Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται για τρίτη φορά την σειρά συναυλιών Parklife, αυτήν την φορά αφιερωμένη στην Κλασσική Μουσική. Λυρικές μελωδίες αντηχούν στο Πάρκο με φόντο μια από τις πιο σύγχρονες αίθουσες όπερας στην Ευρώπη, και προτείνουν αριστουργήματα κλασσικών συνθετών, αναμειγνύοντάς τα με σύγχρονα κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, η MOYSA-Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συναντά το Αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά στο ολοκληρωμένο πλέον ΚΠΙΣΝ, ενώ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η Εθνική Λυρική Σκηνή υποδέχεται τους επισκέπτες σε μια υπαίθρια συναυλία στο μελλοντικό της σπίτι παρουσιάζοντας αποσπάσματα από όπερες και μουσική για μπαλέτο.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 20.30, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Η MOYSA συναντά τον Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη

Κλείνοντας μόλις 18 μήνες από την ίδρυσή της, η MOYSA-Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ήδη περισσότερες από 20 συναυλίες και συνεργάστηκε με διεθνείς νέους μουσικούς και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα, συναντά επί σκηνής τον διεθνή πιανίστα και καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ο οποίος πρωτοστάτησε στον σχεδιασμό και την γέννησή της. Στην ιδιαίτερη αυτή συναυλία, υπό την διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη, βιολοντσελίστα και βασικού εκπαιδευτή της MOYSA Θοδωρή Παπαδημητρίου, η Ορχήστρα θα ταξιδέψει το κοινό της από τον Mozart στον Piazzolla και τους Beatles, αναδεικνύοντας τις πολλές και διαφορετικές πτυχές των ερμηνευτικών της δυνατοτήτων μέσα από ένα πολύχρωμο μουσικό καλειδοσκόπιο. Η συναυλία έχει συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί την πρώτη εμφάνιση της MOYSA στο ολοκληρωμένο πλέον ΚΠΙΣΝ. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει υποστηρίξει με δωρεά του την ίδρυση και λειτουργία της Ορχήστρας.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 20:30, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Λίγους μήνες πριν την επίσημη λειτουργία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) στις νέες εγκαταστάσεις της στο ΚΠΙΣΝ, τα καλλιτεχνικά σύνολα της ΕΛΣ ανοίγουν την σαιζόν 2016-17 με μια μουσική γιορτή ανοιχτή σε όλους, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Από το Βαλς των λουλουδιών του Καρυοθραύστη, έως το παραμυθένιο δάσος του Μαγικού Αυλού, από τις ανθισμένες κερασιές της Μαντάμα Μπαττερφλάι, έως τον μυθικό κύκνο του Λόενγκριν, η φύση υπήρξε βασική πηγή έμπνευσης για τους σπουδαίους συνθέτες του λυρικού θεάτρου και του μπαλέτου. Κάτω από τον Αττικό Ουρανό, στο υπέροχο Ξέφωτο, η ΕΛΣ θα κάνει μια περιδιάβαση σε εμβληματικά έργα του λυρικού ρεπερτορίου και όχι μόνο, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τον Μαγικό Αυλό του Mozart, από την Μποέμ και την Μαντάμα Μπαττερφλάι του Puccini, από τον Ριγολέττο και την Τραβιάτα του Verdi, από τον Λόενγκριν του Wagner και από τον Καρυοθραύστη του Tchaikovsky. Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σολίστ: Ελένη Βουδουράκη, Γεωργία Ηλιοπούλου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Τσέλια Κοστέα, Άκης Λαλούσης, Πέτρος Μαγουλάς, Δημήτρης Πλατανιάς, Διονύσης Σούρμπης, Γιάννης Χριστόπουλος κ.ά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ειρήνη Αθανασίου, Χρήστος Αμβράζης, Φίλιππος Δελλατόλας, Θανάσης Ευαγγέλου
Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης
Διεύθυνση Χορωδίας Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας Μάτα Κατσούλη