Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι τελευταίες ρίζες

Οι τελευταίες ρίζες
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Εμπειρία Εκδοτική παρουσιάζουν το βιβλίο της Αλέκας Βλάσση- Θεοδωρικάκου Οι τελευταίες ρίζες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Άννα Διαμαντοπούλου,βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α΄ Αθήνας και πρώην επίτροπος της Ε.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βουλευτής Β΄ Πειραιά Γεώργιος Στεφανίδης, συγγραφέας και Διευθυντής 5ου Λυκείου Κορυδαλλού

Την εκδήλωση θα συνοδέψουν με τη φωνή τους οι Πένυ Ξενάκη & Τάκης Φάβιος και με το πιάνο του ο Αντρέας Μπουτσικάκης, με τραγούδια σε στίχους της συγγραφέως και άλλων δημιουργών.

Μέσα από συνταρακτικά γεγονότα της προσωπικής της ιστορίας, γεγονότα που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ανθρώπου νους, η συγγραφέας μεταφέρει με έξοχο τρόπο την εποχή πριν την Κατοχή, αλλά και μετά, στα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου. Εξορίες, φυλακές, διωγμοί, μα πάνω από όλα η πίστη στο δίκιο του αγώνα και η ελπίδα για ένα καλύτερο, ειρηνικό αύριο. Γιατί ο πόλεμος γκρεμίζει τη ζωή, ενώ η ειρήνη είναι σαν βάλσαμο που την αγάπη χτίζει.

Σχετικές ειδήσεις
Ασύνταχτα μένουν τα δύσκολα -  Παναγιώτης Κουσαθανάς
18.01.2017 12:09
Από τις εκδόσεις Ίνδικτος κυκλοφορεί το βιβλίο, Ασύνταχτα μένουν τα δύσκολα του Παναγιώτη Κουσαθανά.
50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο - Ian Crofton
08.12.2016 12:02
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο, 50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο του Ian Crofton σε μετάφραση Χρήστου Μπαρουξή.
Τα δύσκολα να τα κοιτάς στα μάτια - Αναστασία Κλαδευτήρα
07.11.2016 11:45
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Τα δύσκολα να τα κοιτάς στα μάτια της Αναστασίας Κλαδευτήρα.
Η τριλογία της πόλης - Λούλα Αναγνωστάκη
18.07.2016 09:24
Η Κάπα Εκδοτική παρουσιάζει τρία μονόπρακτα της σπουδαίας θεατρικής συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη σε μία νέα έκδοση με τίτλο Η τριλογία της πόλης.
Εκδήλωση της Θεατρικής Ομάδας Ρόδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ
31.03.2016 12:13
Εκδήλωση της Θεατρικής Ομάδας Ρόδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Γασπαράτου, ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ Ή ΠΟΛΛΟΙ; Η πρακτική της Εργασίας του Γκουρτζίεφ μέσα από τη Θεατρική Εμπειρία από τις Εκδόσεις Τρία Άλφα.