Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Οι τελευταίες ρίζες

Οι τελευταίες ρίζες
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Εμπειρία Εκδοτική παρουσιάζουν το βιβλίο της Αλέκας Βλάσση- Θεοδωρικάκου Οι τελευταίες ρίζες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Άννα Διαμαντοπούλου,βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α΄ Αθήνας και πρώην επίτροπος της Ε.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βουλευτής Β΄ Πειραιά Γεώργιος Στεφανίδης, συγγραφέας και Διευθυντής 5ου Λυκείου Κορυδαλλού

Την εκδήλωση θα συνοδέψουν με τη φωνή τους οι Πένυ Ξενάκη & Τάκης Φάβιος και με το πιάνο του ο Αντρέας Μπουτσικάκης, με τραγούδια σε στίχους της συγγραφέως και άλλων δημιουργών.

Μέσα από συνταρακτικά γεγονότα της προσωπικής της ιστορίας, γεγονότα που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ανθρώπου νους, η συγγραφέας μεταφέρει με έξοχο τρόπο την εποχή πριν την Κατοχή, αλλά και μετά, στα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου. Εξορίες, φυλακές, διωγμοί, μα πάνω από όλα η πίστη στο δίκιο του αγώνα και η ελπίδα για ένα καλύτερο, ειρηνικό αύριο. Γιατί ο πόλεμος γκρεμίζει τη ζωή, ενώ η ειρήνη είναι σαν βάλσαμο που την αγάπη χτίζει.

Σχετικές ειδήσεις
Τα δύσκολα να τα κοιτάς στα μάτια - Αναστασία Κλαδευτήρα
07.11.2016 11:45
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Τα δύσκολα να τα κοιτάς στα μάτια της Αναστασίας Κλαδευτήρα.
Η τριλογία της πόλης - Λούλα Αναγνωστάκη
18.07.2016 09:24
Η Κάπα Εκδοτική παρουσιάζει τρία μονόπρακτα της σπουδαίας θεατρικής συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη σε μία νέα έκδοση με τίτλο Η τριλογία της πόλης.
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σοφίας Τσίπα
14.07.2016 12:08
Οι εκδόσεις Momentum παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Σοφίας Τσίπα, "ΧΑΣΜΩΔΙΑ" τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα "Κωνσταντίνος Π. Καβάφης".
Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου στο πλαίσιο της 13ης  ΔΕΒΘ
11.05.2016 11:29
Οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ-ΑΚΡΙΤΑΣ-ΔΟΜΟΣ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σε συνεργασία με 10 εκδοτικούς οίκους (Ατέρμονο, Αρχονταρίκι, Βιβλική Εταιρεία,Εκδοτική Δημητριάδος,Επέκταση, Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου, Λυχνία, Μανιφέστο, Μπότσης, Παναγόπουλος) συμμετέχουν στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με μεγάλη ποικιλία τίτλων ορθόδοξης πνευματικότητας
Εκδήλωση της Θεατρικής Ομάδας Ρόδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ
31.03.2016 12:13
Εκδήλωση της Θεατρικής Ομάδας Ρόδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Γασπαράτου, ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ Ή ΠΟΛΛΟΙ; Η πρακτική της Εργασίας του Γκουρτζίεφ μέσα από τη Θεατρική Εμπειρία από τις Εκδόσεις Τρία Άλφα.