Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

2310: Δέκα επιμελητές – Δέκα projects στη Nitra Gallery

2310: Δέκα επιμελητές – Δέκα projects στη Nitra Gallery

Η τέχνη «καλεί» Θεσσαλονίκη!

 

Δέκα επιμελητές από την πόλη του Θερμαϊκού παρουσιάζουν δέκα καλλιτεχνικές δυνάμεις που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη στην έκθεση 2310 που διοργανώνει η Nitra Gallery.

 

Η έκθεση εγκαινιάζεται στη Νύχτα της Τέχνης στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του 51ου Φεστιβάλ Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει ως στόχο να σκιαγραφήσει τις καινούργιες δυνάμεις στο εικαστικό τοπίο της πόλης.

 

Γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία και εγκαταστάσεις παρουσιάζονται αυτόνομα και παράλληλα αποτελούν ένα ιδιαίτερο ψηφιδωτό των νέων και δραστήριων δυνάμεων στη σύγχρονη τέχνη της Θεσσαλονίκης.   

 

Οι παρακάτω επιμελητές και οι προτεινόμενοι καλλιτέχνες αντίστοιχα είναι:

Ανθή Αργυρίου | Άρης Κατσιλάκης

ArtBOX Χρήστος Σαββίδης, Λυδία Χατζηιακώβου | practice(in)cognition

Εύη Μπανιωτοπούλου | Γιώργος Παπαφίγκος

Stephanie Bertrand | Χρυσή Τσιώτα

Αρετή Λεοπούλου | Γιάννης Κοτινόπουλος

Θεόδωρος Μάρκογλου | Ελένη Στεργίου

Δημήτρης Μιχάλαρος | Borislava Georgitseli

Θούλη Μισιρλόγλου | Μαρία Κρεμέτη

Άννα Μυκονιάτη | NAR

Ειρήνη Παπακωνσταντίνου | Μαρία Βοζαλή

Σχετικές ειδήσεις
16.02.2017 15:08
Η Nitra Gallery υποδέχεται το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Πασχαλίδου σε επιμέλεια της Θούλης Μισιρλόγλου.
What is the time in Istanbul, έκθεση της Ardan Özmenoğlu στη Nitra Gallery στην Αθήνα
20.01.2017 11:22
Η Nitra Gallery ανοίγει τις πόρτες της στην αθηναϊκή εικαστική σκηνή με την ατομική έκθεση της Τουρκάλας εικαστικού Ardan Özmenoğlu με τίτλο ‘What is the time in Istanbul’.
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Genius loci: Δέκα νέοι εικαστικοί δημιουργούν στη Λέσβο
25.07.2016 15:16
Δέκα φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνέονται από την Λέσβο, την ιστορία, το τοπίο και τους ανθρώπους της, στη νέα έκθεση της Στέγης Σ. Τρύφων που πραγματοποιείται από τις 12 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.
Lest we forget how fragile we are: έκθεση της Ειρήνης Γκόνου στη Nitra Gallery
22.02.2016 13:25
Η Nitra Gallery στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 την έκθεση της Ειρήνης Γκόνου, με τίτλο Lest we forget how fragile we are*.