Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αισχύλεια 2016, το Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας θα φιλοξενήσει τους Minor Project στις 29 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι Minor Project ήταν μια παρέα από την Πάτρα, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο και μουσικοί στην υπόλοιπη ζωή τους. Το τραγούδι τους “In Colors” έγινε ένα από τα αγαπημένα αγγλόφωνα tracks της πενταετίας και έμεινε για μεγάλο διάστημα στο top 3 του Shazam και του itunesGR φτάνοντας μέχρι και την πρώτη θέση, ενώ μία σειρά συναυλιών και συνεργασιών με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως Tom Baxter, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, 2 Cellos, Μαριέττα Φαφούτη κ.α, τους έφερε πιο κοντά στο αθηναικό κοινό.

Τα ραδιόφωνα τους αγάπησαν, ενώ οι εμφανίσεις τους στο Gazarte ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να τους γνωρίσει καλύτερα το συναυλιακό κοινό της πρωτεύουσας. Παράλληλα, το συγκρότημα καταπιάστηκε με διάφορους τρόπους με την ελληνική μουσική. Διασκευάζει Απόστολο Καλδάρα και “Της αμαρτίας το στρατί”, αλλά και κλασικά τραγούδια όπως η “Οδός Ονείρων” του Μάνου Χατζιδάκι και το “Τόσα Καλοκαίρια” του Μίμη Πλέσσα, τα οποία φαίνεται να αγαπήθηκαν και να συνδέθηκαν με τον ήχο των Minor project.

Λίγα χρόνια μετά το πρώτο δίσκο τους, οι Minor βρίσκονται πάλι στο στούντιο για την ηχογράφηση του συνθέτη και τραγουδιστή του δίσκου τους Ευστάθιου Δράκου με τη Δήμητρα Γαλάνη και το Νίκο Μωραίτη, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται για τον δεύτερο δίσκο τους. Το κομμάτι “Silver” είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των Αισχυλείων 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.