Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος, δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες του καλού ελληνικού τραγουδιού, ενώνουν τις φωνές τους για την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ NOΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Ο Μανώλης Μητσιάς, ένας σπουδαίος, καταξιωμένος καλλιτέχνης με μοναδικό ρεπερτόριο, ένας ερμηνευτής που έχει σφραγίσει με τη δωρική και συνάμα λυρική φωνή του το ελληνικό τραγούδι και με το προσωπικό του ήθος και ύφος τον τραγουδιστικό πολιτισμό μας.

Ο άνθρωπος που μας συστήθηκε «Στην Ελευσίνα» μια φορά και μέσα στα επόμενα 40 χρόνια ρίζωσε στις καρδιές και στα χείλη μας στίχους κορυφαίων ποιητών και μελωδίες των πιο σπουδαίων συνθετών της χώρας μας όπως του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Θάνου Μικρούτσικου, του Ηλία Ανδριόπουλου κα.

Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την 20χρονη πορεία του στη μουσική αλλά και άλλα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του.

Ταυτόχρονα παρουσιάζει και νέα τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει αυτό τον καιρό, με τίτλο «Σιδερένιο Νησί».

Μαζί τους το μουσικό συγκρότημα «ΧΟΡΔΕΣ» του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΝΑΤΑΣ, που από το 1993 προσφέρει υπηρεσίες απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, σε εξαρτημένους από ουσίες και τις οικογένειές τους στην περιοχή του Πειραιά, τη Δυτική Αττική και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ ιδρύθηκε το 2001 από ευαισθητοποιημένους γονείς παιδιών που βρίσκονταν σε διαδικασία απεξάρτησης. Στόχοι του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το πρόβλημα των εξαρτήσεων, καθώς και η προβολή και η ενίσχυση του έργου τού θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ