Ο θίασος των Μοντέρνων Καιρών παρουσιάζει δυο κλασικά έργα του θεάτρου του παραλόγου, τη Φαλακρή Τραγουδίστρια και To Μάθημα, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, στο θέατρο Άλμα.

Είναι δύο έργα επίκαιρα, καθρέφτες της παγκόσμιας ηθικής και πνευματικής χρεοκοπίας και ταυτόχρονα αντίλαλοι της αγωνίας ενός κόσμου που βρίσκεται σε αδιέξοδο, γιατί δεν μπορεί πια να συνεννοηθεί ούτε με τον εαυτό του. Οι αξίες απαξιώθηκαν, η γλώσσα δεν είναι πλέον μέσον επικοινωνίας, αλλά εξαπάτησης. Μέσα σ’ ένα κόσμο που χάνει την ταυτότητά του, σε μια ανθρωπότητα απάνθρωπη, όπου οι άνθρωποι, χωρίς αισθήματα πια, δεν έχουν λόγο να επικοινωνήσουν, το ξεκαρδιστικό χιούμορ του Ιονέσκο φτάνει στο ακραίο του όριο: Γίνεται σπαρακτικό.

Στη Φαλακρή Τραγουδίστρια τα πιο αφύσικα πράγματα γίνονται φυσικά, οι άνθρωποι φαίνεται πως δεν μπορούν πια να σκεφτούν – αλλά τι σημασία έχει – κυλούν απλώς μέσα στο χώρο και στο χρόνο, χωρίς χώρο και χωρίς χρόνο, χαρούμενα, ραγισμένα ανθρωπάκια.

Στο Μάθημα τα πράγματα γίνονται πιο απειλητικά και πιο επικίνδυνα. Οι λέξεις που δεν είναι πια όργανο επικοινωνίας, γίνονται όργανο εξουσίας, δηλαδή όργανο φονικό. Γιατί τα πράγματα που δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε, παίρνουν διαστάσεις τεράστιες και ανθρωποφαγικές.

Παίζουν στην Φαλακρή τραγουδίστρια : Φάνης Κάσσιος ,Φάνια Νταλιάνη ,Εβίτα Παπασπύρου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Γιώργος Τασιόπουλος, Νίκος Τσεργάς. Στο Μάθημα : Άρτο Απαρτιάν, Φάνια Νταλιάνη, Μαίρη Σαουσοπούλου.