Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση στο Bios

Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios

Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.

I will show you fear in a handful of dust.

Η παράσταση waste προέκυψε από το εργαστήριο θεάτρου που πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο 2016 στο BIOS. Οι οκτώ συμμετέχοντες προετοίμασαν σκηνές που μέσω της διαδικασίας του σεμιναρίου ενώθηκαν, δημιουργώντας μια εκρηκτική αφήγηση .

Η παράσταση δεν είναι μια θεατρική απόδοση του εμβληματικού ποιήματος του Eliot, αλλά μια αντανάκλαση των μοτίβων, των συμβόλων και των νοημάτων της Ρημαγμένης Γης – το κείμενο χρησιμοποιείται σαν υλικό για την κατασκευή μιας παράστασης που μιλά για το τέλος της Ευρώπης, για την βία των ανθρώπων, την γελοιότητα της ύπαρξης και την παράλυση του θανάτου.

Το waste είναι μια ειλικρινής, συλλογική και άκρως υποκειμενική ανάγνωση του ποιήματος του T. S. Eliot που στόχο έχει το ακραίο συναίσθημα, την ποιητικότητα και τη βαθιά συγκίνηση.

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θέμελης Γλυνάτσης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευφημία Καλογιάννη

Παίζουν: Μαρία Βουτσινά, Μαριλένα Γερμανού, Αντώνης Γκρίτσης, Βασιλεία Κανάκη, Γιώργος Καράσης, Γεωργία Μελίδου, Ερατώ Μπολιάρη, Δάφνη Σκρουμπέλου

Φωτογραφίες: Αμαλία Σεραφειμάκη

Σχετικές ειδήσεις
57 // a passion play από τους Γιώργο Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
05.10.2016 12:11
Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, παρουσιάζει την παράσταση των Γιώργου Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση, “57//a passion play”, μια δουλειά που βασίζεται στο 57ο σονέτο του Σαίξπηρ και αποτελεί την 1η παράσταση του αφιερώματος «ΤΑ ΣΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ στη ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ».
Ο θείασως πέζη Κάφκα στο Bios
05.04.2016 12:33
Το Bios φιλοξενεί την παράσταση Ο θείασως πέζη Κάφκα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κατσή (ή Τζούλιο), από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016.
Εθνικαί Εορταί στο Bios

17.02.2016 13:44
Το Bios φιλοξενεί την παράσταση Εθνικαί Εορταί, σε σκηνοθεσία των Ασπασίας - Μαρίας Αλεξίου, Βασίλη Βηλαρά και Μαρίας Θρασυβουλίδη, από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016.
«Λαβύρινθος» στο Bios
16.12.2015 15:22
Στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2015, το Bios παρουσιάζει μια παράσταση - ζωντανή εγκατάσταση με τίτλο «Λαβύρινθος».
Σαλώμη του Oscar Wilde στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής
04.11.2015 17:05
Η "Σαλώμη", ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Όσκαρ Γουάιλντ, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Θέμελη Γλυνάτση, με την Θεοδώρα Τζήμου στον ομώνυμο ρόλο, πλαισιωμένη από μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών.