Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση στο Bios

Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios

Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.

I will show you fear in a handful of dust.

Η παράσταση waste προέκυψε από το εργαστήριο θεάτρου που πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο 2016 στο BIOS. Οι οκτώ συμμετέχοντες προετοίμασαν σκηνές που μέσω της διαδικασίας του σεμιναρίου ενώθηκαν, δημιουργώντας μια εκρηκτική αφήγηση .

Η παράσταση δεν είναι μια θεατρική απόδοση του εμβληματικού ποιήματος του Eliot, αλλά μια αντανάκλαση των μοτίβων, των συμβόλων και των νοημάτων της Ρημαγμένης Γης – το κείμενο χρησιμοποιείται σαν υλικό για την κατασκευή μιας παράστασης που μιλά για το τέλος της Ευρώπης, για την βία των ανθρώπων, την γελοιότητα της ύπαρξης και την παράλυση του θανάτου.

Το waste είναι μια ειλικρινής, συλλογική και άκρως υποκειμενική ανάγνωση του ποιήματος του T. S. Eliot που στόχο έχει το ακραίο συναίσθημα, την ποιητικότητα και τη βαθιά συγκίνηση.

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θέμελης Γλυνάτσης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευφημία Καλογιάννη

Παίζουν: Μαρία Βουτσινά, Μαριλένα Γερμανού, Αντώνης Γκρίτσης, Βασιλεία Κανάκη, Γιώργος Καράσης, Γεωργία Μελίδου, Ερατώ Μπολιάρη, Δάφνη Σκρουμπέλου

Φωτογραφίες: Αμαλία Σεραφειμάκη

Σχετικές ειδήσεις
Το Θωρηκτό, στο Bios
03.02.2017 17:21
Το Bios φιλοξενεί από την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 την παράσταση Το Θωρηκτό, η οποία βασίζεται σε ένα απόσπασμα από τη Μεθυσμένη πολιτεία του Σωτήρη Πατατζή, σε σκηνοθεσία της Ασπασίας - Μαρίας Αλεξίου και του Βασίλη Βηλαρά.
Enter Sandman, από τον Θέμελη Γλυνάτση στο Skrow Theater
26.01.2017 12:40
Ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης, μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου με πλούσιες ακαδημαϊκές θεατρικές σπουδές και ξεχωριστές καλλιτεχνικές συνεργασίες (Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Θέατρο οδού Κυκλάδων, Γιώργος Κουμεντάκης), επιστρέφει στο Skrow, δυο χρόνια αργότερα μετά την όπερα δωματίου «Cendrillion» της Pauline Viardot, για να παρουσιάσει από τις 21 Φεβρουαρίου μια παράσταση βασισμένη στη νουβέλα Ο Ζάντμαν του E. T. A. Hoffmann.
Killing in the name of, από την ομάδα Attact στο Bios
11.11.2016 13:25
Οι Attact παρουσιάζουν στο Bios την παράσταση Killing in the name of, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουρκουμέλη, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.
57 // a passion play: τελευταίες δύο παραστάσεις στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
03.11.2016 15:49
Η παράσταση "57//a passion play", των Γιώργου Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση, θα παρουσιαστεί ένα ακόμα Δευτερότριτο, στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2016, στις 21.00, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.
57 // a passion play από τους Γιώργο Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
05.10.2016 12:11
Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, παρουσιάζει την παράσταση των Γιώργου Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση, “57//a passion play”, μια δουλειά που βασίζεται στο 57ο σονέτο του Σαίξπηρ και αποτελεί την 1η παράσταση του αφιερώματος «ΤΑ ΣΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ στη ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ».