Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Liminal States: ομαδική έκθεση στο Fo Kia Nou 24/7 Contemporary Art Space

Liminal States: ομαδική έκθεση στο  Fo Kia Nou 24/7 Contemporary Art Space

Ο χώρος τέχνης Fo Kia Nou 24/7 υπό την νέα διεύθυνση του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox ξεκινά για τρίτη χρονιά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα παρουσιάζοντας την έκθεση Liminal States των Ρωξάνη Γιάννου και Μάριου Τριχά σε επιμέλεια Παναγιώτη Βούλγαρη.

Η εγκατάσταση της Ρωξάνης Γιάννου επικεντρώνεται στην έννοια του μαγικού αντικειμένου ως μια μάλλον μάταιη απόπειρα του ανθρώπου να κατακτήσει την τύχη του, να επιβληθεί στην μοίρα του και να ορίσει το πεπρωμένο του. Τα φυλαχτά που την αποτελούν μιλούν για την επιθυμία του ανθρώπου να δαμάσει αυτό που δεν πιάνεται, το άπειρο και απρόβλεπτο της ύπαρξής του, μιλούν για το θάνατο και την επιθυμία για καλύτερες μέρες, για την φευγαλέα στιγμή τύχης ή ατυχίας που μπορεί σε κλάσματα δευτερολέπτου να αλλάξει τη ζωή του ατόμου.

Η εγκατάσταση μας καλεί να αναλογιστούμε το δικό μας ρόλο στην τύχη και στην μοίρα, τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες και τις μεθόδους με τις οποίες δρομολογούμε και επεξεργαζόμαστε επιλογές και αποφάσεις που μας καθορίζουν. Ένας προβληματισμός για το το πεπρωμένο, το γραφτό, το κισμέτ, το κάρμα και τη θεϊκή παρέμβαση.

Η Ρωξάνη Γιάννου με σπουδές στις Καλές Τέχνες και στην Ιστορία του Δυτικού Εσωτερισμού και των Συμβόλων στην Αθήνα και στο Λονδίνο, δίνει διαλέξεις σχετικά με την Ιστορία της Τέχνης και την Ψυχολογία ενώ διδάσκει ζωγραφική στο Μουσείο Ηρακλειδών στην Αθήνα  και στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών στην Κόρινθο.

Ο Μάριος Τριχάς δημιουργεί εικόνες, επηρεασμένος από τα ταξίδια του και τη μελέτη της  κουλτούρας διαφόρων πολιτισμών. Αναζητά εκείνα τα σύμβολα που τελικά έχουν κάτι κοινό ανεξάρτητα από χώρα, ήπειρο, θρησκεία, που είναι αρχαία και σύγχρονα, ζωντανά κι αιώνια. Τα πρόσωπα που ενσαρκώνονται στους πίνακές του άλλοτε ηρωικά κι άλλοτε σκοτεινά, ενίοτε συνυπάρχουν ή αντιπαλεύουν τα έντονα διακοσμητικά στοιχεία που παίρνουν την μορφή ενός οργανικού κόσμου γεμάτου δύναμη και μυστικισμό, μιας φύσης απόκοσμης, δισυπόστατης και άπειρης συνθέτοντας την εικονογράφηση ενός φανταστικού βιβλίου που μιλά για ιστορίες και μύθους, το υπαρκτό και το φανταστικό, που μέσα από τις σελίδες του οι ζωές και η μοίρα των απλών ανθρώπων συναντούν και γίνονται ένα με το ιερό.

Ο Μάριος Τριχάς, με σπουδές στις Καλές Τέχνες στην Αθήνα, κινούμενος στο χώρο του συμβολισμού, συνθέτει ζωγραφικές εικόνες συνδυάζοντας στοιχεία ρεαλιστικά με το μύθο, την παράδοση και τη θρησκεία διαφόρων χωρών που έχει επισκεφτεί στα πλαίσια της δουλειάς του, ζει και εργάζεται στην Ιεράπετρα Κρήτης και ταξιδεύει συλλέγοντας εμπειρίες αν τον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις
Pillow – Swallow – Hollow - Yellow: ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο ArtWall Project Space
27.12.2016 16:33
Μια καλλιτεχνική παρέα 5 αποφοίτων του Slade School of Fine Art του Λονδίνου, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ArtWall Project Space, από τις 21 Δεκεμβρίου, 2016 μέχρι 5 Ιανουαρίου, 2017.
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Liminal: έκθεση του Αριστείδη Λάππα στην Πραξιτέλους 33
29.03.2016 17:03
Η πρώτη ατομική έκθεση του Αριστείδη Λάππα με τίτλο Liminal περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα και σχέδια και παρουσιάζεται στην Πραξιτέλους 33 από τις 7 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου του 2016.
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.