχρονου Χορού Arc for Dance Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008 από την καλλιτεχνική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva.
LOBArt Festival 2016: H Street Art πλευρά της Ιστορίας
17.08.2016 17:12
Το LOBArt Festival αποτελεί ένα καινοτόμο αναπτυξιακό festival με σκοπό τις δημόσιες τοιχογραφίες και εικαστικές εκθέσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας και του εξωτερικού, καθιστώντας τον πολιτισμό ως απαραίτητο εργαλείο στην εν γένει πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και ολόκληρης της χώρας.
8th Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη
12.08.2016 14:54
Το Street Mode Festival, επιστρέφει πιο δυνατό από πότε! Alpha Blondy, Sugar Hill Gang, και άλλα 15 κορυφαία ονόματα! Το μεγαλύτερο open-air-festival της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για 8η συνεχόμενη χρονιά!
6o Micro μ Festival: Δεκαπέντε ταινίες ετοιμάζουν βαλίτσες
09.08.2016 16:18
Τα 15 πολυπόθητα «εισιτήρια» του 6oυ Micro μ Festival βρήκαν εδώ και λίγες ώρες τους αποδέκτες τους καθώς η προκριματική επιτροπή του φεστιβάλ ψήφισε τις δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν στη φετινή διοργάνωση.
6ο Micro μ Festival: Κάλεσμα συμμετοχής
20.05.2016 15:30
Η ομάδα του Micro μ απευθύνει το ετήσιο κάλεσμα της προς τους Έλληνες κινηματογραφιστές για να καταθέσουν την δουλειά τους, προς επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν φέτος στο φεστιβάλ.