Ο Νίκος Τσιλογιάννης και οι Omikron Project θα εμφανιστούν για ένα live στο café του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο Νίκος Τσιλογιάννης, παλιός γνώριμος της μουσικής σκηνής, με εξαιρετικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, από τους Idols, τον Διονύση Σαββόπουλο μέχρι τον Παύλο Σιδηρόπουλο, έρχεται στον κήπο του Νόμισματικού, με τον συνθέτη Alex Δρόσο, από το Παρίσι, τον Ολλανδό Henk Spies και τον Ντίνο Ζούμπερη, γνωστό μας από τις συνεργασίες του με τους Κάτω Από Το Δέντρο, Δ. Πουλικάκο, 667, Echo Tattoo και άλλους.

Οι Omikron Project ως βασική ιδέα έχουν τον ελεύθερο σχεδιασμό πάνω στη jazz. Ένα πολυμορφικό και ευέλικτο σχήμα που κατά εποχές διαμορφώνεται από ντουέτο σε τρίο, κουαρτο, κουιντέτο, με τη συμμετοχή διαφόρων μουσικών και οργάνων.

Η παρουσία των Omikron Project ανοίγει έναν καινούριο δρόμο στα μουσικά δεδομένα της jazz στη χώρα μας, καθώς βασίζεται πάνω σε αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς ήχων και οργάνων. Το μέταλλο των κρουστών δένει με τα σαξόφωνα, φλερτάροντας με τον ηλεκτρονικό ήχο.

Παίζουν οι:

Νίκος Τσιλογιάννης – κρουστά
Alex Δρόσος – σοπράνο σαξόφωνο, didgeridoo & beckophone
Henk Spies – σοπράνο σαξόφωνο & ηλεκτρονικά
Ντίνος Ζούμπερης – μπάσο & ηλεκτρονικά